Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ



Αρ. Πρωτ.: 16/2020

Ημ/νια: 28-5-2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε., στοχεύοντας στην ενδυνάμωση και αποτελεσματικότερη λειτουργία του επιστημονικού φορέα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., αποφάσισε μια σειρά διαδικασιών που θα επιτρέψουν στα Τακτικά Μέλη αλλά και σε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά και να επωφεληθούν από τις επιστημονικές του δράσεις.

Πρώτο βήμα θεωρήσαμε ότι είναι η επικαιροποίηση του Μητρώου Τακτικών Μελών και αυτό ήδη υλοποιείται με την αποστολή προς αυτά Επιστολής-Πρόσκλησης για ανανέωση της ιδιότητας Τ.Μ. και ενεργοποίησης τους σε συγκεκριμένους τομείς επιστημονικής δράσης.

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για την διαδικασία εγγραφής Συνδεδεμένων Μελών, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Καταστατικού καθώς και για την δημιουργία Μητρώου Συνεργατών.

Σκοπός μας είναι, μέσω της συμμετοχής των μελών μας, η αποτελεσματική εξυπηρέτηση των έργων που πρόκειται να αναλάβει στο προσεχές μέλλον το Ινστιτούτο μας, είτε πρόκειται για τεκμηριωμένες προτάσεις για θέματα του κλάδου μας, είτε για υλοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων για τα οποία έχουμε καταθέσει προτάσεις και αναμένουμε την αξιολόγηση τους, είτε για την οργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, την έκδοση του επιστημονικού μας περιοδικού, κ.ά.

Όσον αφορά αιτιάσεις και προτάσεις για θέματα Καταστατικού του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε., είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως θεωρούμε ότι κάθε ζωντανός και ενεργός οργανισμός είναι πιθανόν να χρειάζεται προσαρμογή στα δεδομένα που διαμορφώνουν κάθε φορά το νομικό και λειτουργικό του πλαίσιο. Αρκεί ο οργανισμός αυτός να είναι ζωντανός και όχι εν υπνώσει και χωρίς συμμετοχή των μελών του.

Ωστόσο, στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το καταστατικό του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. έτυχε σοβαρής και επισταμένης νομικής επεξεργασίας κατά τη διαμόρφωσή του και έλαβε την έγκριση του συνόλου των ιδρυτικών μελών.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ως μητρικός φορέας, τα ενεργά μέλη του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. και τα όργανα διοίκησης του, έχουν κάθε φορά την ευθύνη για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα, είτε αφορά καταστατικές αλλαγές ή άλλα θέματα. Υπό τον όρο, βέβαια, να αναλαμβάνουν την ευθύνη όσοι και όταν βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις.

Αυτή ακριβώς την ευθύνη, στο βαθμό που μας αναλογεί ως μέλη του Δ.Σ. του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε., αναλαμβάνουμε με αυτές τις πρωτοβουλίες μας.

Αναμένουμε λοιπόν, την ανταπόκριση των συναδέλφων και τακτικών μελών του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. και την ενεργή συμμετοχή τους στις δράσεις του Ινστιτούτου μας, ώστε αυτό να ενδυναμωθεί σε όφελος των συναδέλφων και των σκοπών ίδρυσης του.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.