Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για 19 & 20/01/22

«Πλήρως απροστάτευτοι μαθητές/τριες των ειδικών σχολείων, το προσωπικό και οι οικογένειες : Συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο  Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο»

Τετάρτη 19/01/22 στις 5μμ στο Σύνταγμα

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας γιατί επί δύο χρόνια παρόλες τις εκκλήσεις μας, τις προτάσεις μας για συγκεκριμένα μέτρα που έχουμε προωθήσει αφήνουν εκτεθειμένα στον κίνδυνο τα σχολεία . 

Συγκεκριμένα για τα ειδικά σχολεία δεν έχουν πάρει κανένα εξειδικευμένο μέτρο  πέρα από τη μη υποχρεωτικότητα μασκών και self test. Σύμφωνα με καταγγελίες σχολικών νοσηλευτών στην ομοσπονδία οι γιατροί του ΕΟΔΥ σε τηλεφωνικές επικοινωνίες δίνουν προφορικά διαφορετικά πρωτόκολλα για μαθητές/-τριες, στενές επαφές κρουσμάτων, οι οποίοι  δεν φορούν μάσκα γιατί κατανοούν την επικινδυνότητα. Παρόλο που έχουμε προτείνει τα ειδικά  τεστ σιέλου, οι ιθύνοντες κωφεύουν  ενώ γνωρίζουν τις ευπαθείς μαθητικές ομάδες των ειδικών σχολείων. 

Φτάνει πια, πάρτε τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών.

Όλοι και όλες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο!

Καλούμε τα μέλη μας από τους κλάδους του ΕΕΠ ΕΒΠ και τους γονείς των μαθητών/-τριων μας να ενωθούμε και να δώσουμε ηχηρό παρών για τα ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στα σχολεία

την Τετάρτη 19/01/22 στις 5μμ στο Σύνταγμα, μαζί με τη ΔΟΕ, ΟΛΜΕ 

την Πέμπτη 20/1/2022 στις 12:30, στα Προπύλαια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 20/1/2022, 12:00-14:00 

Απαιτούμε:

Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και Υγεία!

Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων!