Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Πρωτοφανής καθυστέρηση συγκρότησης ΥΣΕΕΠ και διενέργειας Μεταθέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.com poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206

Αθήνα 16/06/2011
Αρ.Πρωτ.71


Προς: Την Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου
Κοιν: 1- Υφυπουργό Παιδείας Κα Χριστοφιλοπούλου
2- Γενικό Γραμματέα κ. Κουλαϊδή
3- Δντή Ειδικής Αγωγής κ. Αλεβίζο


ΘΕΜΑ: « Πρωτοφανής καθυστέρηση συγκρότησης ΥΣΕΕΠ και διενέργειας μεταθέσεων Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π »


Αξιότιμη κα Υπουργέ

Με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό, διαμαρτυρόμαστε έντονα, γιατί ακόμη και μέχρι σήμερα, δεν έχει υπογραφεί η απόφαση συγκρότησης, του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(ΥΣΕΕΠ), παρόλο που βρίσκεται από 1ης Ιουνίου, στο γραφείο του συμβούλου σας κου Σταθιά. Επειδή η συγκρότηση του ΥΣΕΕΠ έπρεπε ήδη να έχει γίνει, καθόσον έχουν συσσωρευτεί πολλά και επείγοντα θέματα, κατανοείτε ότι δεν πρέπει να υπάρξει από την πλευρά σας, ως προς την συγκρότησή του, καμία περαιτέρω χρονοτριβή.

Επίσης, οι μεταθέσεις του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον ν. 3699/08, μέχρι τον περασμένο Απρίλιο. Κι όμως η εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Είναι προφανές , ότι η εν λόγω εγκύκλιος καθίσταται κατεπείγουσα, καθότι ξεπεράσαμε ήδη το μισό του Ιουνίου, χωρίς να έχει ξεκινήσει η διαδικασία των μεταθέσεων για το Ε.Ε.Π και το Ε.Β.Π, μεταθέτοντας χρονικά και τη διενέργεια των Αποσπάσεων και συνακόλουθα την πρόσληψη των άκρως απαραίτητων για την λειτουργία των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΔΔΥ, αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.
Όλη αυτή η αβελτηρία, στην εφαρμογή των νόμων και των διατάξεων, δυστυχώς δεν προάγει την εύρυθμη λειτουργία των δομών ΕΑΕ, ούτε εγκαθιδρύει στο προσωπικό την αίσθηση, πως η Διοίκηση τους λαμβάνει σοβαρά υπόψη, καθόσον ανατρέπεται ο οιοσδήποτε στοιχειώδης οικογενειακός προγραμματισμός και διαχέεται η ανασφάλεια και η αίσθηση της μη ισότιμης μεταχείρισης.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας για την διευθέτηση των θεμάτων αυτών.





Με εκτίμηση


Για Το Δ.Σ







Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας






Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα