Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΕΕΠΕΑ: 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία - Δευτέρα 11 Οκτωβρίου

Αθήνα 06/10/2021

 Α.Π.: 41β 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΕΕΠΕΑ 

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 

24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία 

 ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

 Η Γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στις 3/10/2021 αποφάσισε τη συμμετοχή της στην Πανεκπαιδευτική απεργία μετά και από πρόταση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ ΟΛΜΕ και για το λόγο αυτό κήρυξε απεργία για τη Δευτέρα 11/10/2021. Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επέδωσε τη γνωστοποίηση της απεργίας στις 6/10/2021.

Σύμφωνα με τη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή αφορούν στην εχθρική στάση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ απέναντι στη συντριπτική συμμετοχή εκπαιδευτικών, ΕΕΠ ΕΒΠ στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται από την υπ’ αρ. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 Υ.Α. «Συλλογικός προγραμματισμός,

εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» , στην περιφρόνηση κάθε θεσμικής και δημοκρατικής διαδικασίας, αφού οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες κλήθηκαν σε διάστημα δύο ωρών από την γνωστοποίηση της αγωγής του ΥΠΑΙΘ εναντίον τους, να παραστούν στην εκδίκασή της στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών καθώς και στον νόμο 4808/21, (Χατζηδάκη) που επιδιώκει την καταπάτηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και ιδιαίτερα του δημοκρατικού δικαιώματος στην απεργία.. 

 Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»… 

  • Ενώ δεν έχουν καλυφθεί σημαντικά κενά εκπαιδευτικών, ΕΕΠ ΕΒΠ στα σχολεία Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης με συνέπεια να παρεμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους, καθώς και η εκπαίδευση και η υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους,
  • Ενώ πάρα πολλοί μαθητές, δεν υποστηρίζονται στη γενική εκπαίδευση πλήρως από παράλληλη στήριξη, σχολικούς νοσηλευτές και ΕΒΠ, λόγω ελλιπούς στελέχωσης ή και λόγω συντμήσεων αυτών (ένας σε κάθε σχολείο για να καλύπτει πολλούς μαθητές), με αποτέλεσμα τη στέρηση του εκπαιδευτικού αγαθού ή τη δημιουργία προσκομμάτων σε μεγάλη μερίδα μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες 
  • Ενώ οι συνθήκες σε πολλές ΣΜΕΑΕ (κτηριακές υποδομές, υπερσυγκέντρωση μαθητών σε ακατάλληλους χώρους, έλλειψη λειτουργίας ήδη ιδρυμένων ειδικών σχολείων κ.α.) καθιστούν δυσχερή την εκπαιδευτική διαδικασία και την αξιοπρεπή τους λειτουργία
Συνεχίζουμε: 
  • Να αγωνιζόμαστε για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση.
  • Να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, ενάντια στην κατηγοριοποίηση, την υποβάθμιση των σχολικών μονάδων και την εμπλοκή ιδιωτικών φορέων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Να υπερασπιζόμαστε την ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία • Να αγωνιζόμαστε ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.
Καλούμε τα μέλη ΕΕΠ ΕΒΠ να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανεκπαιδευτική απεργία την οποία κήρυξε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ τη Δευτέρα 11/10/2021 και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των συλλόγων εκπαιδευτικών και των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε τους συναδέλφους της Αττικής να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 11:30 στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη Βουλή που διοργανώνουν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ 

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!