Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε εκδήλωση - συνέλευση με θέμα: "Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ"

Παρέμβαση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην εκδήλωση - συνέλευση του ΣΑΤΕΑ για την Ειδική Αγωγή

  Σήμερα Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Μαράσλειου Διδασκαλίου στην Αθήνα, εκδήλωση -συνέλευση που οργάνωσε ο ΣΑΤΕΑ. Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια των συνελεύσεων και κοινών δράσεων των εργαζομένων και γονέων στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, που ξεκίνησαν κατά τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την ψήφιση του άρθρου 39.
Η Ομοσπονδία μας συνεπής στην άποψη ότι η ειδική αγωγή και εκπαίδευση είναι ανάγκη να υποστηριχθεί ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες για την χώρα στιγμές, συμμετείχε με εισήγηση του Γεν. Γραμματέα της κ. Δ. Αρβανίτη. Τονίστηκε η ανάγκη να οργανωθεί η κοινή δράση γονέων και εργαζομένων  με στόχο την διάσωση των υπηρεσιών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, που απειλούνται από την υποχρηματοδότηση της παιδείας,  την υποστελέχωση, την έλλειψη επιμόρφωσης και την ανυπαρξία οργάνων για τον κεντρικό σχεδιασμό και την ουσιαστική αξιολόγηση της πολιτικής και των εφαρμοζόμενων προγραμμάτων.
Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης και η Ειδική Γραμματέας του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής κα Χρ. Αλμπάνη-Ποτηράκη , ενώ παρευρέθηκαν και έκαναν παρεμβάσεις και το ΔΕΣ (Δίκτυο Ειδικών Σχολείων) που έχει συσταθεί από γονείς, η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κα Ρεπούση και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κα Βαμβακά, καθώς και η κα Τριανταφύλλου εκπρόσωπος του Βουλευτή κου Πάντζα.
Η κα Ρεπούση μάλιστα μετά από παρέμβαση της συναδέλφου κας Χ. Αλμπάνη, δεσμεύτηκε να μας ενημερώσει το συντομότερο για την σύνθεση επιτροπής στο Υπουργείο Παιδείας, η οποία όπως η ίδια ανέφερε επεξεργάζεται ήδη σχέδιο νόμου για την ειδική αγωγή.