Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΕΕΠ Δ. ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                                                 ΑΘΗΝΑ 8/05/2014
        ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ
            6972056448

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι
Αναγνωρίζοντας την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει σχετικά με τις μεταθέσεις και την αγωνία των συναδέλφων , θα ήθελα να ενημερώσω για τα εξής.
Κατ΄ αρχάς  η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να καθυστερήσει τις μεταθέσεις των άλλων εκπαιδευτικών, ώστε να έχει ακριβή εικόνα των αναγκών που θα έχει την επόμενη  σχολική χρονιά  σε εκπαιδευτικό προσωπικό, λαμβάνοντας υπόψη τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις και άλλες παραιτήσεις ή μετατάξεις.
Αυτό είχε σαν συνέπεια και την καθυστέρηση των μεταθέσεων του ΕΕΠ και ΕΒΠ, ώστε όλες να γίνουν στον ίδιο χρόνο.
Όμως, ενώ των άλλων εκπαιδευτικών, η διαδικασία των μεταθέσεων έχει ξεκινήσει προ πολλού, η διαδικασία των δικών μας μεταθέσεων είναι σε ένα αρχικό στάδιο.
Σήμερα διαπιστώνεται ότι η εγκύκλιος των μεταθέσεων έχει υπογραφεί από την πολιτική ηγεσία, όμως δεν ανακοινώνεται για το λόγο ότι δεν έχουν ακόμη επικυρωθεί οι παραιτήσεις για συνταξιοδότηση, διαδικασία που ολοκληρώνεται στο τέλος Μαϊου, όπου εκπνέει ο χρόνος για το δικαίωμα ανάκλησης των αιτήσεων παραίτησης των συναδέλφων.
Άρα, η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί από τις αρχές έως τα μέσα του Ιούνη.
Οι συνάδελφοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις, ώστε να υποβάλουν εμπρόθεσμα την αίτηση μετάθεσή τους.
Επειδή υπάρχει μία λογική ανησυχία των συναδέλφων για το πώς θα γίνουν οι μεταθέσεις και τι τελικά θα ισχύσει, (σε σχέση πάντοτε με τις προβλέψεις του νέου νόμου για την Ειδική Αγωγή και  Εκπαίδευση, όπως  παραμονή τριετίας, ή διετίας στην οργανική θέση ) σας ενημερώνω ότι αυτές φέτος  θα γίνουν όπως και πέρυσι, δηλαδή με την συμπλήρωση ενός έτους στην οργανική θέση και ότι άλλο προέβλεπε η περυσινή εγκύκλιος.
Οι αποσπάσεις θα ακολουθήσουν τις μεταθέσεις και ήδη η πολιτική ηγεσία έχει εκφράσει την επιθυμία της, η διαδικασία αυτή να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουλίου.
                        Πάντα στη διάθεση των συναδέλφων
                                    Δημήτρης Παπαευθυμίου

                                                Αιρετός ΚΥΣΕΕΠ