Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΕΕΠ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ



Η διαδικασία ολοκλήρωσης για την ανάρτηση προσωρινών πινάκων και του υπόλοιπου ΕΕΠ βαίνει να ολοκληρωθεί. Μετά από ενημέρωση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε ΠΕ 28, ΠΕ29, ΠΕ21 και 26, ΠΕ 25 και ΠΕ 30 αναμένεται η ολοκλήρωση και στους ΠΕ23. Για να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες σε όλο το ΕΕΠ αναμένεται: α) ενημέρωση από το ΙΕΠ για τις συνάφειες των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων και β) εντολή από το ΥΠΕΠΘ την οποία και αναμένει η περιφέρεια ώστε να μπορεί να αναρτήσει τους πίνακες. Οι αιτήσεις φέτος έχουν φτάσει γύρω στις 1740 περίπου για τη Κεντρική Μακεδονία με μια μεγαλύτερη αύξηση σε αιτήσεις σχολικών νοσηλευτών. 
Είναι σημαντικό να ελέγξουν όλοι οι υποψήφιοι τη σειρά τους έτσι ώστε εάν κάποιοι διαπιστώσουν ότι έχουν γίνει λάθη στην καταχώρηση των στοιχείων τους θα πρέπει να κάνουν ένσταση εντός του χρόνου που αναφέρεται (δηλ. μέχρι την άλλη Δευτέρα για το ΕΒΠ) αναφέροντας με σαφήνεια τους λόγους της ένστασης, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της διόρθωσης. Δεν μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο διόρθωση σε πίνακες και στοιχεία ήδη αναρτημένα. Στις ενστάσεις δεν μπορούν να υποβληθούν νέα δικαιολογητικά αλλά μόνο συμπληρωματικά ή διευκρινιστικά στα ήδη υποβληθέντα. Επίσης σημαντικό στοιχείο για φέτος η σωστή συμπλήρωση της υπεύθυνης δήλωσης στο τέλος της αίτησης, καθώς ή έλλειψη σωστής συμπλήρωσής της μπορεί να αποτελέσει λόγο απόρριψης του υποψηφίου όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο.
Σχετικά με τις προϋπηρεσίες: όπως και πέρυσι, προσμετρώνται αυτές που είτε είναι σε Δημόσιο είτε σε ιδιωτικό φορέα, εφ όσον υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αυτά είναι: η σχέση εξαρτημένης εργασίας, να είναι στο κλάδο, να έχει αποκτηθεί μετά την κτήση του βασικού τίτλου σπουδών και μετά τη λήψη της άδειας άσκησης επαγγέλματος, να υπάρχει βεβαίωση του φορέα απασχόλησης (η οποία συμφωνεί με τη βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα και τα μηχανογραφικά δελτία ασφάλισης) όπου αναγράφεται: 1) ο κλάδος πρόσληψης 2) η σύμβαση εργασίας, πλήρους ή μερικής απασχόλησης 3) οι ώρες απασχόλησης ανά εβδομάδα 4) Το ακριβές χρονικό διάστημα απασχόλησης.
Θα ήθελα να κλείσω αναφέροντας ότι για άλλη μια χρονιά βιώνουμε όλοι την ίδια θλιβερή ιστορία με όλη αυτή τη ταλαιπωρία της αναρίθμητης εισροής χαρτιών (των ίδιων κάθε χρόνο) της προσμέτρησής τους ξανά και ξανά, με τον φόβο του ανθρώπινου λάθους, γιατί άνθρωποι τα ελέγχουν, της απίστευτης ταλαιπωρίας κάθε χρόνο, πρώτα για τους ίδιους τους υποψήφιους, να ξαναμαζεύουν τα ίδια και τα ίδια για να αποδείξουν πράγματα που έχουν αποδειχθεί πολλάκις, αλλά και για τις υπηρεσίες οι οποίες ξοδεύουν εργατοώρες σε εργασιακό δυναμικό να προσμετρά τα ίδια επίσης στοιχεία κάθε χρόνο. Απαράδεκτο, αδιανόητο. Ενώ περιμένουμε να δοθεί λύση εδώ και χρόνια και φωνάζουμε και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τι είναι το σωστό και τι το λάθος, η λύση αναβάλλεται κάθε φορά για την επόμενη χρονιά. Πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί και φέτος;; και ενώ ήταν σχεδόν σίγουρο το θέμα του ενιαίου πίνακα γιατί δεν ολοκληρώθηκε;; Απίστευτη ταλαιπωρία πραγματικά για πάρα πολύ κόσμο συν το γεγονός του αποκλεισμού όσων υποψηφίων επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν και σε άλλες περιφέρειες. Ο ενιαίος πίνακας είναι αναγκαιότητα δεν γίνεται κάθε χρόνο να ζούμε το ίδιο βάσανο. Ευελπιστούμε στην έγκαιρη τοποθέτηση τους τουλάχιστον από την αρχή της χρονιάς, όπως και σε μόνιμες προσλήψεις από τη νέα σχολική σεζόν. 


Εριφύλη Διαμαντοπούλου
Τακτικό Αιρετό μέλος ΠΥΣΕΕΠ Κ. Μακεδονίας