Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Πρόσκληση προς το Δ. Σ. του ΙΜΕΓΕΕ για τη συμμετοχή του στην υλοποίηση των αποφάσεων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για το πρόγραμμα - Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς

 

Αθήνα, 25/01/2021

Αρ. Πρωτ.: 04

Προς:

-          Tο Δ. Σ. του ΙΜΕΓΕΕ

Θέμα: «ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Πρόσκληση προς το  Δ. Σ. του ΙΜΕΓΕΕ για τη συμμετοχή του στην υλοποίηση των αποφάσεων  της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για       το πρόγραμμα - Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς»

Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες,

Το Δ. Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ βρίσκεται σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου από το ξεκίνημα του νέου προγράμματος ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της Πράξης: “Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς”, προκειμένου να αναδειχθούν οι ανάγκες και  οι  δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι κατά την εφαρμογή του προγράμματος καθώς και την πορεία του στα επόμενα χρόνια.

Κατά τη συνεδρίαση του Δ. Σ. στις 19/1/2021 αποφασίστηκαν τα εξής:

1.     Να συζητηθεί στην επικείμενη  συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον διευθυντή ΕΑΕ του ΥΠΑΙΘ.

2.     Να πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνάντηση από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ με συναδέλφους που εργάζονται στο πρόγραμμα ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο της αλληλοενημέρωσης, δικτύωσης και διασύνδεσης τους με τους Περιφερειακούς Συλλόγους στους οποίους ανήκουν, εντός Φεβρουαρίου.

3.      Να προγραμματιστούν στη συνέχεια δράσεις ενημέρωσης και επιμόρφωσης σε συνεργασία με τους ΣΕΕΠΕΑ και το ΙΜΕΓΕΕ.

4.     Να τεθεί πρόταση στο ΥΠΑΙΘ από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ για να συμμετέχουμε και με το επιστημονικό φορέα ΙΜΕΕΓΕΕ σε επιμόρφωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συναδέλφων σε συνεργασία με τα ΠΕΚΕΣ ή και τις ΠΔΕ.

5.     Να συγκεντρωθούν καλές πρακτικές κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος για το έτος 2020-21.

Ως προς τα παραπάνω καλούμε το Δ.Σ. του ΙΜΕΓΕΕ, όπως συνδράμει με προτάσεις και ιδέες προκειμένου να υποστηρίξει τις αποφάσεις του Δ. Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Είμαστε στη διάθεσή σας.

Σας ευχαριστούμε για το έργο σας και την υποστήριξη στους κλάδους ΕΕΠ ΕΒΠ!