Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

18-11-16: Ενημέρωση αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ



Λάβαμε σήμερα και δημοσιεύουμε, ενημέρωση από τους αιρετούς του ΚΥΣΕΕΠ.




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. - 17/11/2016

Θέμα 1.  ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.

Σχετικά με την εγκύκλιο των μεταθέσεων, η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι οι μεταθέσεις θα προχωρήσουν μαζί με των άλλων εκπαιδευτικών, με την εξασφάλιση της δυνατότητας οι αιτήσεις να γίνονται ηλεκτρονικά από το σπίτι.

Για να μπορεί το σύστημα της μηχανοργάνωσης του ΥΠΠΕΘ να ανταποκριθεί, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές. Αναμένουμε

Θέμα 2. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Ζητήθηκε από την διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του ΥΠΠΕΘ, να καταγραφούν όλες οι δυσλειτουργίες που έχουν εντοπιστεί  ως προς την κατάρτιση των πινάκων, ως προς την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων (εάν θα πρέπει να δηλώνονται οι προτιμήσεις σε επίπεδο νομού ή περιφέρειας, εάν θα πρέπει να  δηλώνονται όλες οι θέσεις του νομού συνεχόμενα και μετά οι θέσεις άλλου νομού, αν θα πρέπει να δηλώνονται οι θέσεις σε επίπεδο Περιφέρειας ανεξαρτήτου νομού κ.λ.π) και ως προς την διαδικασία πρόσκλησης των αναπληρωτών  και οι παρατηρήσεις να οδηγήσουν σε διορθώσεις όπου επιβάλλεται της νέας εγκυκλίου για πρόσληψη αναπληρωτών το σχ. έτος 1917-18. Η διεύθυνση συμφώνησε σε αυτό και μας δηλώθηκε ότι ήδη έχουν επισημανθεί πολλά σημεία της εγκυκλίου που πρέπει να αλλάξουν και πολλές δυσλειτουργίες που πρέπει στο μέλλον να αντιμετωπιστούν.

Θέμα 3. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΣΕ ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ. ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ  ΚΕ.Δ.Δ.Υ./ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ/ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

Αναφορικά με τις 420 προσλήψεις Ε.Ε.Π. για ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ., το Τεχνικό Δελτίο του Προγράμματος ίσως και αύριο Παρασκευή 18/11/2016 να είναι έτοιμο, οπότε από την εβδομάδα που έρχεται πρέπει να αναμένουμε προσλήψεις.

Καταβάλλονται προσπάθειες και για την εξασφάλιση ενός αριθμού για νέες προσλήψεις Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.

Από Δευτέρα επίσης αναμένονται 100 προσλήψεις εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε. σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ.  και κάποιες σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε., Τμήματα Ένταξης και Παράλληλη στήριξη.

Θέμα 4. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. & Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

 Ζητήθηκε να επικυρωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη  των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Η διεύθυνση ειδικής αγωγής δήλωσε ότι μελετά τα πρακτικά των εφορευτικών εκλογών ανά περιφέρεια , εκφράζει την δυσφορία της για λάθη που έχουν γίνει και είχαμε την διαβεβαίωση ότι σύντομα θα κλείσει το θέμα της επικύρωσης. Μεγαλύτερο πρόβλημα διαπιστώνεται στην Δυτική Μακεδονία που κατά την άποψή μας, η εφορευτική επιτροπή έκανε το αυτονόητο, δηλαδή έδωσε το δικαίωμα να ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα και να ψηφήσουν τους εκπροσώπους τους στα συμβούλια.

Ελπίζουμε το θέμα αυτό να κλείσει ώστε μέσα στον Δεκέμβριο να συγκροτηθούν τα υπηρεσιακά μας συμβούλια, μαζί με τα συμβούλια των άλλων εκπαιδευτικών.

Τα υπόλοιπα θέματα της κύρωσης των πινάκων  των αναπληρωτών και τις προσλήψεις σε πολλές περιφέρειες, το παρακολουθούμε ως μυστηριώδες  σήριαλ όπως όλοι μας.

Δημήτρης Παπαευθυμίου & Βασίλης Βούγιας

Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.