Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13-3-2012-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΔΔΥ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα    www.poseepea.blogspot.com   poseepea@yahoo.gr

 
ΕΠΕΙΓΟΝ
                                                                           Αθήνα 11/3/2012
                                                                                          Α.Π: 102
                                                    Προς
                           1.Τους Περιφερειακούς Συλλόγους Ε.Ε.Π
                           2.Μ.Μ.Ε.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Το Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη, 13/3/2012, από τις 12.00-15.00 μ.μ. ως διαμαρτυρία του προσωπικού των ΚΕΔΔΥ και ΣΜΕΑΕ, στο σχέδιο νόμου για την Διοικητική Αναδιοργάνωση της Παιδείας που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά από την πρώην Υπουργό Παιδείας, κα Διαμαντοπούλου, 3 ώρες πριν την μετάβασή της στο Υπουργείο Ανάπτυξης. 
Βάσει του νομοσχεδίου αυτού, τα ΚΕΔΔΥ «εντάσσονται» στις νέες Διευθύνσεις, χωρίς να αναφέρεται ο τρόπος της νέας λειτουργίας τους, ούτε και η τύχη των οργανικών τους θέσεων και κατ’ επέκταση του προσωπικού που υπηρετεί σ’ αυτά. 
Επειδή, η κείμενη νομοθεσία απαγορεύει την ύπαρξη οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών σε Διοικητικές Υπηρεσίες (βλ. Διευθύνσεις), καθώς αυτοί θεωρούνται Δημόσιοι Λειτουργοί, θεωρούμε ότι βάλλεται η οργανικότητά μας και κατ’ επέκταση απειλούμαστε άμεσα από την μνημονιακή υποχρέωση για μείωση των εργαζομένων στο Δημόσιο κατά 30%. 
Ταυτόχρονα, το «περίεργο» πρόσφατο αίτημα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να καταγραφεί ο αριθμός των καλυμμένων οργανικών θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ σε ΚΕΔΔΥ και ΣΜΕΑΕ, σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη κατάργηση της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής,  μας κάνει να πιστεύουμε ότι η «ένταξη» των ΚΕΔΔΥ στις Δ/νσεις είναι μόνο η αρχή της αποδόμησης και υποβάθμισης της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και των υπηρεσιών που προσφέρονται από την Δημόσια Εκπαίδευση στους μαθητές με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. 
Συνάδελφοι, είναι σημαντικό να διεκδικήσουμε σύσσωμοι (εργαζόμενοι ΚΕΔΔΥ και ΣΜΕΑΕ) την επιστημονική, προσωπική και εργασιακή μας αξιοπρέπεια, καθώς οι μέχρι σήμερα αιτιάσεις των ιθυνόντων υπέρ της κατάργησης των ΚΕΔΔΥ είναι όχι μόνο ατεκμηρίωτες (και κατ’ επέκταση ανεύθυνες), αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις προσβλητικές.
 
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος          Η Γ.Γραμματέας

Βούγιας Βασίλης      Κατσούλη Παναγιώτα