Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Εγκύκλιος Αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π –Μεταθέσεις- Συγκρότηση Υ.Σ.Ε.Ε.Π

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.com poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206



Αθήνα 21/6/2011
Α.Π: 72

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΘΕΜΑ: « Εγκύκλιος Αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π –Μεταθέσεις- Συγκρότηση Υ.Σ.Ε.Ε.Π»


Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π για τα παρακάτω θέματα:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ:

Η εγκύκλιος των αναπληρωτών βρίσκεται για υπογραφή στην Υπουργό και σε λίγες μέρες θα αποσταλεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, οι οποίες και θα συγκεντρώσουν και τις αιτήσεις των υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π. Οι προτάσεις της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α υιοθετήθηκαν από το Υπουργείο κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Δεν υπήρχε δυνατότητα σύστασης ενιαίου πίνακα στην παρούσα φάση, λόγω αδυναμιών υλικοτεχνικής υποδομής και γενικότερης υπαλληλικής στελέχωσης. Όσον αφορά στις βασικότερες αλλαγές που αφορούν και στο Ε.Ε.Π και στο Ε.Β.Π, έχουμε, την κατάργηση μοριοδότησης της εντοπιότητας , την μοριοδότηση με δυο μονάδες μόνο για τα ανάπηρα( με ποσοστό 67% και άνω) τέκνα των υποψηφίων, την μοριοδότηση με τρείς μονάδες των πολυτέκνων(οι υποψήφιοι που έχουν τέσσερα ή περισσότερα τέκνα, και όσοι με τρία τέκνα πληρούν κάποιες προϋποθέσεις και λόγω αυτών κατέχουν την πολυτεκνική ιδιότητα),την μοριοδότηση με 0,10 μονάδες ανά μήνα προϋπηρεσίας, σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, απεριόριστα, ενώ η προϋπηρεσία στο ιδιωτικό τομέα μοριοδοτείται με 0,50 μονάδες ανά εξάμηνο, και έως τρεις μονάδες. Όσον αφορά στον κλάδο ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών, σε περίπτωση εξάντλησης των πινάκων υποψηφίων αναπληρωτών με ΠΑ.ΤΕΣ/ΣΕ.ΛΕ.ΤΕ ή ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε ή με πτυχίο Εκπ/κής και Κοινωνικής Πολιτικής, κατεύθυνσης ατόμων με ειδικές ανάγκες, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές κάτοχοι πτυχίου Νοσηλευτικής ή Επισκεπτών Υγείας Τριτοβάθμιας Εκπ/σης.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η Δνση Ειδικής Αγωγής δια του Διευθυντού της κου Αλεβίζου, έχει ζητήσει περίπου τον ίδιο αριθμό αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ, με τον περσινό, για να στελεχωθούν οι δομές ΕΑΕ το 2011-12. Ας ελπίσουμε πως τα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης της χώρας θα είναι τέτοια κατά το μήνα Σεπτέμβριο, μήνα πρόσληψης των αναπληρωτών, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στον σχεδιασμό των απαραίτητων, για την Ε.Α.Ε, αυτών προσλήψεων.

Υ.Σ.Ε.Ε.Π:

Για την απόφαση συγκρότησης του ΥΣΕΕΠ, λάβαμε την υπόσχεση ότι εντός των προσεχών ημερών θα έχει υπογραφεί από την Υπουργό. Για την πρωτοφανή αυτή καθυστέρηση συγκρότησης του ανώτατου αυτού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, έχουν γίνει εντονότατα διαβήματα στην Υπουργό Παιδείας και από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α και από τον αιρετό Δημήτρη Παπαευθυμίου. Σήμερα δε έγινε Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό, από τον Τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κο Άρη Σπηλιωτόπουλο

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ:

Η εγκύκλιος των μεταθέσεων είναι ακόμη για υπογραφή στην Υπουργό. Και για το θέμα αυτό έγιναν παραστάσεις διαμαρτυρίας από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α και τον Δημήτρη Παπαευθυμίου και Ερώτηση στη Βουλή από τον Τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κο Σπηλιωτόπουλο.



Για το Δ.Σ





Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας








Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα