Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΕΔΕΑΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για σεεπεα αττικης
Αθήνα, 28-8-2019

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΕΔΕΑΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Ο κλάδος του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία τα τεκταινόμενα στο Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την πρόσληψη αναπληρωτών μελών ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ και ΕΔΕΑΥ. Αναλυτικότερα, όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει δεν συμπεριλαμβάνεται στη σημερινή Απόφαση του ΥΠΑΙΘ (Αρ. Πρωτ.4227/28-8-2019) για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΕΠ και ΕΒΠ, το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ: «Υποστήριξη μεταρρύθμισης νέων δομών – Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ)» το οποίο αφορά στη στελέχωση των ΚΕΣΥ και ΕΔΕΑΥ.

Ήδη από χθες, οι αιρετοί του ΚΥΣΕΕΠ (Β. Βούγιας και Γ. Μπουλμέτη) σε ανακοίνωσή τους, ενημέρωναν ότι «επειδή η διάρκεια του Προγράμματος αυτού είναι πενταετής και η νυν Πολιτική Ηγεσία δεν επιθυμεί τέτοια μακρόχρονη δέσμευση, η οποία επιβάλλει την διατήρηση των υφιστάμενων Δομών καθ' όλη τη διάρκεια ισχύος του, αναζητείται άλλη λύση, ήτοι άλλο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που θα δώσει προσλήψεις σε ΚΕΣΥ – ΕΔΕΑΥ» (especial.gr).

Αν ανατρέξουμε στις προγραμματικές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας κας Ν. Κεραμέως, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή θα διαπιστώσουμε ότι αναφέρεται στην πρόθεση της νέας κυβέρνησης για «σταδιακή κατάργηση των υποστηρικτικών δομών». 

Συγκεκριμένα η Υπουργός ανέφερε: «…αναδιοργανώνουμε τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, με γνώμονα δομές πιο κοντά στις σχολικές μονάδες, με σταδιακή κατάργηση των υφιστάμενων, υδροκέφαλων και συγκεντρωτικών δομών» (Προγραμματικές δηλώσεις Υπουργού ΥΠΑΙΘ Ν.Κεραμέως).

Τέλος, σε σημερινή μας επικοινωνία με την ΠΔΕ Αττικής αναφορικά με τα φλέγοντα ζητήματα της διαδικασίας προσλήψεων, ενημερωθήκαμε σχετικά με τις δηλώσεις προτιμήσεων ότι «τα ΚΕΣΥ δεν θα αναφέρονται χωριστά ως 1ο και 2ο ανά εκπαιδευτική διεύθυνση, αλλά μόνο ως: Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ» και οι συνάδελφοι θα τοποθετούνται στο 1ο ή 2ο κάθε διεύθυνσης, ανάλογα με τα κενά που θα υπάρχουν. Μάλιστα σε ερώτησή μας γιατί να ισχύσει κάτι τέτοιο, ενώ θα ήταν πολύ απλό να αυξηθεί ο αριθμός των προτιμήσεων που δηλώνουν οι αναπληρωτές, πήραμε κατηγορηματική απάντηση ότι θα ισχύσει η περσινή εγκύκλιος που προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό προτιμήσεων.

Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω στοιχεία, θεωρούμε ότι υπάρχει πιθανός σχεδιασμός για σταδιακή συρρίκνωση του θεσμού των ΚΕΣΥ και ΕΔΕΑΥ, με ότι αρνητικό και δυσοίωνο μπορεί να συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, καθώς και το γονεϊκό και αναπηρικό κίνημα να βρίσκεται σε εγρήγορση και να δράσει γρήγορα και αποφασιστικά, προκειμένου να μην προχωρήσουν τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις.

Καλούμε την ΠΟΣΕΕΠΕΑ να συγκαλέσει άμεσα το Συντονιστικό των Φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης, για να κινηθούμε συντεταγμένα και ενωμένα στις επόμενες διεκδικήσεις μας. Για το Δ.Σ.

    Η Πρόεδρος                                          Η Γ. Γραμματέας
Γεωργία Μπουλμέτη                                  Ευγενία Τραγάκη