Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ καλεί του Συλλόγους και τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ σε συσπείρωση με στόχο την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων της ειδικής εκπαίδευσης και του κλάδου.


Ανακοίνωση του νέου  Διοικητικού Συμβούλιου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Αθήνα 24 – 2- 2013

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π

 Αποτελεί κοινό τόπο πλέον ότι οι  άοκνες προσπάθειες του απερχόμενου ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ κατέστησαν την Ομοσπονδία μας ισότιμο συνομιλητή σε όλα τα επίπεδα όπου εκλήθη να διαδραματίσει ρόλο. Σημείωσε μάλιστα, τέτοια δυναμική με την ανάδειξη καίριων ζητημάτων που αφορούν όχι μόνο τα μέλη της, αλλά απασχόλησαν το χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, της Γενικής Εκπαίδευσης και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας εν γένει, ώστε με την παρουσία της να αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση της χώρας.
Αναλαμβάνουμε τα ηνία από τους προηγούμενους εκτιμώντας ότι στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε η Παιδεία δέχεται άγρια χτυπήματα με τη  συρρίκνωση των δομών, τις υιοθετούμενες συγχωνεύσεις των σχολείων, τις μισθολογικές περικοπές των εργαζομένων, την καθήλωση και στασιμότητα που θα προέλθει μέσω της επικείμενης προσχηματικής αξιολόγησης, ενώ το ΕΕΠ και ΕΒΠ αντιμετωπίζεται ακόμη ως ο παρίας της Εκπαίδευσης,
Επειδή, ο πήχης έχει τεθεί πολύ ψηλά από το έργο του απερχόμενου ΔΣ , η Ομοσπονδία μας βρίσκεται μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση, να φανεί αντάξια των προσδοκιών και να συνεχίσει το έργο των τελευταίων ετών.
Θεωρούμε αναγκαία προϋπόθεση τη συσπείρωση όλων των συναδέλφων στους κατά τόπους Συλλόγους και απαραίτητη την ανάπτυξη της έννοιας της συλλογικότητας και της συμμετοχής.
Είναι, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη και όχι ζητούμενο η αλληλεγγύη και η προσφορά του καθενός μας, είτε μέσα από τα συλλογικά μας όργανα είτε ατομικά, όσο μικρή κι αν είναι αυτή η προσφορά.
Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ αναγνωρίζοντας την ανάγκη να προηγείται και όχι να σύρεται πίσω από τις εξελίξεις, ενημερώνει τα μέλη  για τις άμεσες ενέργειές του και καλεί σε προγραμματισμό κοινών δράσεων  όλους τους Περιφερειακούς Συλλόγους:

Άμμεσες ενέργειες

  1. Προγραμματίζουμε μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ  με τον Δ/ντή Ειδικής Αγωγής κ. Λολίτσα με θέμα τη νεώτερη ενημέρωση για τρέχοντα θέματα όπως η εγκύκλιος των μεταθέσεων, οι προσλήψεις και η κάλυψη των λειτουργικών κενών και η θέσπιση  Κανονισμού λειτουργίας των ΕΔΕΑΥ.
  2. Ξεκινάμε  τη διαδικασία ένταξης   της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην ΑΔΕΔΥ, με σκοπό την εκπροσώπησή μας σε τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο και τη συνδρομή της ΑΔΕΔΥ στον αγώνα μας με τα πάγια-χρόνια προβλήματά μας.
  3. Αναζητούμε την προσφορότερη λύση για την νομική εκπροσώπηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και την αναζήτηση νομικού συμβούλου καθώς πολλά κατά περιόδους θέματα χρήζουν  νομικής κάλυψης.
  4. Προγραμματίζονται συναντήσεις και επαφές με τις δυο μεγάλες Ομοσπονδίες του εκπαιδευτικού χώρου Δ.Ο.Ε και Ο.Λ.Μ.Ε και συνεργασίες με τους συλλόγους αναπληρωτών εκπαιδευτικών και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και το ΔΕΣ, καθώς και με  τους φορείς του αναπηρικού κινήματος (ΕΣΑμεΑ, ΠΟΣΓΚΑμεΑ), στο πλαίσιο συντονισμού της κοινής δράσης, αξιοποιώντας  την πολύ καλή συνεργασία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα.
  5. Δρομολογείται η τροποποίηση του καταστατικού. Το έργο του ΔΣ για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι να καταρτιστούν οι προτάσεις  για τη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο. Θέματα που θα εξετασθούν είναι κάποια δυσλειτουργικά σημεία του καταστατικού, η θεσμοθέτηση επιτροπών για συμμετοχή και ανάδειξη των διαφορετικών ειδικοτήτων και θεμάτων εργασιακών ιδιαιτεροτήτων (π.χ. αναπληρωτές, ωρομίσθιοι) που απαρτίζουν το σύνολο μελών μας. Επίσης η ανάδειξη και αξιοποίηση  του Επιστημονικού μας έργου.
  6. Επειδή η συνδρομή όλων μας κρίνεται απαραίτητη, γίνεται ως ένα σημείο επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης ομάδων εργασίας σε όλους τους Περιφερειακούς Συλλόγους, με στόχο την επεξεργασία προτάσεων που θα συνθέσουν τις θέσεις της Ομοσπονδίας για την Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή.
Μέσα απ’ αυτό το πρίσμα χρειάζεται να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο ενεργοποίησης των Περιφερειακών Συλλόγων με τη συσπείρωση των μελών τους, για την καλύτερη δυνατή ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Διεκδικούμε

-  Προσλήψεις  μόνιμου ΕΕΠ και ΕΒΠ  και επιτέλους να θεσμοθετηθεί η  διαδικασία (ΑΣΕΠ) μέσω της οποίας θα γίνονται αυτές, καθώς η ανυπαρξία καθορισμένης διαδικασίας αναστέλλει την ανανέωση του προσωπικού.  Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαία η ανακατανομή των περίπου 400 ανενεργών οργανικών θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ, πριν αυτές καταργηθούν.   
-  Για το θέμα της αξιολόγησης, ζητάμε την αποσύνδεση της αξιολόγησης από την βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη. Επιμένουμε για αξιολόγηση των ειδικοτήτων από τον  οικείο σύμβουλο της ειδικότητας.
- Συμμετοχή στη στελέχωση του ΙΕΠ με ειδικότητες. Γενικότερα διεκδικούμε την ισότιμη συμμετοχή μας στον προγραμματισμό της εκπαιδευτικής πολιτικής.
- Εξίσωση ως προς τα δικαιώματα με τους υπόλοιπους συναδέρφους στην εκπαίδευση με την θεσμοθέτηση της δυνατότητας  υπηρεσιακής εξέλιξης και  εκλογής σε θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης. 
- Αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας. Αναδεικνύουμε θέματα   υλικοτεχνικής υποδομής, θεσμοθέτησης  υποστηρικτικών διαδικασιών, συνεχιζόμενης επιμόρφωσης, κ.α. 
-  Όσον αφορά τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ για την παράλληλη στήριξη και τις ΕΔΕΑΥ επιμένουμε στη θέση ότι  βραχυπρόθεσμες λύσεις δεν λειτουργούν προς την κατεύθυνση της ικανοποιητικής λειτουργίας της εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να γίνουν προσλήψεις από όλες τις ειδικότητες ανάλογα με τις προς κάλυψη ανάγκες.
  
      Ξεκινώντας τις δημόσιες παρεμβάσεις η ΠΟΣΕΕΠΕΑ συμμετείχε ήδη με μέλη του ΔΣ στις συνελεύσεις που διοργανώνει ο ΣΑΤΕΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το διήμερο 23 και 24 Φεβρουαρίου 2013. Στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Αρβανίτη Δημήτρη και στην Θεσσαλονίκη με τον Οργανωτικό Γραμματέα Τότσιο Γιάννη, ο οποίος παράλληλα θα έχει επαφές και συναντήσεις με το ΔΣ του Περ. Συλλόγου Κεντρικής Μακεδονίας.

Για την καλύτερη επικοινωνία σας με το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ παραθέτουμε πίνακα με τηλέφωνα και e-mail των μελών του.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΚΙΝΗΤΟ
E-MAIL
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
6974487408
stathiskarpenisiotis@yahoo.gr
ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
6974064877
sterioan@yahoo.gr
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
6944632106
darv009@hotmail.com
ΛΕΩΤΣΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΤΑΜΙΑΣ
6936040630
bleotsakou@gmail.com
ΤΟΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
6970043450
totsios@gmail.com
ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
6973391457
iokarys@gmail.com
ΤΡΑΓΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΥΠΟΥ Κ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
6973040328
eugenia.tragaki@gmail.com
ΑΓΑΘΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
6972373064
magathou@hotmail.com
ΤΑΓΚΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
6955474990
mtag@in.gr






Αγαπητοί Συνάδελφοι
Όπως έγραψε και ο απερχόμενος πρόεδρος Βασίλης Βούγιας «Η ελληνική κοινωνία απαιτεί το δικό της - τον δικό μας - πολλαπλασιαστή, τον πολλαπλασιαστή της μικρής προσφοράς του καθενός μας που θα φέρει την ανάταση του ελληνικού λαού».

Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους, προσβλέπουμε στην αρωγή σας  και είμαστε στη διάθεσή σας για την ευόδωση των κοινών μας προσπαθειών.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Στ. Καρπενησιώτης                                                                           Δ. Αρβανίτης