Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ                      ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, e-mail: poseepea@yahoo.gr

ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

 

                                                                                                                          Α.Π.: 76

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2024

 

 

Υπουργό Παιδείας , Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη Υφυπουργό Παιδείας , Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέττα Μακρή

Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ιωάννη Κατσαρό

Κοιν : Τομεάρχες Παιδείας όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π

 

 

 



Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. που είναι το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.), μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και τις Ε.Δ.Υ., δηλώνει με την παρούσα επιστολή την αντίθεση της και διαμαρτύρεται για την διαπίστωση ότι δεν συμπεριλαμβάνεται το ΕΕΠ -ΕΒΠ στην Β’ φάση προσλήψεων των αναπληρωτών. Η επιλογή αυτή του Υπουργείου Παιδείας βέβαια, δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία και γίνεται με συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες, μιας και με υπαιτιότητα του ίδιου του υπουργείου μένουν ακάλυπτοι μαθητές που εξυπηρετούνται από τα κατά τόπους ΚΕΔΑΣΥ όπως και τα ΣΜΕΑΕ, ενώ παράλληλα δεν προχωρούν οι απαραίτητες προσλήψεις σε ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που χρειάζονται για τα σχολεία Γενικής Παιδείας ιδιαίτερα και μετά τα τελευταία κρούσματα βίας μεταξύ ανηλίκων. Ταυτόχρονα γινόμαστε μάρτυρες συμπτύξεων τμημάτων, αναστολών λειτουργίας σχολείων, διάλυσης της εργασιακής σταθερότητας, τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε κτιριακές υποδομές με τους απαραίτητους ελέγχους, υλικοτεχνικό και επιστημονικό εξοπλισμό, όλα στο βωμό της «εξοικονόμησης» που αναδεικνύεται σε στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και γενικεύεται βάζοντας σε κίνδυνο μέχρι και την ίδια τη ζωή των μαθητών. Δεν είναι δυνατόν να διατείνεται ο Υπουργός για την δήθεν πρόσληψη των εν λόγω ειδικοτήτων στα σχολεία μιας και ο αναφερόμενος αριθμός των 5500-6000 δεν αντιστοιχεί με την πραγματικότητα και ουσιαστικά αποτελεί αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Καλούμε το Υπουργείο να προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες προσλήψεις προκειμένου να μην διασαλεύεται η λειτουργία των σχολείων και των ΚΕΔΑΣΥ και ζητάμε την άμεση συμπερίληψη ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων ΕΕΠ - ΕΒΠ κατά την β φάση των προσλήψεων.

 

 

Το ΕΕΠ - ΕΒΠ δεν είναι πολυτέλεια για τα σχολεία αλλά αναγκαίος κρίκος της εύρυθμης λειτουργίας των δομών εκπαίδευσης και ως τέτοιος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται!"

                        

                            ο Πρόεδρος                                                           η Γενική Γραμματέας

                    Ιωάννης Φασουλάκης                                                       Άννα Τζωρτζάτου