Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ενημέρωση για την διεκδίκηση της ειδικής παροχής των 175 ευρώ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.com poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206



Αθήνα 9/6/2011
Α.Π: 70
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


ΘΕΜΑ: « Ενημέρωση για την διεκδίκηση της ειδικής παροχής των 175 ευρώ»


Συνάδελφοι-ισσες


Σχετικά με τη διαδικασία συνέχισης της δικαστικής διεκδίκησης της ειδικής παροχής των 175 ευρώ, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, επισημαίνει τα εξής:

Υπάρχουν δύο απόψεις, οι οποίες εκπορεύονται από έγκριτους Νομικούς.
• Η μία άποψη έχει να κάνει με την υποβολή αγωγής μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011.(Η συνέχιση της δικαστικής διεκδίκησης αφορά στο χρονικό διάστημα Ιούνιος 2009-Ιούνιος 2011.)
• Και η δεύτερη, με την υποβολή νέας αίτησης στην Υπηρεσία με το αίτημα« Παρακαλώ, για το διάστημα από την υποβολή της προηγούμενης αίτησής μου, μέχρι σήμερα, να μου χορηγήσετε την ειδική παροχή των 176€». Με την ενέργεια αυτή, διακόπτεται η παραγραφή διεκδίκησης της απαίτησης, δεν διασφαλίζονται όμως οι αναλογούντες τόκοι του ποσού που διεκδικούμε.

Ας σημειωθεί εδώ πως το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ), δεν έχει εκδώσει ακόμη απόφαση σχετική με τη διάρκεια παραγραφής των οικονομικών απαιτήσεων από το Δημόσιο(2 ή 5 έτη). Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τον Ιούνιο του 2009, αποφάσισε ότι έχει 5ετή διάρκεια η παραγραφή αξιώσεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας(ΣτΕ), αποφάσισε υπέρ της 5ετούς παραγραφής. Ο Άρειος Πάγος όμως, τάσσεται υπέρ της 2ετούς παραγραφής των αξιώσεων των υπαλλήλων.

Όπως και να έχει, το θέμα αυτό θα κριθεί οριστικά σε λίγο καιρό από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο(ΑΕΔ).

Οι αγωγές που έχουν εκδικασθεί έως τώρα, δικαιώθηκαν πρωτοδίκως και συνεχίζουν τη διαδικασία μέχρι την τελεσίδικη απόφαση.

Κάθε συνάδελφος λοιπόν, συνεκτιμώντας τα παραπάνω δεδομένα, ας αποφασίσει αυτοβούλως, ποια εκ των δύο νομικών απόψεων, επιθυμεί να ακολουθήσει.



Για το Δ.Σ



Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας







Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα