Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Ε.Ε.Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Να επανέλθουν στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων

                                                                                                                              12/12/2012
Να επανέλθουν στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων
  
Συνεχίζοντας τη διαλυτική για τη δημόσια παιδεία πολιτική της, η μνημονιακή κυβέρνηση της χώρας με αντισυνταγματικές νομοθετικές ρυθμίσεις, διέγραψε από το "Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου", διοικητικούς υπαλλήλους τεσσάρων Πανεπιστημίων (Αιγαίου, Ιωαννίνων, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης και Πάντειο).
Και στην περίπτωση αυτή ο  Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και συνταγματολόγος κ. Μανιτάκης, κουρελιάζοντας κάθε επιστημονικότητα, αλλά και κάθε  ανθρωπιστική πολιτική, προέβη σε αντισυνταγματική ρύθμιση κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαιοκρατικής αρχής και θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο κ. Μανιτάκης ξεχνά τις πολιτικές καταβολές του και δρα όπως και οι διώκτες του στο παρελθόν.
Η ενέργεια αυτή του Υπουργού στηρίζεται στην παραποίηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας από την κυβέρνηση, η οποία αφού πριν από ένα μήνα ψήφισε στη Βουλή το νόμο Ν.4076/2012, εξέδωσε αμέσως μετά  δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (19/11/2012 & 4/12/2012) και τέσσερις εγκύκλιους, προκειμένου να 'καλύψει' την επιβολή της διαθεσιμότητας/απόλυσης προσωπικού από οποιονδήποτε φορέα, πέραν του περιεχομένου του Συντάγματος και των νόμων.
Αποδυναμώνει από υψηλά εξειδικευμένους εργαζόμενους τα Πανεπιστήμια που όχι μόνο δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό, αλλά έχουν σοβαρότατες ελλείψεις διατυπωμένες εδώ και χρόνια σε πλειάδα εγγράφων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ καλεί τους Πρυτάνεις να ακυρώσουν στην πράξη τις καταστροφικές και για τα Πανεπιστήμια ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Να εναντιωθούν στις σημερινές ανθρωποθυσίες που θα έχουν άμεσα αρνητικές συνέπειες στους φοιτητές και στις οικογένειές τους, στο επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό της χώρας μας. Επιβάλλεται στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων,  να διατηρηθεί η εργασιακή σχέση των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι δεν πρέπει να λείψουν ούτε μια ημέρα από την εργασία τους, διατηρώντας στο ακέραιο τις αποδοχές τους, με ευθύνη των ΑΕΙ και των συλλογικών οργάνων τους.
Με αγώνες απαντάμε στην καταστροφικές πολιτικές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για την Παιδεία μας Με αγώνες τους ακυρώνουμε στην πράξη πριν διαλύσουν την κοινωνία μας και τους ανθρώπους της.
Επιτροπή  Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου  Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου