Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Δελτίο τύπου για το συνέδριο των αντιπροσώπων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Το Σάββατο 26/09/2020, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή το συνέδριο των αντιπροσώπων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε κλίμα ενότητας και γόνιμου διαλόγου εφ’ όλης της ύλης.

Το συνέδριο διήρκησε λίγο παραπάνω από 5 ώρες και παρόλο που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, δεν υπήρξαν τεχνικές δυσκολίες, όπως επίσης τηρήθηκε πιστά όλη η διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό. Ειδικότερα, εγκρίθηκαν ο απολογισμός του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ο απολογισμός κι ο προϋπολογισμός του ΔΣ του ΙΜΕΓΕΕ, ο απολογισμός των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ (κ. Βούγια Βασίλειου και κα. Μπουλμέτης Γεωργίας), ο σχεδιασμός των δράσεων για το επόμενο έτος, καθώς και προτάσεις αντιπροσώπων για επιπλέον διεκδικήσεις των ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Ευχαριστούμε θερμά τους αντιπροσώπους για τη συμμετοχή τους, τη συνεργασία, την κατάθεση προτάσεων, τη στήριξη και τον συγχρωτισμό στα καίρια ζητήματα και τις διεκδικήσεις και τέλος ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την καλή διάθεση που επέδειξαν όλοι καθ’ όλη τη διάρκεια, προάγοντας και συνυπογράφοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη που επιδιώκει σθεναρά η Ομοσπονδία  μεταξύ των κλάδων και των μελών 

Η Ομοσπονδία ως αρωγός των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και των θεμάτων που αφορούν την πλήρη στελέχωση των σχολείων και δομών, την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών συνεχίζει να αγωνίζεται για την προώθηση της ολιστικής ενίσχυσης της Γενικής εκπαίδευσης με διεκδίκηση θέσπισης οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ και της Ειδικής Εκπαίδευσης με στήριξη των υποστηρικτικών υπηρεσιών των κλάδων ΕΕΠ- ΕΒΠ καθώς και τη βελτίωση εν γένει της σχολικής κοινότητας.  Τέλος, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να δρα για το ευρύτερο συμφέρον και θα προσπαθεί τα δέοντα για όλους τους κλάδους που εκπροσωπεί.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.)

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2019- ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020


-          09-07-2019: Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου

Συγκροτήθηκε σε σώμα για τη διετία 2019-2021 το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, που προέκυψε ύστερα από την εκλογική διαδικασία της 1ης Ιουλίου 2019. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποτελείται από τους:

Γεωργία Μπουλμέτη: Πρόεδρος

Σοφία Γεωργακάκου: Αντιπρόεδρος

Δέσποινα Χατζηδρόσου: Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Βολκίδης: Οργανωτικός Γραμματέας

Παναγιώτης Αδάμου: Ειδικός Γραμματέας

Βιργινία Βαϊτσούδη : Ταμίας

Θεανώ Μπριτζολάκη:  Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Αναπληρωματικά μέλη: Θηρεσία Φρέιχα, Μαρία Γεωργοπούλου, Ελένη Χριστοδούλου, Χρήστος Βουλιώτης, Σάκης Λασιόπουλος

Εξελεγκτική Επιτροπή: Άννα Μιχιελουδάκη, Θεοχάρης - Νεκτάριος Τσαρούχας, Ευανθία Λύτινα- Πολυχρονάκη


§  Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) καταθέτει υποβολή επίσημου αιτήματος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κα. Κεραμέως και με την Υφυπουργό Παιδείας κα. Ζαχαράκη. με κοινοποιήση στον στο διευθυντή Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης κ. Π. Κασσιανό στις 15/07/2019 με αρ. πρ. 103/15-07-2019 και θέματα:

  1. Ζήτημα δίκαιας και ισόποσης  κατανομής των 4.500 θέσεων
  2. Ζήτημα τοποθετήσεων αναπληρωτών από το Σεπτέμβριο.
  3. Διασφάλιση  των πιστώσεων για τους αναπληρωτές στα επίπεδα της περυσινής σχολικής χρονιάς. 
  4. Επανεξέταση του νόμου 4589/2019 περί συστήματος διορισμών στη  βάση της διαφοροποίησης της διαδικασίας για τις τοποθετήσεις Αναπληρωτών.
  5. Ζήτημα  '' αυτονομίας ''  των σχολικών μονάδων.

-          Στις 16/07/2019 με την υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 105/16-07-2019 ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς τους Περιφερειακούς Συλλόγους σε σχέση με την επικοινωνία και συνεργασία ως προς οργανωτικά θέματα και την καταγραφή αναγκών, ζητήθηκε  από Συλλόγους και Αιρετούς, λόγω επικείμενης συνάντησης μας με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η καταγραφή των πραγματικών αναγκών σε θέσεις ΕΕΠ- ΕΒΠ και την κάλυψη αυτών. Συγκεκριμένα ζητήθηκε ενημέρωση για τον αριθμό των λειτουργικών κενών και αναγκών των σχολικών μονάδων και των ΚΕΣΥ σε θέσεις ΕΕΠ ΕΒΠ στην εκάστοτε Περιφέρειά και ο αριθμό των αναπληρωτών που τοποθετήθηκαν τις προηγούμενες τρεις σχολικές χρονιές (αν είναι εφικτό) ανά κλάδο και ανά πρόγραμμα. Ακόμη ζητήθηκαν προτάσεις των Αιρετών και του ΔΣ κάθε Περιφερειακού συλλόγου  για τη στελέχωση των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΣΥ καθώς την κάλυψη των αιτημάτων  της υποστήριξης από ΕΕΠ ΕΒΠ στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης.  

-          Στις 22/07/2019 πραγματοποιήθηκε η υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 106/22-07-2019  υποβολή αιτήματος της  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για συνάντηση με ΑΣΕΠ και συγκεκριμένα με την κα. Καλλιόπη Στάγκα, Γενική Διευθύντρια Α.Σ.Ε.Π.  και την κα. Δέσποινα Σιμιτζόγλου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π. με βασικά ζητήματα προς συζήτηση: α) την εύρεση τρόπων επίσπευσης των 4.500 προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή, β) τις εκτιμήσεις για τα είδη και την έκβαση των επικείμενων ενστάσεων και γ) την εξεύρεση θετικής λύσης για όσους από τους συναδέρφους μας Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. κινδυνεύουν να μην τους προσμετρηθούν προσόντα ή ακόμη και να απορριφθούν από τους αξιολογικούς πίνακες των προκηρύξεων 2ΕΑ/2019 & 1ΕΑ/2019 για τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή.

 

-          Στις 24/07/2019, στάλθηκε στην Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη με κοινοποίηση στο Διευθυντή Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης κ. Π. Κασσιανό η υπ’ αρ.πρ.  107  επιστολή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για την πλήρωση θέσεων ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ μέσω του συστήματος διορισμών όπου τονιζόταν η αβλεψία του νόμου 4547/2018 - άρθρου 9 περί στελέχωσης των ΚΕΣΥ κατά τον οποίο δυστυχώς δεν έχει προβλεφθεί η πλήρωση θέσεων από διορισμό παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νόμος ιδρύει νέα ΚΕΣΥ και συστήνει νέες θέσεις ανά κλάδο.


-          Στις 26/07/2019 παραδόθηκε διά ζώσης στην Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη και κοινοποιήθηκε στο Διευθυντή Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης κ. Π. Κασσιανό το υπ’ αρ.πρ.  108  υπόμνημα για επανεξέταση του νόμου 4589/2019 περί συστήματος διορισμών στη βάση της διαφοροποίησης της διαδικασίας για τις τοποθετήσεις Αναπληρωτών και υποβολή προτάσεων σχετικά με τα θέματα ΕΕΠ-ΕΒΠ όπου εν συνεχεία του αιτήματος με αρ. πρ. 103/15-07-2019 εκτέθηκαν οι  προτάσεις και οι  θέσεις της Ομοσπονδίας με τη σειρά των ζητημάτων που έχουμε θέσει:

1.                  Ζήτημα δικαίας και ισόποσης  κατανομής των 4.500 θέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας/ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

2.                  Ζήτημα τροπολογίας του  άρθρου 9 του Ν. 4547/12-6-2018,   σχετικά με την  κάλυψη των θέσεων του Ε.Ε.Π. στα ΚΕΣΥ

3.                  Ζήτημα τοποθετήσεων αναπληρωτών από το Σεπτέμβριο με πρόταση τροπολογίας για τους απορριφθέντες συναδέλφους του 2018-19 λόγω ελλιπούς συμπλήρωσης σημείων στην αίτηση αναπλήρωσης.

4.Διασφάλιση των πιστώσεων για τους αναπληρωτές στα επίπεδα της περσινής

5. Επανεξέταση του νόμου 4589/2019 περί συστήματος διορισμών στη βάση της διαφοροποίησης της διαδικασίας για τις τοποθετήσεις Αναπληρωτών.

6. Κατάθεση προτάσεων αιρετών ΚΥΣΕΕΠ για:

- Μετατάξεις ΕΕΠ ΕΒΠ

- Αποσπάσεις ΕΕΠ ΕΒΠ

- Συνεδριάσεις ΚΥΣΕΕΠ

7.Λοιπές διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας:

- Κάλυψη των ΚΕΣΥ με όλες τις ειδικότητες που είναι αναγκαίες και προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο

- Την αναγκαιότητα  το πρόγραμμα των ΕΔΕΑΥ να εφαρμοστεί πλέον σε όλες τις σχολικές μονάδες και να μη παραμείνει επ’ αόριστον «πιλοτικό».

- Τη σύσταση οργανικών θέσεων ΕΕΠ- ΕΒΠ στη γενική εκπαίδευση για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικά μαθητικών  ομάδων, της λειτουργίας της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία, των οικογενειών τους και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας.

·         Θεσμοθέτηση  εκλογής Συντονιστών ΕΕΠ-ΕΒΠ που θα αναλάβουν, στα πλαίσια των ΠΕΚΕΣ – σχολικών συμβούλων,  να συντονίσουν τη σχετική διαδικασία με γνώση και δίκαιο τρόπο για κάθε ειδικότητα, ενώ παράλληλα και κύρια να συμβάλλουν στην εφαρμογή κατάλληλων προγραμμάτων επιμόρφωσης.

·         Διευθέτηση ιδιαίτερων θεμάτων του ΕΒΠ άμεσα δηλαδή: α) να δοθεί η δυνατότητα για παιδαγωγική επιμόρφωση και β) να λυθεί το θέμα της κατάταξης στους κλάδους ΤΕ  («βάση του νόμου 2002).

·          Καθορισμός αριθμητικών κριτηρίων–αναλογίας όλων των ειδικοτήτων ΕΕΠ και ΕΒΠ σύμφωνα με τον αριθμό μαθητών που υποστηρίζουν ώστε να μην παραλείπεται καμία ειδικότητα.

Ειδικότερα, η συνάντηση  με την Υφυπουργό Παιδείας κα. Ζαχαράκη. αναλύθηκε στο δελτίο τύπου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ ήταν να πραγματοποιηθεί συνάντηση και με την υπουργό, το οποίο δεν κατέστη δυνατόν. Επιπροσθέτως,  η Ομοσπονδία  σε συνεργασία με τους Αιρετούς στοχοθέτησε και επαναστοχοθετεί βήματα προς την πλήρωση και διεκδίκηση βασικών αιτημάτων για το ΕΕΠ-ΕΒΠ.

 

-          Στις 27/07/2019 ύστερα από πίεση της Ομοσπονδίας και των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ κοινοποιήθηκαν οι αριθμοί των προσλήψεων ΕΕΠ-ΕΒΠ και τα οργανικά κενά για το 2018-19 και 2017-18 σε πίνακες.

 

-          Στη συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με το ΑΣΕΠ, στο  δελτίο τύπου για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 02-08-2019,  ύστερα  από το αίτημα της Ομοσπονδίας με αρ.πρ.106/22-07-2019, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ενημερώθηκε και ενημέρωσε τα μέλη για τα παρακάτω θέματα: α) Έκδοση Πινάκων και χρονοδιαγράμματα, β) επισημάνσεις επί  των συμπληρώσεων προσωπικών και ακαδημαϊκών στοιχείων, γ) εκπρόθεσμα Παράβολα, δ) απορριφθέντες 2018-2019, ε) βεβαιώσεις ΚΕΠΑ – ζητήματα ημερομηνιών λήξης/ανανέωσης, στ) προυπηρεσίες σε ΣΔΕ και στα σχολεία μέσω Κοινωφελούς εργασίας, ζ)  προδιαγραφές σεμιναρίων 7 μηνών και τέλος η) ειδική μνεία και διευκρινιστική ως προς την ισοτιμία ΔΟΑΤΑΠ των πτυχίων των συναδέλφων λογοθεραπευτών των ΑΕΙ -  ΠΕ21.

 

-          Στις 05-08- 2019 κατατέθηκε με το υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 110 υπόμνημα,  προς την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως και την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη, με θέμα για την εξέταση και συμπερίληψη της προτεινόμενης διάταξης της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τους απορριφθέντες ΕΕΠ ΕΒΠ των πινάκων αναπληρωτών του 2018-19

 

-          Στις 05-08-2019  με την υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 111 απάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο αίτημα διαμαρτυρίας των 26 Ψυχολόγων ΠΕ23 του επικουρικού πίνακα,  ως προς την παρανόηση  του χωρίου της υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 108/26-07-2019 αναφοράς στη   διαδικασίας που ακολουθήθηκε από το υπουργείο μετά το νόμο 4589/2019, δηλαδή την αναγνώριση συναφειών κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη των αιτήσεων, με αποτέλεσμα να θίγονται  ψυχολόγοι ΠΕ23  τόσο του κύριου όσο και του επικουρικού πίνακα. Η Ομοσπονδία επέδειξε διάθεση επικοινωνίας και σεβασμό απέναντι στο αίτημα για διευκρινιστική των θέσεων της Ομοσπονδίας προς το μέρος των μελών που εξέφρασαν απορία και τόνισε ότι δρα για το ευρύτερο συμφέρον και προσπαθεί τα δέοντα για όλους τους κλάδους που εκπροσωπεί.

 

-          Στις 08-08-2019 στάλθηκε προς την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη, τη γενική  Διευθύντρια Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Μ. Δόκου και την προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Ε.Ε.Π. Ε.Β.Π   κα. Ν. Φυτουράκη, το υπ’ αρ.πρωτ. 112 κατεπείγον αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την εφαρμογή της νομιμότητας σε σχέση με τις αποσπάσεις ΕΕΠ ΕΒΠ σε φορείς και την έκδοση σχετικής εγκυκλίου.

 

-          Στις 08-08-2019 στάλθηκε προς την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη, τη γενική  Διευθύντρια Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Μ. Δόκου, το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης κ. Π. Κασσιανό και την προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Ε.Ε.Π. Ε.Β.Π   κα. Ν. Φυτουράκη, την υπ’ αρ.πρωτ. 113 επιστολή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για τη διαδικασία πρόσληψης και την απόδοση του αριθμού των πιστώσεων αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ 2019-2020.

 

-          Στις 23/08/2019 στάλθηκε προς την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη, το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης κ. Π. Κασσιανό και την προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Ε.Ε.Π. Ε.Β.Π   κα. Ν. Φυτουράκη, το υπ’ αρ.πρωτ. 114 επίσημο έγγραφο αίτημα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για γνωστοποίηση των λειτουργικών αναγκών των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Κ.Ε.Σ.Υ. για τη διενέργεια των αποσπάσεων των μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το σχολικό έτος 2019-20.

 

-          Στις 29-08-2019 στάλθηκε προς την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως και την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη το υπ’ αρ. πρωτ. 115 επίσημο έγγραφο διαμαρτυρίας της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. απέναντι στο διαφαινόμενο αποκλεισμό ΚΕΣΥ - ΕΔΕΑΥ από τις προσλήψεις των αναπληρωτών καθώς και για τα αναπάντητα ερωτήματα της Ομοσπονδίας προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

 

-          Στις 05-09-2019 στάλθηκε προς την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως και την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη με κοινοποίηση στο διευθυντή Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης κ. Π. Κασσιανό την υπ’ αρ. πρωτ. 116 διαμαρτυρία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τις μειωμένες πιστώσεις στους κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ. Συγκεκριμένα ζητήθηκε η άμεση απόδοση του 25% ων πιστώσεων που κρατήθηκαν χωρίς καμία αιτιολογία από την πολιτική ηγεσία και απαιτήθηκε άμεση απάντηση του Υπουργείου σχετικά με τη διάθεση περισσότερων πιστώσεων κατανεμημένες δίκαια σε όλους τους κλάδους.

 

-          Συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019. (αρ. πρωτ. 117/24-09-2019) με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου το οποίο  ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, καθώς και να ορίζει και τον τρόπο λήψης των αποφάσεών τους.

 

-          Στις 23-09-2019 στάλθηκε προς την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως και την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη με κοινοποίηση στο διευθυντή Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης κ. Π. Κασσιανό την υποβολή του υπ’ αρ. πρωτ. 118 κατεπείγοντος αιτήματος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κα. Κεραμέως και με την Υφυπουργό κα. Ζαχαράκη για την επίσπευση της κατανομής των 4.500 θέσεων μόνιμων διορισμών Εκπαιδευτικών, ΕΕΠ- ΕΒΠ, πιστώσεις ΕΕΠ- ΕΒΠ και μετατάξεις. Να σημειωθεί πως το παρόν αίτημα αποτέλεσε επιπλέον όχληση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τα έγγραφα: α) αρ.πρ.116/05-09-2019, β) αρ.πρ.115/29-08-2019, γ) αρ.πρ.114/23-08-2019, δ) αρ.πρ.113/23-09-2019,ε) αρ.πρ.108/26-07-2019, στ) αρ.πρ. 107/24-07-2019, ζ) αρ. πρ. 103/15-07-2019, τα οποία αφορούσαν την ευρεία γκάμα αιτημάτων όπως αναγράφονται και στον τίτλο. Στο παρόν έγγραφο πραγματοποιήθηκε έξτρα αναφορά στην καθυστέρηση του προγράμματος των ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ όπου  δεν  είχε υπογραφεί ακόμα από την υπουργό και υπήρχει ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί η κατανομή αυτού στη β΄ φάση. 

 

 

-          Στις 26-09-2019  με την υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 119 απάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο αίτημα θεσμοθέτησης υπηρεσίας ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στη Δημόσια Εκπαίδευση,.η Ομοσπονδία επέδειξε και σε αυτή την περίπτωση διάθεση επικοινωνίας και σεβασμό απέναντι στο αίτημα των συναδέλφων, όπως επίσης υπενθύμισε στους αιτούντες τη βασική θέση της Ομοσπονδίας, δηλαδή τη δράση αυτής για το ευρύτερο και βέλτιστο συμφέρον όλων των  κλάδων που εκπροσωπεί. Το αίτημα των κοινωνικών λειτουργών περιείχε στοιχεία που συνάδουν με έναν από τους βασικούς στόχους της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, δηλαδή την υποστήριξη των μαθητών, των σχολείων και των γονέων, οπότε και εξετάστηκε ενδελεχώς προς την επέκταση και τη συμπερίληψη όλων των κλάδων  ΕΕΠ-ΕΒΠ μέσα από μία ολοκληρωμένη πρόταση για όλες τις ειδικότητες, όπως και κατατέθηκε σε επόμενο χρόνο με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις».

 

-           Στις 28/09/2019 (αρ. πρωτ.:120) η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ζήτησε τη συμβολή των Δ.Σ. των Περιφερειακών Συλλόγων μελών της ΠΟΣΕΕΠΕΑ ως προς τη δημιουργία και σύσταση  διεπιστημονικής επιτροπής   με σκοπό την κατάθεση προτάσεων για τη σύσταση οργανικών θέσεων ΕΕΠ ΕΒΠ στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης και της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και το σημαντικό ρόλο των ΚΕΣΥ ως προς το συντονισμό και την υποστήριξη των σχολικών μονάδων για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου. Ακολούθησαν και επιπλέον ενημερωτικά σημειώματα με διευκρινήσεις  ως προς τις διεπιστημονικές επιτροπές και τη δημιουργία τους .που απευθύνονταν στους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη τους.

 

-          Στις 29/9/2019 πραγματοποιήθηκε από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ ενδελεχή ενημέρωση για τη μοριοδότηση του δεύτερου ξενόγλωσσου τίτλου της 1ΕΑ.

 

-          Κινητοποίηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019. (αρ. πρωτ.: 121)  με διεκδικήσεις:                                  

 

o   Διορισμούς μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά!

o   Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!

o   Κάλυψη των κενών θέσεων ΕΕΠ ΕΒΠ – εξεύρεση επιπλέον πιστώσεων!

o   Επίλυση των κτιριακών ζητημάτων των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΣΥ!

 

-          Στις 13-10-2019 στάλθηκε προς την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως και την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη, η υπ’ αρ. πρωτ. 123 επιστολή του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. σχετικά με τις διεκδικήσεις και τα επιχειρήματα της Ομοσπονδίας και των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ για την κατανομή των 4500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, όπου πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επισημάνσεις για τη θέση και τη σημαντικότητα του ΕΕΠ-ΕΒΠ καθώς επίσης υπενθύμιση των βασικότερων διεκδικήσεων των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και της Ομοσπονδίας για την οικεία χρονική περίοδο.

 

- Στις 15/10/2019 η Ομοσπονδία εξέφρασε την υποστήριξη της στο σύλλογο Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ με την υπ’ αρ. Πρωτ.:124 επιστολή υποστήριξης, όπου    ζητήθηκε η άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε γραφειοκρατικοποίηση του ΚΕΘΕΑ, πολιτικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό του, αποκοπή από την κοινωνία και αλλοίωση του θεραπευτικού του μοντέλου.

 

-          Στις 18/10/2019 πραγματοποιήθηκε προς το τμήμα Α΄ Σπουδών και Εφαρμογής Προγραμμάτων Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης η υποβολή του  επίσημου υπ’ αρ. πρωτ. 125 ερωτήματος  του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για τη σχέση ΣΜΕΑΕ και ΕΔΕΑΥ των ΣΔΕΥ. Απαντήθηκε από το ΥΠΑΙΘ το Γενάρη του 2020 (Η απάντηση του υπουργείου σε ερώτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στις 18/10/2019 ως προς τη σχέση ΣΜΕΑΕ και ΕΔΕΑΥ των ΣΔΕΥ).

 

-          Στις 20/10/2019 (αρ. πρωτ.: 126) υποβλήθηκε επίσημο κατεπείγον αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς τη διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ΥΠΑΙΘ, το τμήμα Β Σχολικών Δομών, Μαθητικής Μέριμνας και Σχολικής Ζωής, Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ΥΠΑΙΘ και το Δ.Σ. και συγκεκριμένα το νομικό τμήμα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, ΝΠΔΔ με διευκρινίσεις ως προς τα καθήκοντα σχολικών νοσηλευτών ΠΕ25.Επίσης διαβιβάστηκαν τα πορίσματα και οι προτάσεις της Ομάδας εργασίας των σχολικών νοσηλευτών που δημιουργήθηκε και πλαισιώθηκε ύπο την αιγίδα του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής.

 

-          Στις 20/10/2019 (αρ. πρωτ.: 127) προτάθηκαν από το  Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ως τρία (3) μέλη που θα συμμετέχουν στο Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΜΕΓΕΕ ως οριζόμενα μέλη τους: Αρβανίτη Δημήτρη (εργοθεραπευτή), Τραγάκη Ευγενία (ψυχολόγο) και Τσιακπίνη Λαμπριάνα (λογοθεραπεύτρια).

 

-          Στις 05/11/2019 (αρ. Πρωτ.: 128) πραγματοποιήθηκε υποβολή αιτήματος της  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για συνάντηση με το ΑΣΕΠ και συγκεκριμένα με την κα. Καλλιόπη Στάγκα, Γενική Διευθύντρια Α.Σ.Ε.Π. και την κα. Δέσποινα Σιμιτζόγλου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π. με βασικά αιτήματα προς συζήτηση: α) την πορεία εξέτασης των ενστάσεων, που έχουν κατατεθεί από υποψηφίους για την 2ΕΑΕ και την 1ΕΑΕ, από τις επιτροπές του ΑΣΕΠ, β) τον αριθμό και τις πιθανές κατηγοριοποιήσεις των ενστάσεων, γ) συζήτηση ζητημάτων επί των ενστάσεων για συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ που δεν έχουν προσμετρηθεί τα προσόντα τους, καθώς κι όσων ανήκουν στους προσωρινούς πίνακες  των απορριπτέων της 2ΕΑΕ και της 1ΕΑΕ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 11/11/2019.

 

 

-          Στις 7/11/2019 πραγματοποιήθηκε  συνάντηση με ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΓΚΑμεΑ στα γραφεία τους, ύστερα από αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γ. Γ. της ΕΣΑμεΑ κ. Ι. Λυμβαίος, ο πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ. Ι. Μοσχολιός και ο Αναπλ. Γ.Γ. ΕΣΑμεΑ κ. Κ.  Χόρτης και η υπεύθυνη Παρατηρητηρίου ΕΣΑμεΑ κ. Προβή, από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ η πρόεδρος κ. Γ. Μπουλμέτη, η αντιπρόεδρος κ. Σ. Γεωργακάκου, η Γ.Γ. κ. Δ. Χατζηδρόσου, ο Οργ. Γ. κ. Μ. Βολκίδης, από το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής η πρόεδρος κ. Ε. Τραγάκη και ο πρόεδρος του ΙΜΕΓΕΕ κ. Δ. Αρβανίτης. Υπήρξε αλληλοενημέρωση, ζεστό κλίμα, γόνιμου διαλόγου για ζητήματα της Εκπαίδευσης και της προστασίας των δικαιωμάτων μαθητών ΑμεΑ και των οικογενειών τους. 

Από πλευράς ΠΟΣΕΕΠΕΑ δόθηκε πλήρης ενημέρωση για  τα εξής:

1. Αναγκαιότητα  κάλυψης των οργανικών θέσεων μελών ΕΕΠ- ΕΒΠ με διορισμούς στα ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΣΥ.  Η δίκαιη και ισόποση κατανομή των θέσεων ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Ειδικού εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού. Η ολιγωρία του υπουργείου Παιδείας για  κατανομή  των 4.500 θέσεων για τους διορισμούς και το εκκρεμές ζήτημα της πλήρωσης θέσεων στα ΚΕΣΥ από τους επικείμενους διορισμούς λόγω της μη πρόβλεψής του στο νόμο  4547/2018 .

 

2. Ελλείψεις πιστώσεων για θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ στα Ειδικά Σχολεία. Ενημερώσαμε ότι υπάρχουν πανελλαδικά τουλάχιστον 1.200 κενά ΕΕΠ ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και 190 σε ΚΕΣΥ.

 

3. Σοβαρά κτηριακά θέματα Ειδικών σχολείων και ΚΕΣΥ. Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ενημέρωσε και  κατέθεσε υπόμνημα που αναφέρονται λεπτομερώς τα κτηριακά προβλήματα ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ, τα οποία καθιστούν δύσκολη την καθημερινότητα της σχολικής ζωής των μαθητών με αναπηρία και την εργασία του ΕΕΠ-ΕΒΠ. Επίσης τονίστηκαν  ζητήματα καθυστέρησης ως προς τα δρομολόγια των ΣΜΕΑΕ που καθιστούν αδύνατη τη φοίτηση μαθητών με αναπηρία μέχρι σήμερα.  

 

4. Δυσκολίες μελών του ΕΕΠ-ΕΒΠ οι οποίοι υποστηρίζουν μαθητές με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στη γενική εκπαίδευση ως προς την ετοιμότητα και αποδοχή των σχολικών κοινοτήτων σε θέματα συμπερίληψης των μαθητών και κατάλληλων προσαρμογών για την εκπαίδευση και τη σχολική τους ζωή. 

 

5. Αναγκαιότητα συνεργασίας σε προτάσεις για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση.

 

 

-          Στις 18/11/2019 (αρ. πρωτ.: 130) η ΠΟΣΕΕΠΕΑ πραγματοποίησε κάλεσμα σε Πανελλαδικές κινητοποιήσεις:

•       Μόνιμη και σταθερή δουλεία για τους εκπαιδευτικούς, το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό με την κάλυψη όλων των κενών καθώς και την επίλυση όλων των χρόνιων προβλημάτων (κτιριακό, υλικοτεχνική υποδομή, μετακινήσεις, οδοιπορικά) που ταλανίζουν τον μαθητικό πληθυσμό, τις οικογένειες τους και τους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία και τις υποστηρικτικές δομές.

Άμεσα έκδοση της  δίκαιας και ισόποσης  κατανομής των 4.500 θέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας/ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και  διορισμό αυτών μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων.

•       Την άμεση ρύθμιση , ώστε να πραγματοποιηθούν απευθείας διορισμοί στα ΚΕΣΥ και να σταματήσει η υπονόμευση των υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης.

•     Την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΕΠ ΕΒΠ τα μέτρα στήριξης των συναδέλφων που εργάζονται μακριά από το τόπο τους (μεταφορά, στέγαση, σίτιση κ.α.).

•   Την κατάργηση των σχεδιών για αξιολόγηση – ισοπέδωση εργαζομένων και σχολικών δομών.

•   Την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με σύγχρονους όρους, παιδαγωγικές προϋποθέσεις και υποστήριξη των μαθητών.

•   Την άμεση δημιουργία προϋποθέσεων προσβασιμότητας σε όλες τις σχολικές δομές των ατόμων με αναπηρία.

•    Τη σύσταση οργανικών θέσεων ΕΕΠ ΕΒΠ στις ΕΔΕΑΥ και τη γενική εκπαίδευση.

•  Τη συνέχιση και ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του μαθητικού πληθυσμού των ολοήμερων σχολείων, των τάξεων υποδοχής προσφύγων στο πρόγραμμα Σχολεία για όλους, των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής με την επαναλειτουργία του εξαιρετικά πετυχημένου προγράμματος στήριξης που εφαμόστηκε πέρυσι.

 

-          Στις 23-11-2019 εξέδωσε δελτίο τύπου με κάλεσμα σε κινητοποιήσεις για την άδικη και άνιση μεταχείριση για τα μέλη των κλάδων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ) στην κατανομή των 4.500 θέσεων διορισμών στην Ειδική Εκπαίδευση, τονίζοντας εντόνως όλα τα επιχειρήματα και τις θέσεις που είχε χρησιμοποιήσει και σε προηγούμενα αιτήματα.

 

-          Για τα ζητήματα της κατανομής και για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα καθώς και για τη στάση του ΥΠΑΙΘ απέναντι στην Ομοσπονδία και τα μέλη της κήρυξε στάσεις εργασίας και στις 28/11/2019.

 

-          Στις 25/11/2019 (αρ. πρωτ..:133),  πραγματοποιήθηκε υποβολή κατεπείγοντος αιτήματος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κα. Κεραμέως, με την Υφυπουργό Παιδείας κα. Ζαχαράκη και τη Γ. Γ. κα. Γκίκα.  Σκοπός του αιτήματος ήταν η επισήμανση των διεκδικήσεων:

 

o   Να δοθούν στους διορισμούς όλες οι  οργανικές θέσεις  των ΚΕΣΥ.

o   Να ληφθούν άμεσα υπόψη στον υπολογισμό της κατανομής τα 1733 ορθώς καταγεγραμμένα οργανικά κενά  ΕΕΠ- ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ.

o   Ζητάμε να υπολογιστούν οι προσλήψεις αναπληρωτών σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ, ΕΔΕΑΥ, δεδομένου ότι αυτά αφορούν σε τοποθετήσεις με κέντρο τις ΣΜΕΑΕ και εργασία στα Τμήματα Ένταξης. 

       Παράλληλα την ίδια ημέρα υπήρξε και ενημερωτικό σημείωμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς τα μέλη για την επίσκεψη των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ και της Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας στο ΥΠΑΙΘ σχετικά με τις παραπάνω διεκδικήσεις.

 

-          Στις 28-11- 2019 υπήρξε συμπληρωματικό της 25ης Νοεμβρίου ενημερωτικό σημείωμα από τους Αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ και την Ομοσπονδία

 

-          Στις 18/12/2019 (αρ. Πρωτ.: 135) στάλθηκε προς το Αυτοτελές Τμήμα Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. του Υ.Π.Π.Ε.Θ.  και συγκεκριμένα στην Προϊσταμένη κα. Νεκταρία Φυτουράκη, επίσημο έγγραφο αίτημα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για την ενημέρωση της Ομοσπονδίας ως προς τις οργανικές θέσεις Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. στην Ειδική Εκπαίδευση και στα Κ.Ε.Σ.Υ.

 

-          Στις 20/12/2019  (αρ. Πρωτ.:136) κοινοποιήθηκε νέα καταγγελία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη και τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα. Α. Γκίκα για την κατανομή των 4.500 θέσεων διορισμών, τις τοποθετήσεις για το Ε.Ε.Π.- Ε.Β.Π., όπως επίσης παρουσιάστηκε ξανά ολιστικά το πλαίσιο διεκδίκησης της Ομοσπονδίας.

 

-          Στις 23/12/2019ρ. Πρωτ.: 137) πραγματοποιήθηκε η πρόσκληση σύγκλησης της Ολομέλειας των Προέδρων των Περιφερειακών συλλόγων- μελών της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α καθώς και τα θέματα συζήτησης – διεκδίκησης. Συγκεκριμένα:

 

1.    Απολογισμός των δράσεων του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α για τους διορισμούς Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. στην Ειδική Εκπαίδευση,

2.    Προσλήψεις αναπληρωτών: Κατανομή ειδικοτήτων, προβλήματα και σύστημα τοποθετήσεων, προβλήματα ωραρίων,

3.    Δημιουργία μητρώου μελών ανά περιφερειακό σύλλογο και επί του συνόλου με επίσημη κάρτα μέλους από την οποία τα μέλη θα έχουν εκπτώσεις κι απολαβές,

4.    Θέσπιση πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Περιφερειακών Συλλόγων, Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.,

5.    Κατάθεση και παρουσίαση των προτάσεων των ομάδων εργασίας της κάθε διεπιστημονικής ομάδας εργασίας ανά σύλλογο,

6.    Χρονοδιάγραμμα κινήσεων για τη διεκδίκηση θέσπισης οργανικών θέσεων Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. στη Γενική Εκπαίδευση,

7.    Διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου και ιεράρχηση στόχων βάση της Γενικής Συνέλευσης,

8.    Θέματα των κατά τόπων ΣΕΕΠΕΑ και των Αιρετών τους.

 

-Στις 13/1/2020 (αρ. πρωτ.:1), πραγματοποιήθηκε υποβολή κατεπείγοντος αιτήματος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κα. Κεραμέως, με την Υφυπουργό Παιδείας κα. Ζαχαράκη και τη Γ. Γ. κα. Γκίκα για όλα τα ζητήματα που είχε θήξει η Ομοσπονδία καθώς και την ανακοίνωση από το υπουργείο ημερομηνίας για εκ νέου υποβολή ή τροποποίηση των δηλώσεων περιοχών για τους μόνιμους διορισμούς μέσω του ΟΠΣΥΔ για τους  υποψήφιους, οι οποίοι συμμετείχαν στην 1ΕΑ και 2ΕΑ, λόγω του αιφνιδιασμού τους μετά τις κυρώσεις  που πρόκειται να ψηφιστούν.

 

- Στις 13/01/2020 (αρ. Πρωτ.: 2) η Ομοσπονδία κύρηξε στήριξη στη συμπαράσταση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής απέναντι στους διωκόμενους συνάδελφους εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ που υπηρετούσαν σε σχολείο της πρωτοβάθμιας διεύθυνσης Πειραιά. Στις 17/01/2020 (αρ. Πρωτ.: 3) ενημέρωσε για την αναβολή της δίκης και ανέστειλε τη  στάση εργασίας.

-Στις 20/01/2020 (αρ. πρωτ.: 4) πραγματοποιήθηκε

κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε στάσεις εργασίας σχετικά με την εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους κολεγίων.

 

-Στις 20/1/2020 (αρ. Πρωτ.:5) στάλθηκε στην Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως,  στην Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη και στη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα. Α. Γκίκα, επιστολή παρέμβασης ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ - Ψήφισμα ολομέλειας προέδρων Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού της ΠΟΣΕΕΠΕΑ ως προς την υπό ψήφιση τροπολογία “Θέματα υπηρεσιακής κατάστασης προσωπικού της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα τονίστηκε το μείζον θέμα της τοποθέτησης των διορισθέντων ΕΕΠ ΕΒΠ  με βάση τη σειρά κατάταξης στους αξιολογικούς πίνακες, καταγγελίας της τροπολογίας και προώθησης αυτού στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Αργότερα υπήρξε και αναλυτική ενημέρωση για την Ολομέλεια των Προέδρων των Περιφερειακών συλλόγων - μελών της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα.



 

-Στις 27/01/2020 (αρ.πρ.6) κοινοποιηθηκε

αίτημα ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την υφυπουργό Παιδείας και με κοινοποίηση στη γενική  Διευθύντρια Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Μ. Δόκου και την προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Ε.Ε.Π. Ε.Β.Π   κα. Ν. Φυτουράκη σχετικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των διορισθέντων και μέριμνας για τη διαδικασία διορισμού τους. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι οι περισσότεροι νεοδιοριζόμενοι θα συνεχίσουν να υπηρετούν στη θέση που κατείχαν, η οποία μπορεί να απέχει πολύ μεγάλη απόσταση από τον τόπο διορισμού τους, βάση του άρθρου 63 παρ. 4 του νόμου 4589/2019: «Σε περίπτωση που κληθεί να διορισθεί ως μόνιμος σε κενή οργανική θέση κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, υποχρεούται να παραμείνει στη θέση που είναι τοποθετημένος ως αναπληρωτής έως τη λήξη του διδακτικού έτους». Για το λόγο αυτό ζητήθηκε τη διευκόλυνσή τους ως προς τη διαδικασία του διορισμού τους.

 

-Στις 30/01/20 εκδόθηκε κοινό δελτίο τύπου ΠΟΣΕΕΠΕΑ- ΙΜΕΓΕΕ : “Σχετικά με τα φαινόμενα βίας στα σχολεία και την κοινωνία μας”.

 

-Στις 4/2/2020 (αρ. Πρωτ.: 7) στάλθηκε προς την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως και την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη, διαμαρτυρία ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για τη μη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των διορισθέντων. Η διαμαρτυρία ήταν σε έντονο ύφος και απαιτήθηκε εκ νέου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των διορισθέντων προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια και να μη διαρρεύσουν σε γραφεία βουλευτών ή με κάθε άλλο τρόπο και χρησιμοποιηθεί η αγωνία για ψηφοθηρικούς σκοπούς. 

 

-Στις 15/02/2020 (αρ. Πρωτ.: 8) πραγματοποιήθηκε κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε στάσεις εργασίας σχετικά με τα νέα αντι-ασφαλιστικά μέτρα από τις 11:00 έως την λήξη του ωραρίου και κάλεσε όλους τους συλλόγους σε στάση από τις 08:00 έως τις 11:00.

 

-Στις 16/02/20 εκδόθηκε δελτίο τύπου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με τα κρούσματα βίας στα σχολεία.

 

-Στις 20-2-20 (αρ.πρ.9) κοινοποιήθηκε προς την Υφυπουργό κα. Ζαχαράκη επιστολή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για το πρόγραμμα εκμάθησης πρώτων βοηθειών και τους σχολικούς νοσηλευτές ΠΕ25. Συγκεκριμένα τονίστηκε ο  ρόλος του σχολικού νοσηλευτή ο οποίος περιλαμβάνει στόχους που αφορούν  τη διασφάλιση της υγείας,  την εκπαίδευση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σε θέματα χρόνιων νοσημάτων και εμποδίων της αναπηρίας για την κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας, την άρση στερεοτύπων και ενίσχυση της εκπαιδευτικής ένταξης  των μαθητών.

 

-Στις 28-2-20 το Δ. Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ  εξέδωσε ανακοίνωση για την απώλεια της Πόπης Γεωργίου. Η οποία ήταν από τους θεμελιωτές  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής  Αγωγής - ΠΟΣΕΕΠΕΑ  και μέλος του Πανελληνίου  Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής.

 

-Στις 07/03/2020 (αρ. Πρωτ.:10) κοινοποιήθηκε προς την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη, τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα. Α. Γκίκα και τον ΕΟΔΥ επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με τα μέτρα του ΥΠΑΙΘ για τον κορωνοϊό.

 

- Στις 09/03/2020 (αρ. Πρωτ.:11) έγινε ανακοίνωση από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς τους Σχολικούς Νοσηλευτές ΠΕ25 «ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ COVID-19 ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ».

 

-Στις 11/03/2020  (αρ.Πρωτ.:12) έγινε καταγγελία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη μη συμπερίληψη των ΚΕΣΥ στις εκπαιδευτικές δομές που αναστέλλουν τη λειτουργίας τους λόγω του Covid-19. Αποδέκτες για το Υπουργείο Παιδείας: Υπουργός Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως, Υφυπουργός Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη και Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα. Α. Γκίκα. Για το Υπουργείο Υγείας αποδέκτες ήταν ο υπουργός κ. Β. Κικίλια και ο Ε.Ο.Δ.Υ. 

 

-Στις 17/03/2020   (αρ.Πρωτ.:13) κοινοποιήθηκε ανοιχτή επιστολή ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την Υπουργό Παιδείας ως προς την ευθύνη για τη μη λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό στα ΚΕΣΥ



 

-Στις 31/03/2020 (αρ. Πρωτ.:14) κοινοποιήθηκε στην Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως και την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ Ζαχαράκη επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως υποστήριξης  όπου υπήρξε ενδελεχής σχετική ανάλυση

 

-Στις 26/03/20 εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. για έκκληση αιμοδοσίας προς στήριξη συνανθρώπων που θα είχαν ανάγκη από αίμα.
 

- Στις 07/04/2020 (αρ. Πρωτ.:15) στάλθηκε προς: την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ Ζαχαράκη, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και τη Σ. Παπαδημητρίου, Δ.Υ.Π.Ε.Α Εκπ/κής Ραδιοτηλεόρασης επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την ένταξη ενοτήτων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με προγράμματα των ΕΕΠ-ΕΒΠ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

 

-Στις 07/04/2020 (αρ. Πρωτ.:16) στάλθηκε προς την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ Ζαχαράκη, τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα. Α. Γκίκα και την  προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Ε.Ε.Π. Ε.Β.Π κα. Ν. Φυτουράκη κατεπείγουσα επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων μεταθέσεων και οριστικών τοποθετήσεων βάση της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ Αρ. Πρωτ. 43223/Ε4/ 3-4-2020 και γνωστοποίηση των αναγκών.

 

-Στις 15/04/2020 (αρ. Πρωτ.:18) πραγματοποιήθηκε προς την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως και την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ Ζαχαράκη με κοινοποίηση στο  Διευθυντή ΕΑΕ ΥΠΑΙΘ κ. Κασσιανό διαβίβαση των προτάσεων του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. για την υιοθέτηση Πρωτοκόλλων σχετικά με την εξ Αποστάσεως Υποστηρικτική Παρέμβαση του ΕΕΠ-ΕΒΠ στο ΥΠΑΙΘ.

 

-Στις 15/04/2020 (αρ.Πρωτ.:17) κοινοποιήθηκε εκ νέου αναλυτικότερη επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την υλοποίηση και εφαρμογή της εξ’ αποστάσεως υποστήριξης προς την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως και την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ Ζαχαράκη με κοινοποίηση το διευθυντή ΕΑΕ ΥΠΑΙΘ κ. Κασσιανό.

 

Στις 19/04/20 (αρ.πρ 18) κοινοποιήθηκε ανοιχτή επιστολή ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με τις ιδιαιτερότητες των εκπαιδευτικών και μαθητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες μετά τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων

 

-Στις 04/05/2020 (αρ. Πρωτ.: 20) στάλθηκε προς την επιτροπή  τουΕΟΔΥ, την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη, τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα. Α. Γκίκα και το Διευθυντή ΕΑΕ κ. Π. Κασσιανό

επιστολή ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με την επόμενη ημέρα της λειτουργείας σχολείων και δομών της εκπαίδευσης

 

- Στις 05/05/2020 (Αρ. Πρωτ.: 21), στάλθηκε υπόμνημα ΠΟΣΕΕΠΕΑ για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις. Παραλήπτες: η Υπουργός Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως και η Υφυπουργός Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη.

 

-Στις 11/05/2020 (Αρ. Πρωτ.: 22) πραγματοποιήθηκε κάλεσμα Περιφερειακών Συλλόγων ΠΟΣΕΕΠΕΑ - Εξώδικο ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο ΥΠΑΙΘ για την παράνομη ενέργειά του διάθεσης εκπαιδευτικών και ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ χωρίς δική τους δήλωση.

 

-Στις 11/05/2020 (Αρ.Πρωτ.:23) πραγματοποιήθηκε ερώτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ Ζαχαράκη, Τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα. Α. Γκίκα και την προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Ε.Ε.Π. Ε.Β.Π  κα. Ν. Φυτουράκη και την επιτελική Αρχή ΕΣΠΑ του ΥΠΑΙΘ σχετικά με τις πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ το σχολικό έτος 2020-2021

 

-Συμμετοχή ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Τετάρτης 13-5-2020 και στάση εργασίας από τις 11:00 έως την λήξη του ωραρίου

 

Στις 22/05/2020 (Αρ. Πρωτ.: 25) η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ζήτησε συνάντηση από τον ΕΟΔΥ με αίτημα προς τον πρόεδρο ΕΟΔΥ, κ. Π. Αρκουμανέα  και την επιτροπή ΕΟΔΥ  για τον ορισμό συνάντησης εκπροσώπων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον ΕΟΔΥ για το σχεδιασμό της πιθανής επαναλειτουργίας των Ειδικών σχολείων.

 

-Στις 30/05/2020 (αρ.πρ.26) συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις για διεκδίκηση πάγιων αιτημάτων.

 

-Στις 01/06/2020 (αρ. Πρωτ.: 27) πραγματοποιήθηκε ερώτημα προς τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ, κα. Α. Γκίκα, τη Γενική Γραμματεία Π/θμιας, Δ/θμιας Εκπ/σης & Ειδικής Αγωγής, τη Γενική Δ/νση Εκπ/κου Προσ/κου Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης, τη Δ/νση Υπηρεσιακής Κατάστασης και Εξέλιξης Εκπ/κου Προσ/κου Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Τμήματα Α’ & Β’  και το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ-ΕΒΠ  σχετικά με τη συμμόρφωση του Υπουργείου Παιδείας στις οδηγίες της από 29/5/2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών ΔΙΔΑΔ/Φ.69/118/οικ. 11134 για τις άδειες εκπαιδευτικών βάσει ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

 

 

-Στις 01/06/2020 (Αρ. Πρωτ.: 28), πραγματοποιήθηκε καταγγελία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως και την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη με στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα (Ν.Δ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΚΙΝ.ΑΛ.,Κ.Κ.Ε.,ΜέΡΑ25, Ελληνική Λύση), ως προς τη μη απόσυρση του άρθρου 38 στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις

 

 

Στις 13/06/2019 (Αρ.Πρωτ.: 29) κοινοποιήθηκε προς την υφυπουργό του Υ.ΠΑΙ.Θ κα. Σοφία Ζαχαράκη, τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής με τον πρώην Διευθυντή τον κ. Παναγιώτη Κασσιανό και το Αυτοτελές Τμήμα Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. του Υ.ΠΑΙ.Θ. (Προϊσταμένη κα. Νεκταρία Φυτουράκη) επίσημο έγγραφο αίτημα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για τον συνολικό αριθμό των υπηρετούντων συναδέλφων Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. στην Ειδική, στη Γενική Εκπαίδευση και στα Κ.Ε.Σ.Υ.. Το αίτημα ικανοποίηθηκε.

 

-Στις 01/07/2020 (αρ. Πρωτ.: 30) στάλθηκε στην Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη και τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα. Α. Γκίκα Δημοσιευμένα• 30 Ιουνεπιστολή παρέμβασης ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ – Τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ,  όπου ζητήθηκε εφόσον προνοεί ο νόμος πλέον συνολικά για όλα τα κριτήρια να επαναδιατυπωθεί ο σχεδιασμός των τοποθετήσεων, ώστε να μη λειτουργεί αθροιστικά και δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες. Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ δηλωσε απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψει καμία  αλλαγή για τους αναπληρωτές ΕΕΠ-ΕΒΠ, καμία είσοδο νέων κριτηρίων, καμία επαναμοριοδότηση - διπλομοριοδότηση,  καμία καταστρατήγηση  κατάταξης και τέλος κανενός άνομου και δια της πλαγία οδού ξεκλειδώματος των πινάκων.

 

 

-Στις 09/07/2020 (Αρ. Πρωτ.: 32) στάλθηκε προς τη  Γενική  Διευθύντρια Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Μ. Δόκου και το Αυτοτελές Τμήμα Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. του Υ.ΠΑΙ.Θ (Προϊσταμένη κα. Νεκταρία Φυτουράκη) επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με στόχο τη διευκρίνηση και τη διευθέτηση των κωδικών ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο Εργάνη, ύστερα από έρευνα της Ομοσπονδίας σχετικά με τους ορθούς κωδικούς των ειδικοτήτων.

 

-Στις 07-08-2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με φορείς για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (παρουσίαση αντικτύπου). Τέθηκε η οπτική της Ομοσπονδίας και διεκδικήθηκε ξανά το αίτημα για προσωπική δια ζώσης συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με την Υπουργό και την Υφυπουργό.

Στις13/08/2020 (αρ. Πρωτ.:33)  στάλθηκε επιστολή παρέμβασης ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ – Τοποθέτηση σε σχολεία αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ. Αποδέκτες την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη,  τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα. Α. Γκίκα, το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ ΕΒΠ ΥΠΑΙΘ (Προϊσταμένη κα. Νεκταρία Φυτουράκη) και τη Γενική  Διευθύντρια Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Μ. Δόκου. Ειδικότερα η παρέμβαση αφορούσε:

Ø Να μην καταστρατηγηθεί η σειρά του πίνακα αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ,

Ø Να τοποθετούνται σε σχολική μονάδα σύμφωνα με τη δήλωσή τους και μην προηγείται η αυθαίρετη τοποθέτησή τους σε συγκεκριμένο πρόγραμμα και κατόπιν η δήλωσή σχολείων,

Ø Την κάλυψη των κενών που έχουν δηλώσει οι διευθυντές σχολικών μονάδων και οι προϊστάμενοι ΚΕΣΥ χωρίς να υφίστανται από τους διευθυντές εκπαίδευσης κατά το δοκούν τοποθετήσεις,

Ø Έμπρακτη στήριξη της συμπερίληψης όλων των μαθητών στα Γενικά Σχολεία με άμεση έναρξη της εξειδικευμένης από την αρχή της σχολικής χρονιάς,

Ø Την κάλυψη όλων των προγραμμάτων ταυτόχρονα στην Α’ φάση κι όχι σε διαφορετικές φάσεις, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια,

Ø Την αναγκαιότητα να συμβουλεύονται οι διευθύνσεις τα  ΠΥΣΕΕΠ που έχουν μεγάλη εμπειρία ως προς την κάλυψη των αναγκών των μαθητών, σχολείων και ΚΕΣΥ, αλλά και της ίδιας της κοινότητας των εργαζομένων

Ø Δυνατότητα θεραπείας θέσεως με επανατοθέτηση σε διαθέσιμο κενό επόμενης φάσης, εφόσον το εκάστοτε μέλος ΕΕΠ-ΕΒΠ φέρει σοβαρά θέματα υγείας εκείνος, το παιδί του ή ο/η σύζυγός του βάση του άρθρου 108 ν. 4574/2018 ΦΕΚ 102/Α/12-06-18  (Βλ. επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με αρ. πρ. 30/01-07-2020 και τίτλο «επιστολή παρέμβασης ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ – Τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ»).

           Ø Άμεση υποστήριξη των μαθητών που υποστηρίζονται στη Γενική Εκπαίδευση από την αρχή του σχολικού έτους.

 



-Στις 17/08/2020 (αρ. Πρωτ.:34) στάλθηκε προς την προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Ε.Ε.Π. Ε.Β.Π  κα. Ν. Φυτουράκη επίσημο έγγραφο αίτημα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για τον συνολικό αριθμό των υπηρετούντων συναδέλφων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. κατά το σχολικό έτος 2019-2020 στην Ειδική, στη Γενική Εκπαίδευση και στα Κ.Ε.Σ.Υ. ανά διεύθυνση εκπαίδευσης. Το αίτημα ικανοποιήθηκε άμεσα.

 

Στις 27/08/2020 (Αρ. Πρωτ.:35 ) πραγματοποιήθηκε επείγον αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ σχετικά με παράταση της προθεσμίας τοποθέτησης αναπληρωτών προς την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη και τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα. Α. Γκίκα

 

-Στις 27/08/2020 (Αρ. Πρωτ.: 37) κοινοποιήθηκε προς την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ Ζαχαράκη, τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα. Α. Γκίκα, τη Γενική  Διευθύντρια Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Μ. Δόκου και την προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Ε.Ε.Π. Ε.Β.Π  κα. Ν. Φυτουράκη επίσημο ερώτημα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για τη διενέργεια κάλυψης των κενών θέσεων προς διορισμό ύστερα από άρνηση των υποψηφίων καθώς και για την αποκατάσταση των διορισθέντων συναδέλφων ύστερα από δικαίωση των αιτήσεων θεραπείας από το ΑΣΕΠ



-Στις 31/08/2020 (Αρ. Πρωτ.: 38) κοινοποιήθηκε στους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ ΕΒΠ ΥΠΑΙΘ διαμαρτυρία περί μη τήρησης της διαδικασίας που προβλέπεται στις τοποθετήσεις αναπληρωτών ΕΕΠ ΕΒΠ

-- Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα Αναστασία Γκίκα: Πραγματοποιήθηκε Πέμπτη 03.09 με τηλεδιάσκεψη

 

-Στις 15/09/2020 (αρ. Πρωτ.: 39) κοινοποιήθηκε στην Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη, τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα. Α. Γκίκα και την  Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ κα Μαρία Δόκου το αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για άμεση νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την άδεια ανατροφής τέκνου νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ

 

-Συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 17/9 στην Αθήνα , Προπύλαια 18:30

-Στις 21/09/2020 (Αρ. Πρωτ.:  40) κοινοποιήθηκε στους Περιφερειακούς Συλλόγους Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας η διαδικασία για τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων του Ε.Ε.Π. & του Ε.Β.Π. στα υπηρεσιακά συμβούλια (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. & Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)

-Στις 22/09/2020 (Αρ. Πρωτ.:42) απεστάλη προς την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως και τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα. Α. Γκίκα αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για την υπ. αρίθμ. 124680/Ε4/18.09.2020 Εγκύκλιο «Εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.). Το αίτημα ικανποιήθηκε δύο ημέρες μετά. 


Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από τις παραπάνω καταγεγραμμένες παρεμβάσεις, πραγματοποιήθηκαν πολλαπλές επιπλέον επικοινωνίες, συνεργασίες μεταξύ ΠΟΣΕΕΠΕΑ και Περιφερειακών συλλόγων και ΙΜΕΓΕΕ καθώς και ενημέρωση και υποστήριξη συναδέλφων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ με πολλαπλούς διαδικτυακούς τρόπους.