Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ρόδος: Έκκληση για βοήθεια από ένα δωδεκάχρονο αγγελούδι…

Ρόδος: Έκκληση για βοήθεια από ένα δωδεκάχρονο αγγελούδι…

Ακόμα ένας λιλιπούτειος συμπολίτης μας, πάσχει από λευχαιμία και χρήζει μεταμόσχευση μυελού των οστών περιμένοντας για το μόσχευμα που θα του χαρίσει ζωή...

Το δίγλωσσο σχολείο Ρόδου πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει όλους τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας στις 07/02 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00 με 16:00 να παραστούν μόνο για πέντε λεπτά στο σχολείο το οποίο βρίσκεται επί της Γεωργίου Σεφέρη 108 στην Ηλιούπολη (πίσω από το ζαχαροπλαστείο Mikes στον πρώτο όροφο) για έλεγχο συμβατότητας.

Η εξέταση απευθύνεται μόνο για ενήλικες από 18 ως 50 ετών και γίνεται με τη λήψη στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) από το οποίο ελέγχεται η συμβατότητα και καταχωρείται στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, όπου και παραμένει μέχρι την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας του. Αν βρεθεί συμβατός με κάποιον ασθενή, επιβεβαιώνει τη συγκατάθεση του και έπειτα προσφέρει Αιμοποιητικά Κύτταρα που είναι σαν μια Εθελοντική Αιμοδοσία και όχι με Μυελό των Οστών όπως γινόταν παλαιότερα.

Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, προσβάλλονται από σοβαρές ασθένειες του αίματος, όπως και η ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ που απειλούν τη ζωή τους. Για πολλούς από αυτούς η μεταμόσχευση προσφέρει τη μοναδική ελπίδα για ζωή.

Μπορείς να φανταστείς πως είναι να είσαι το μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να χαρίσει ξανά τη ζωή και την ελπίδα σε ένα μικρό παιδί;

Parapona-Rodou