Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.ΟΣ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.







ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
τηλ.: 6972056448
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

                                                                                       ΑΘΗΝΑ, 07/08/2017
                                                                                   Αρ. Πρωτ.: 142

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
            Η Ομοσπονδία το τελευταίο χρονικό διάστημα έγινε αποδέκτης δικαιολογημένων και έντονων διαμαρτυριών πολλών συναδέρφων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. για τη μη λήψη του επιδόματος ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ.
            Θα θέλαμε να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το θέμα ετέθη στη πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με τον Δ/ντη Ε.Α.Ε. κο Κασσιανό, χωρίς ωστόσο να λάβουμε κάποια δεσμευτική απάντηση. Ως Ομοσπονδία θεωρούμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε συναδέρφου αναπληρωτή να επιδοτείται από τον Ο.Α.Ε.Δ. για όλο το χρονικό διάστημα που παραμένει άνεργος.
            Η περσινή χρονιά με τις καθυστερήσεις των προσλήψεων λόγω της αργοπορημένης οριστικοποίησης των πινάκων από το Α.Σ.Ε.Π., εξαιτίας κυρίως της πληθώρας των ενστάσεων που κατατέθηκαν για τη συνάφεια των μεταπτυχιακών, όπως και οι συνεχείς ανακοινοποιήσεις πινάκων από ορισμένες Π.Δ.Ε. οδήγησε σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

            Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και με έγγραφη διαμαρτυρία της ζητά από τους συναρμόδιους θεσμικούς φορείς την τάχιστη επίλυση αυτού του μείζονος σημασίας ζητήματος για τα μέλη της.