Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΕΠ & ΕΒΠ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΛΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
τηλ.: 6972056448 (Πρόεδρος Δ. Παπαευθυμίου)
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr
                                                                                         
                                                                             
                                                                          ΑΘΗΝΑ, 13/05/2019
                                                                                                       Αρ. Πρωτ.: 73                                               
                                                                                                     ΠΡΟΣ
·         Τον Υπουργό Παιδείας κο Κ. Γαβρόγλου
·         Την Υφυπουργό Παιδείας κα Μ. Τζούφη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
·         Στο Διευθυντή Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης κο Π. Κασσιανό
·         Στους Περιφερειακούς Συλλόγους

ΘΕΜΑ: «ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΕΠ & ΕΒΠ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΛΟ»
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Με τον παρόν κείμενο σας εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας  για το γεγονός ότι το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ & ΕΒΠ συνεχίζει να μην απαντά εγγράφως στα αιτήματα της Ομοσπονδίας μας σε σχέση με τις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019 & 2ΕΑ/2019, που αφορούν στα μέλη μας που εκπροσωπούμε συνδικαλιστικά όσο σε άλλα ερωτήματα που έχουμε αποστείλει παλαιότερα στο συγκεκριμένο Τμήμα.
Πιο συγκεκριμένα με έγγραφο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. που εστάλη στις 06/05/2019 με Αρ. Πρωτ.: 65 υποβλήθηκε επίσημο αίτημα για άμεση συνάντηση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. με το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ & ΕΒΠ και την Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. προκειμένου να μας διευκρινιστούν ζητήματα που αφορούν στις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019 & 2ΕΑ/2019 των μελών Ε.Β.Π. & Ε.Ε.Π. Δε λάβαμε ποτέ έγγραφη απάντηση στο αίτημά μας.
Στη συνέχεια στις 09/05/2019 με Αρ. Πρωτ.: 69 αποστείλαμε σε συνεργασία με τους Αιρετούς Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. διευκρινιστικά ερωτήματα μελών της Ομοσπονδίας σε σχέση με τις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019 & 2ΕΑ/2019 ζητώντας την όσο το δυνατό πιο άμεση και έγγραφη απάντησή τους προκειμένου οι συνάδελφοι μας να διευκολυνθούν τόσο στην ορθή συμπλήρωση των αιτήσεών τους όσο και στην ορθή υποβολή των δικαιολογητικών τους λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών στις 13 Π.Δ.Ε. της χώρας. Δε λάβαμε ποτέ έγγραφη απάντηση στα ερωτήματά μας.
Αντίθετα με έκπληξή μας διαπιστώσαμε να απαντά το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ & ΕΒΠ σε ερωτήματα μελών μας (που ορθά έπραξαν και υπέβαλλαν τα ερωτήματά τους λόγω και του έντονου και δικαιολογημένου άγχους που διακατέχονται) μέσω σχετικών αναρτήσεων στο διαδίκτυο, στοιχείο που αν μη τι άλλο υποδηλώνει την απαξιωτική στάση του Αυτοτελούς Τμήματος προς το θεσμικό ρόλο της Ομοσπονδίας μας.

Κα Υπουργέ
Ζητούμε την άμεση πολιτική σας παρέμβαση ώστε  είτε μέσω μιας διευκρινιστικής εγκυκλίου είτε μέσω της συγκρότησης μιας ομάδας εργασίας που θα συστήσετε να απαντώνται εγγράφως  τα ερωτήματα που θέτονται από τους συναδέρφους μας για να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως τα περσινά όπου εκατοντάδες μέλη μας αποκλείστηκαν από τους αξιολογικούς πίνακες λόγω κακής διατύπωσης ή «γκρίζων» σημείων της προκήρυξης και της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης που τη συνόδευε, λαμβάνοντας υπόψη το «κλείδωμα» των πινάκων για 3 χρόνια και ότι αυτό συνεπάγεται για το εργασιακό μέλλον ενός συναδέρφου που δε θα συμπληρώσει ορθά τις αιτήσεις του λόγω ασαφειών ή παρερμηνειών της προκήρυξης.
Επιπλέον, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας με σχετική οδηγία προς τις Π.Δ.Ε. για τα μέλη μας που εργάζονται σε νησιωτικές περιοχές και υποχρεώνονται να μεταβούν στις έδρες των Περιφερειακών Διευθύνσεων και συνεπώς να λάβουν τουλάχιστον μια ημέρα κανονικής άδειας (η οποία δεν προβλέπεται) και επιπλέον να επωμιστούν το σημαντικό κόστος μετακίνησης και διαμονής. Αιτούμεθα λοιπόν να ισχύσει για το ΕΕΠ & το ΕΒΠ  το ίδιο καθεστώς που ισχύει με την αίτηση κατάθεσης των δικαιολογητικών και των εκπαιδευτικών και να οριστεί ένας αρμόδιος υπάλληλος σε κάθε νησί που θα είναι υπεύθυνος για την παραλαβή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών τους.
                                             

                                                     Με εκτίμηση