Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Ενημέρωση ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τις προσλήψεις Α φάσης αναπληρωτών ΕΕΠ - ΕΒΠ .

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

(Χρήστος Βουλίωτης - Πρόεδρος )

(Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας –Γεν.Γραμματέας)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,

e-mail: poseepea@yahoo.gr

ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

Α.Π.: 43

Αθήνα ,18.08.2023

                                                              Ανακοίνωση

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ σας ενημερώνει ότι το υπουργείο Παιδείας ανταποκρίθηκε και απάντησε στα ερωτήματα που είχαμε στείλει ενόψει των προσλήψεων των αναπληρωτών .

Συγκεκριμένα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σε σχέση με το ποια προγράμματα θα ξεκινήσουν κατά την Α φάση και αν θα δοθεί το σύνολο των πιστώσεων μας απαντήθηκε το εξής ::

Στην Α φάση θα τρέξουν τα προγράμματα που δόθηκαν και πέρυσι με τις νέες ονομασίες τους , στα οποία οι πιστώσεις για τις προσλήψεις των αναπληρωτών  υπολογίζουν ότι θα είναι  στα ίδια επίπεδα με πέρυσι  , με μία αυξητική τάση  .

Συγκεκριμένα στην Α φάση θα τρέξουν :

  • «Υποστήριξη ενιαίας συστηματικής φοίτησης και συμπερίληψης στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (προσλήψεις εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και ΤΕ ), σχολικά έτη 2022-2026», με κωδικό ΟΠΣ: 6001626, του Τομεακού Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή».
  • “Πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης διεπιστημονικών συμβουλευτικών και υποστηρικτικών δομών και μαθησιακής υποστήριξης/ συνεκπαίδευσης μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη στην εκπαίδευση” Υποέργο 1 στελέχωση με παράλληλη στήριξή για τη πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ  και Υποέργο 2 πρόσληψη αναπληρωτών που αφορά αποκλειστικά για τη πρόσληψη αναπληρωτών για την  απασχόλησή τους στα ΚΕΔΑΣΥ και στις ΕΔΥ.

Αίτημα μας ήταν να δοθούν όλα τα δηλωμένα κενά στην Ά φάση ,  η απάντηση που πήραμε ήταν ότι στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι στην Ά Φάση να καλυφθούν όλα τα κενά που έχουν δηλωθεί από τις περιφερειακές διευθύνσεις .

Τα υπόλοιπα προγράμματα θα τρέξουν σε επόμενες φάσεις προσλήψεων .

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι η δήλωση περιοχών υποβάλλονται από την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023  έως και την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023.

                                        ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

                       Πρόεδρος                      Γενικός Γραμματέας 

              Χρήστος Βουλιώτης           Σεραφείμ (Μάκης ) Λάππας