Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

"Το φως στη σιωπή": εκδήλωση του Ε.Δ.Σ. Αυτιστικών Πειραιά, την Τρίτη 4 Απριλίου 2017



 ‘ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ‘’

Αξιότιμοι Κύριοι /ες,

Με μεγάλη μας χαρά  θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην εκδήλωση του σχολείου μας  «Το φως στη σιωπή», η οποία θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Τρίτη 4 Απριλίου και κατά τις ώρες 6:30 μ.μ. -  8:30μ.μ. .

Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποσκοπεί στην  ανάδειξη  της  ιδιαιτερότητας του αυτισμού σε όσους δεν γνωρίζουν αλλά θεωρούμε πως είναι σημαντικό να μάθουν. Διότι, μόνο μέσα από την εξωστρέφεια ξεκινά η αποδοχή της διαφορετικότητας, πόσο μάλλον η ένταξη…

Ορμητήριο αυτής μας της πρωτοβουλίας στάθηκε αφενός η εμπειρία της καθημερινότητάς μας με άτομα με αυτισμό και αφετέρου η παγκόσμια ημέρα που έχει θεσπιστεί για τον αυτισμό, η 2α Απριλίου.

Τα μέρη της εκδήλωσης  είναι  τα  εξής:

  • μουσικό μέρος  διάρκειας περίπου 30’,
  • θα ακολουθήσει το κυρίως μέρος με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους

“Λάμπρος” με θέμα τον αυτισμό και κεντρικό ήρωα μαθητή του σχολείου μας.

  • στο τέλος θα δοθεί χρόνος για συζήτηση με το κοινό.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων ανέθεσε σε ομάδα συναδέλφων αποτελούμενη από τους Βερβελέ Βασιλική, Κονοσίδου Ίννα, Νικολαΐδου Φωτεινή, Παπαδόπουλο Νίκο, Παυλάκου Καλλιόπη, Σταυρακούδη Γραμματούλα, Χασιώτου  Σουλτάνα και Χουχούλη Βασιλική το σχεδιασμό, προγραμματισμό  και την εύρεση  συνεργασιών  για την  υλοποίηση της ταινίας.

Εξαιρετικοί   μας   συνεργάτες   υπήρξαν  οι εξής:

Σκηνοθεσία , σενάριο και επιμέλεια μουσικών θεμάτων: Γιώργος Καλόξυλος

Ηθοποιός και σκηνοθέτης στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος στον Πειραιά, ασχολήθηκε και με τη συγγραφή κινηματογραφικών σεναρίων κυρίως μικρού μήκους, αποσπώντας βραβεία στα φεστιβάλ Δράμας, Θεσσαλονίκης και Los Angeles.

Διεύθυνση Φωτογραφίας : Παπαευαγγελίου Βαγγέλης

Έχει γυρίσει 16 ταινίες, εκ των οποίων οι 2 είναι μεγάλου μήκους (Coca Χασίς & Αλητεία 2, Βαβέλ),επιμελήθηκε τα ψηφιακά εφέ της κινηματογραφικής ταινίας "Αδάμαστος-Τα Χρονικά Του Δρακοφοίνικα".  Έχει λάβει μέρος με τα έργα του σε διάφορα φεστιβάλ και εκδηλώσεις, όπως στην Έκθεση Βίντεο και Φωτογραφίας στο Ρέθυμνο Κρήτης (2004), στο 7ο-10ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο (2004 & 2007), στο Athens Video Art Festival (2006 & 2007), στο 6o Greek Cult Festival (2006) και στο Eco Films στην Ρόδο (2008) .

Επιμέλεια Ορχήστρας:Γιάννης Νικολετόπουλος

Γιάννης Νικολετόπουλος, κρουστός (καχόν). Ένας από τους συνεργάτες του Γ. Νταλάρα,  του Μ. Φραγκούλη και της Σ. Γιαννάτου.

Γιώργος Καραγιάννης, έγχορδος (μαντολίνο, τζουράς). Μουσικός με πολυετή εμπειρία σε λαικές ορχήστρες και θέματα παράδοσης. Πρόσφατη συνεργασία στην ταινία «Ο Βοριάς», του Βασίλη Παπαδημητρίου (2017).

Σίφης Κοκολάκης, μουσικός κριτικής παράδοσης (σαξόφωνο & λύρα). Ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες του Μιχάλη Τζουγανάκη.

Απόστολος Ρίζος, τραγουδοποιός (ακουστική κιθάρα & φυσαρμόνικα). Τραγουδοποιός και ερμηνευτής με προσωπική δισκογραφία.  Συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες, χαρακτηριστικότερη αυτή του Νίκου Ζούδιαρη.

Νίκος Γραίγος, τραγουδοποιός (κλασσική & ηλεκτροακουστική κιθάρα). Από τις συνεργασίες του ξεχωρίζουν αυτές με Μ. Φαραντούρη, Ν. Νικολετόπουλο, Σ. Βαμβακάρη και Μ. Τζουγανάκη.

Οργάνωση και Εκτέλεση παραγωγής: Νίκος Γραίγος

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ & Έψιλον .

Επίτιμοι προσκεκλημένοι μας οι πρωταγωνιστές Μαρία Πρωτόπαππα και Βασίλης Μπισμπίκης της τηλεοπτικής σειράς του Alpha, «Η λέξη που δεν λες».


Θα   είναι   μεγάλη μας χαρά   να   μοιραστούμε αυτή μας την προσπάθεια.

Με τιμή,

Ο  Διευθυντής


Νικόλαος Παπαδόπουλος