Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ



Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, δημοσιεύσαμε μία ανακοίνωση (http://poseepea.blogspot.gr/2017/02/blog-post_4.html ) απευθυνόμενη σε όλους τους Αναπληρωτές του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στην Ελλάδα, με την οποία σας ενημερώναμε αναλυτικά για όλα όσα μέχρι στιγμής προηγήθηκαν σχετικά με το θέμα της προϋπηρεσίας ενόψει του Ενιαίου Πίνακα, καθώς επίσης και για το -εκ νέου- κάλεσμα προς τους Περιφερειακούς Συλλόγους του ΕΕΠ-ΕΒΠ για τοποθέτηση επί του θέματος, το οποίο και κοινοποιήσαμε αυτούσιο προς ενημέρωση όλων υμών (συμπεριλαμβανομένων και των συναδέλφων στις δύο περιφέρειες όπου δεν έχει συσταθεί ακόμη πρωτοβάθμιος σύλλογος).
Ακριβώς 3 ώρες μετά από αυτήν την ανακοίνωση της ομοσπονδίας, είδαμε στο ιστολόγιο του περιφερειακού συλλόγου Στερεάς Ελλάδας δημοσίευμα επιστολής  με τίτλο «Έναρξη Πανελλαδικού διαλόγου αναφορικά  με την Εγκύκλιο Πρόσληψης Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2017-18», με αποστολέα «Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ» και παραλήπτες κατά σειρά: τον Προϊστάμενο της Δ/νσης ΕΑΕ, την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, τους Περιφερειακούς Συλλόγους του ΕΕΠ-ΕΒΠ και τους αιρετούς εκπροσώπους του ΚΥΣΕΕΠ και των ΠΥΣΕΕΠ.  

Επειδή δεχόμαστε ερωτήματα από συναδέλφους σχετικά με το ποιοι αποτελούν το «Πανελλαδικό Συντονιστικό Αναπληρωτών»
και
Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
-          η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ουδέποτε έλαβε την εν λόγω επιστολή, αν και (όπως φαίνεται στο δημοσίευμα) είναι μεταξύ των παραληπτών  
-          Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ δεν γνωρίζει την ύπαρξη-σύσταση οργάνου εκπροσώπησης αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ με την επωνυμία «Πανελλαδικό Συντονιστικό Αναπληρωτών»
-          Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ πάντοτε ανταποκρίνεται σε όσα γραπτά αιτήματα λαμβάνει από αναπληρωτές ΕΕΠ-ΕΒΠ και με όποιο τρόπο αποστολής και αν τα λαμβάνει (μέιλ, γραπτά μηνύματα στην ιστοσελίδα της στο fb) και φυσικά, επικοινωνεί και συνεννοείται στη συνέχεια, όχι μόνο γραπτά αλλά και προφορικά, με συγκεκριμένα –επώνυμα- κάθε φορά πρόσωπα, όπως άλλωστε συνέβη και στο παρελθόν ενόψει της παράστασης διαμαρτυρίας των αναπληρωτών που διοργανώθηκε τον Οκτώβριο του 2016 υπό την αιγίδα της.  
-          Θεωρούμε αυτονόητο ότι ανώνυμες-ανυπόγραφες ανακοινώσεις αφενός μεν προκαλούν σύγχυση στα χιλιάδες μέλη του κλάδου και αφετέρου μπορεί να αποβούν επικίνδυνες σε ουσιαστικά ζητήματα εκπροσώπησης.

Τέλος, εάν έχει συσταθεί όργανο εκπροσώπησης με την επωνυμία «Πανελλαδικό Συντονιστικό Αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ», παρακαλούμε τους υπεύθυνους συντονιστές του να μας ενημερώσουν σχετικώς.