Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Πόσο αυξάνονται οι πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. & σε Τ.Ε.




Κατά 27 εκ. ευρώ αυξάνονται οι πιστώσεις για το πρόγραμμα της εξατομικευμένης στήριξης που δίνει προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής Αγωγής σε Τμήματα Ένταξης και ΣΜΕΑΕ.  Για φέτος ο προϋπολογισμός διαμορφώνεται στα 99.456.875,00  έναντι 72.619.292,01 ευρώ.  
Η αύξηση των κονδυλίων θα έχει αντίκρισμα και στις πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών.   Πέρσι έγιναν περίπου 5000 προσλήψεις εκπαιδευτικών ( Α/θμια.,  Β/θμια, ΕΕΠ, ΕΒΠ). Φέτος αναμένουμε περισσότερες από 6500 προσλήψεις.  Σημειώνουμε ότι περίπου οι μισές πιστώσεις του ΕΣΠΑ – 150 εκ. ευρώ σε σύνολο 307 εκ- θα κατευθυνθούν σε προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή.  Οπότε ένας αριθμός προσλήψεων μόνο από το ΕΣΠΑ στις 10.000 είναι ρεαλιστικός.  
 Η Πράξη αφορά στον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με την ενίσχυση των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης, ώστε η εκπαίδευση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των μαθητών χωρίς διακρίσεις. Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα πρότυπα που επιτάσσει η Διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, η Πράξη εστιάζεται σε κρίσιμους παράγοντες, που είναι προϋποθέσεις ποιότητας και αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης και έχει ως στόχο την ενίσχυση των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και των Τμημάτων Ένταξης. Στο πλαίσιο της εν λόγω Πράξης χρησιμοποιείται το διαθέσιμο προσβάσιμο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό για την εφαρμογή νέων διδακτικών προσεγγίσεων καθώς και ειδικά εργαλεία.  Επίσης απασχολούνται οι αναγκαίοι Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) προκειμένου να στελεχώσουν Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Τμήματα Ένταξης καθώς και το αναγκαίο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ). 

1. Εφαρμογή Καινοτόμων Προγραμμάτων Διδασκαλίας από Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 2. Ενέργειες Ενημέρωσης, Προβολής και Δημοσιότητας. ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ-ΕΣΠΑ 

Πηγή: https://xenesglosses.eu/2017/08/poso-afksanontai-pistoseis-gia-proslipseis-anapliroton-smeae/