Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Παραστάσεις διαμαρτυρίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τα επισφαλή μέτρα προστασία σε σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ

Αθήνα, 10-01-2022

Αρ. Πρωτ.: 02

Προς:

-Τους Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ-ΕΒΠ και τα  μέλη τους                                                           

Θέμα:  «Παραστάσεις διαμαρτυρίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τα επισφαλή μέτρα προστασία σε σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ»

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ, έχει συμβάλει σημαντικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, στη διεκδίκηση για εξασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών προστασίας και ασφάλειας από τον κορωνοϊό. H Ομοσπονδία, έχει πρωτοστατήσει και στη διεκδίκηση για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό της εκπαιδευτικής κοινότητας κατά του κορωνοϊού, αλλά και για κάθε δράση προάσπισης της Δημόσιας Υγείας και  διασφάλισης της υγείας και ασφάλειας όλων των εργαζομένων και των μαθητών.

Στο σήμερα, ενώ τα κρούσματα στο Γενικό Πληθυσμό αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, το ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε ως μόνο μέτρο ένα επιπλέον self - test για την πρώτη μέρα και μείωσε τις ημέρες άδειας σε καραντίνα σε μόνο πέντε (5),  με αποτέλεσμα θετικοί μαθητές, ειδικό εκπαιδευτικό, ειδικό βοηθητικό προσωπικό και εκπαιδευτικοί να επιστρέφουν σκορπίζοντας τον ιό στους υπόλοιπους. Τα ειδικά σχολεία είναι απροστάτευτα από τη στιγμή που δεν υφίσταται καθολικός και υποχρεωτικός έλεγχος για όλους τους /τις μαθητές/-τριες.

Ως Ομοσπονδία, στην υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 01/05-01-2022 επιστολή διαμαρτυρίας που απεστείλαμε στο ΥΠΑΙΘ σχετικά με τα επισφαλή μέτρα προστασίας από το νέο κύμα κορωνοϊού, αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων και των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ,  προτείνουμε τεκμηριωμένα και αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης (https://poseepea.blogspot.com/2022/01/blog-post.html). Το ΥΠΑΙΘ και η Κυβέρνηση συνεχίσουν να αγνοούν επιδεικτικά και τις προτάσεις, αλλά και την υγεία των μαθητών, των γονέων, των ΕΕΠ-ΕΒΠ και  των εκπαιδευτικών.

Διεκδικούμε σθεναρά και σταθερά από την πολιτεία να μεριμνήσει για τη διενέργεια δωρεάν εργαστηριακών test με περιοδικούς και συστηματικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους σε όλα τα σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ, καθώς σύμφωνα με τα  τελευταία ιατρικά δεδομένα, τόσο οι ανεμβολίαστοι όσο και οι εμβολιασμένοι πολίτες είναι πιθανόν να νοσήσουν, αλλά και να μεταδώσουν τον ιό.

Απαιτούμε να αναρτηθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να  λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων!

Στηρίζουμε τις δράσεις της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής και συμμετέχουμε μαζί με όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων καθώς και όλα τα σωματεία των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη 11 Ιανουαρίου και ώρα 17:30 ενθαρρύνοντας  τους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους.

Καλούμε τους/ τις συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στις 14.00 στο Υπουργείο Υγείας για να αναζητήσουμε ευθύνες και να απαιτήσουμε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των ΚΕΔΑΣΥ!

Ενθαρρύνουμε τους Περιφερειακούς Συλλόγους ΣΕΕΠΕΑ να οργανώσουν κατά τόπους συμβολικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τοπικούς ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, αλλά και ενώσεις - συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων της επικράτειάς τους και να υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες και τους συναδέλφους και καταγραφή για τα κρούσματα, τις δυσκολίες εφαρμογής των μέτρων και τις συνθήκες.

ΔΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

 ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 17:30

&

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 14.00

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!!

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα πράττει πάντα τα δέοντα για τη διασφάλιση της προστασίας του Ειδικού Εκπαιδευτικού, Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, Εκπαιδευτικών και Μαθητών/τριών!