Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ




Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 3-5-2017 συναντηθήκαμε στα γραφεία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, για να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν το Συντονιστικό των Φορέων μας. Παρευρέθηκαν: δύο εκπρόσωποι του ΣΑΤΕΑ, η πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής Γ. Μπουλμέτη, εκ μέρους της ΠΟΣΕΕΠΕΑ ο πρόεδρος Σ. Καρπενησιώτης, η ταμίας Χ. Αλμπάνη και ο υπεύθυνος Τύπου και Δημ. Σχέσεων Κ. Παπαευαγγέλου, καθώς και η γραμματέας του ΙΜΕΓΕΕ Ε. Τραγάκη.

Συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  •    Ο Σ. Καρπενησιώτης ενημέρωσε ότι είχαμε μια επικοινωνία με το ΣΕΦ στα τέλη Απριλίου, κατά την οποία μας ενημέρωναν ότι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει επί του αιτήματός μας σχετικά με την παραχώρηση του ΣΕΦ για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ και ρωτούσαν αν ενδιαφερόμασταν ακόμη. Η απάντηση ήταν αρνητική, καθώς έχουμε ήδη αποφασίσει, από προηγούμενη συνάντηση του Συντονιστικού, για αναβολή του Φεστιβάλ για του χρόνου.
  • Θα πραγματοποιηθούν, ωστόσο, προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, όπως είχαμε αποφασίσει. Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει στις 18-5, στην Πάτρα, από το ΣΕΕΠΕΑ Δυτ. Ελλάδας.
  • Συζητήθηκαν εκτενώς θέματα σχετικά με την Ημερίδα που διοργανώνει το Συντονιστικό:

1. Ως πιθανή ημερομηνία πραγματοποίησης της Ημερίδας ορίστηκε η 7η ή 8η Οκτώβρη.
2. Προτάθηκε, ως χώρος διεξαγωγής, το αμφιθέατρο του Υπουργείου Συγκοινωνιών, το οποίο μπορεί να μας παραχωρηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.
3. Το θέμα, όπως ήδη έχουμε αποφασίσει είναι η Συνεκπαίδευση και «Ένα σχολείο για όλους», στα οποία θα συμπεριλάβουμε και τη διεκδίκηση για μόνιμες προσλήψεις.
4. Θα διεξαχθεί, όπως ήδη έχει συμφωνηθεί, στη μνήμη της Μπέτυς Λεωτσάκου.
5. Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ορίστηκαν αρχικά η Γ. Μπουλμέτη και η Ε. Τραγάκη. Ο ΣΑΤΕΑ, όπως και οι άλλοι φορείς, θα ορίσουν, επίσης, έναν εκπρόσωπο για την Οργανωτική Επιτροπή.
6. Μέχρι τον Ιούλιο πρέπει να έχουμε καταλήξει σε χρόνο, χώρο, ποιοι ομιλητές θα συμμετέχουν, μέλη Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπή.
7. Θα πρέπει οι φορείς να προτείνουν τη θεματολογία.
 

  • Τέλος, όπως είχε αποφασισθεί στην προηγούμενη συνάντηση, μας διανεμήθηκε κείμενο διαμαρτυρίας που συντάχθηκε από το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής σχετικά με την πρόσληψη Σχολικών Βοηθών μέσω ΟΑΕΔ. Το κείμενο θα προωθηθεί προς όλους τους φορείς προκειμένου να γίνουν προτάσεις για τη σύνταξη κοινής ανακοίνωσης ως τη Δευτέρα 8-5.  Συγκεκριμένα, ως προς το θέμα των σχολικών βοηθών, θίξαμε τα εξής:

1. Να βγει ο όρος «υποστηρικτικό» προσωπικό
2. Να προσδιοριστούν πιο συγκεκριμένα τα καθήκοντά τους
3. Να μην έχουν σχέση και καμιά αρμοδιότητα ως προς τα παιδιά
4. Να μετονομαστούν «γενικών καθηκόντων»
5. Δεν είναι δυνατόν να δεχθούν επιμόρφωση, την οποία στερούνται οι υπόλοιποι συνάδελφοι


Συντονιστικό Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης