Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Διαμαρτυρία για την καθυστέρηση συγκρότησης του ΥΣΕΕΠ και τις Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ,( του Δημήτρη Παπαευθυμίου, αιρετού ΥΣΕΕΠ)

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΗΝΑ 14/06/2011
ΑΙΡΕΤΟΣ ΥΣΕΕΠ
ΤΗΛ. 6972056448Πρός : Την Υπουργό Παιδείας Κα Διαμαντοπούλου
Κοιν: 1- Υφυπουργό Παιδείας Κα Χριστοφιλοπούλου
2- Γενικό Γραμματέα κ. Κουλαϊδή

ΘΕΜΑ: ¨ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΣΕΕΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ για το ΕΕΠ και ΕΒΠ

Αξιότιμη κα Υπουργέ

Μετά την χωρίς καμία απάντηση διαμαρτυρία μου προς εσάς στις 11/04/2011, για την απαράδεκτη καθυστέρηση της συγκρότησης του ΥΣΕΕΠ και των ΠΥΣΕΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και Κρήτης, διαπιστώνω με αγανάκτηση ότι μέχρι σήμερα, δύο μήνες μετά, δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση του ΥΣΕΕΠ, παρ΄ όλο που βρίσκεται από 1ης Ιουνίου στο γραφείο σας (η καλύτερα στο γραφείο του κ. Σταθιά).

Παράλληλα, εδώ και πολλές μέρες, η επείγουσα εγκύκλιος των μεταθέσεων του ΕΕΠ και του ΕΒΠ, με απίστευτα αργό ρυθμό, βρίσκεται στην διαδικασία υπογραφών, εξαντλώντας πάνω της η ιεραρχία, κάθε αίσθηση του χρόνου και της αναγκαιότητας.
Και βεβαίως κανένας υπεύθυνος υπηρεσιακός ή κομματικός παράγοντας που εμπλέκεται στην διαδικασία διακίνησης και προώθησης για υπογραφή των υπηρεσιακών εγγράφων, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και καταστρατηγώντας τους νόμους και τις προθεσμίες, αρέσκεται να δηλώνει το γνωστό, ¨θα δούμε¨.
Σας γνωρίζω ότι οι μεταθέσεις του ΕΕΠ και του ΕΒΠ, θα έπρεπε, σύμφωνα με το ν. 3699/08, να έχουν ολοκληρωθεί από τον μήνα Απρίλιο και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί ούτε καν η εγκύκλιος. Αν λάβουμε υπ΄ όψη ότι σε λίγες μέρες τα σχολεία θα κλείσουν, κατανοείτε ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα και δυσκολία στην ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων.

Κα Υπουργέ

Στην σημερινή δύσκολη κατάσταση που περνούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι Έλληνες πολίτες, με όλα τα βάρη που έχουν επωμισθεί από τα οικονομικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί , είναι απαράδεκτο να επιβαρύνονται και από την ολιγωρία και αδράνεια των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας.
Δεν είναι δυνατόν συστηματικά να καθυστερεί η εφαρμογή των νόμων και των διατάξεων, η έγκαιρη έκδοση των διοικητικών πράξεων, η προώθηση ζητημάτων καθημερινότητας που αφορούν το ΕΕΠ και το ΕΒΠ, δημιουργώντας εκτός από την αίσθηση της άνισης μεταχείρισης του προσωπικού αυτού, μεγαλύτερη ανασφάλεια και δυσκολία σε οποιονδήποτε οικογενειακό προγραμματισμό.

Κα Υπουργέ

Δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο από τα αυτονόητα που είναι, η εφαρμογή των νόμων και των διατάξεων που αφορούν το ΕΕΠ και το ΕΒΠ, η πραγματοποίηση των διαδικασιών (μεταθέσεις , αποσπάσεις, μετατάξεις, εκπαιδευτικές άδειες κ.λ.π) στους χρόνους που προβλέπονται, η ύπαρξη και λειτουργία των υπηρεσιακών μας συμβουλίων (ΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ) και η πλήρης στελέχωση της διεύθυνσης ειδικής αγωγής για γρήγορη διευθέτηση των υπηρεσιακών μας θεμάτων.

Πιθανόν όλα αυτά να φαντάζουν μικρά, μην ξεχνάτε όμως ότι ο κάθε ηγέτης κρίνεται στο τέλος από αυτά τα μικρά.

Ευελπιστώ στην άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημα της έγκαιρης συγκρότησης του ΥΣΕΕΠ, ώστε να μπορέσει γρήγορα και αποτελεσματικά να ανταποκριθεί στις αρμοδιότητές του.

Με εκτίμηση


Παπαευθυμίου Δημήτρης
Αιρετός ΥΣΕΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου