Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Η "εξαφάνιση" της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων.

 Η "εξαφάνιση" της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων

   Μόνον 3.400 ιατροί όλων των ειδικοτήτων, σε όλη τη χώρα, εντάχθηκαν στον νεοσύστατο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας(Ε.Ο.Π.Υ.Υ), ο οποίος από 1-1-2012 εξυπηρετεί όλους τους ασφαλισμένους (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΟΓΑ). Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιοχή της Λαμίας, όπου μόνον 15 ιατροί έχουν συμβληθεί εκ των οποίων ένας παθολόγος...
 Έτσι ο Έλληνας θα ξαναπληρώνει την υγεία και την περίθαλψή του, άν και αγογγύστως την πληρώνει κάθε μήνα καταβάλλοντας εισφορές. Έτσι ισοπεδώνεται η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη της χώρας και τα Νοσοκομεία  μαθηματικά οδηγούνται σε κατάρρευση, αναλαμβάνοντας τον τεράστιο όγκο περιατατικών τα οποία διεκπεραίωναν έως σήμερα οι ιατροί των ταμείων.
Όμως ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 29-12-2012, αναφέρει χαρακτηριστικά:" Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός
Οργανισμός της χώρας με στόχους την εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ,ΟΠΑ/ ΤΥ/ΚΥ,ΟΓΑ), την ανατροπή όλων των στρεβλώσεων και των αγκιλώσεων του παρελθόντοςκαθώς και την αρμονική συνεργασία με τους συνεργάτες του."
Προφανώς έχουμε να κάνουμε με μία επίδειξη μαύρου χιούμορ, από πλευράς των ιθυνόντων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, οι οποίοι προφανώς λατρεύουν τον Όργουελ και κάνουν τη νύχτα μέρα.
Κατ αυτό τον τρόπο λοιπόν επιτυγχάνεται ο δραστικός περιορισμός των δαπανών του κράτους για την "υγεία" και την "περίθαλψη" των ασφαλισμένων. Δε μένει πια, παρά η οριστική κατάργηση των δαπανών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μέσω της "εξαφανίσεως" των ασφαλισμένων της χώρας.

Καλή μας χρονιά -Καλή μας τύχη και πάντα με  Υγεία.




Βασίλης Βούγιας




Δείτε τη λίστα των συμβεβλημένων ιατρών με τον Ε.Ο.Π.Π.Υ από εδώ: http://www.opad.gr/
Δείτε το Δελτίο Τύπου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ από εδώ: http://www.didefth.gr/docs/a5477_eopyy.pdf