Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Να προστεθεί στο νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια και την Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, σχετική τροπολογία για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και καλεί όλα τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

 

                          ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

(Χρήστος Βουλιώτης – Πρόεδρος  )

(Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας –Γεν.Γραμματέας)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,

e-mailposeepea@yahoo.gr

ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

Α.Π.:15

Αθήνα,27.02.2024

Προς: Τον Υπουργό ΥΠΑΙΘΑ κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

Την Υφυπουργό ΥΠΑΙΘΑ κ. Ζέττα Μακρή

Τον Γενικό Γραμματέα Υ.ΠΑΙ.Θ.Α κ. Ιωάννη Κατσαρό

Τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Ιωάννη Μπουσδούνη

Κοιν :  Κοινοβουλευτικά Κόμματα

Βουλευτές

 

 

Θέμα: Να προστεθεί στο νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια και την Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, σχετική τροπολογία για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και καλεί όλα τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε στο νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια και την Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου την άμεση συμπερίληψη των 1550 νέων οργανικών θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην Αιτιολογική Έκθεση του ν/σ για τα Πανεπιστήμια υπάρχει η αιτιολογική έκθεση του Υπουργείου Παιδείας για την αναγκαιότητα σύστασης των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ και ειδικότερα στο άρθρο 178, «Επιτυγχάνεται η πληρέστερη κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) και η αναβάθμιση της παρεχόμενης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.)», όπου μέχρι και σήμερα δεν έχουν προστεθεί οι νέες οργανικές του ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Μέχρι και σήμερα έχουμε σχεδόν 9000 προσλήψεις αναπληρωτών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ όπου οι οργανικές θέσεις των Λογοθεταπευτών , Εργοθεραπευτών ,Σχολικών Νοσηλευτών , Φυσικοθεραπευτών,, Κοινωνικών Λειτουργών, Ψυχολόγων και  του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού είναι ελάχιστες έως και μηδενικές .

Στη σημερινή εποχή που μιλάμε όλοι μας για συμπερίληψη και πρώιμή παρέμβασή δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει σταθερό προσωπικό στα σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Δεν υπάρχει χρόνος για καμία άλλη καθυστέρηση, οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων και οι γονείς τους  θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους!

Η Ειδική Αγωγή δεν έχει χρώματα , θα πρέπει να δείξετε έμπρακτα την ευαισθησία σας και την υποστήριξη σας στα Ειδικά σχολεία, στους μαθητές και στους γονείς έτσι ώστε να έχουν σταθερό και μόνιμο προσωπικό .

Ζητάμε άμεσα να κατατεθεί τροπολογία με τη σχετική διάταξη για τη σύσταση των νέων οργανικών θέσεων του ΕΕΠ και ΕΒΠ !

Ακόμα το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ καλεί όλα τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας και  κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 για το πρωινό πρόγραμμα  και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη του ΕΕΠ και ΕΒΠ  για το απογευματινό (13.15 – 17.00)  για τη συμμετοχή των συναδέλφων.

Καλούμε και τους τοπικούς συλλόγους( ΣΕΕΠΕΑ )  αντίστοιχα να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές  διευθύνσεις .

 

Ο εμπαιγμός θα πρέπει να τελειώσει !

 

Δυναμικά και μαζικά για ότι μας αξίζει!

                                                  ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ 

                  Πρόεδρος Γενικός                    Γραμματέας

              Χρήστος Βουλιώτης           Σεραφείμ (Μάκης) Λάππας