Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΑΙΤΗΜΑ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ




Αθήνα, 27-8-2020

Αρ. Πρωτ. : 733

                                                                                                                                             

ΠΡΟΣ:

- Την προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος

 Ε.Ε.Π. Ε.Β.Π  κα. Ν. Φυτουράκη



Κοινοποίηση:

-ΠΟΣΕΕΠΕΑ





ΘΕΜΑ: «ΑΙΤΗΜΑ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ».



Αξιότιμη κυρία Φυτουράκη,



Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΣΥ της Περιφέρειας Αττικής, απευθύνει προς εσάς επείγον αίτημα για παράταση προθεσμίας τοποθέτησης αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ, λόγω των πολυάριθμων προβλημάτων και δυσλειτουργιών που έχουν ανακύψει κατά τη διαδικασία αυτή.

Από την εικόνα που έχουμε σχηματίσει μέχρι στιγμής, από τις συνεχείς καταγγελίες και διαμαρτυρίες των συναδέλφων που καταφθάνουν από χθες στο email του Συλλόγου, εντοπίζονται σοβαρές δυσλειτουργίες ως προς τη διαδικασία των τοποθετήσεων αναπληρωτών ΕΕΠ ΕΒΠ. Συγκεκριμένα σε ορισμένες διευθύνσεις δεν λειτουργούν οι ιστοσελίδες ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι, επίσης, δεν είναι εφικτές οι τηλεφωνικές επικοινωνίες, ενώ  διαπιστώνονται λάθη στην καταγραφή των λειτουργικών κενών, με συνέπεια να δίνονται προς επιλογή λιγότερα κενά από τον αριθμό των προσληφθέντων (ειδικότερα παρατηρείται για τις ΕΔΕΑΥ, αλλά συμβαίνει και στα άλλα προγράμματα).  Ακόμη, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι κάποιες διευθύνσεις δεν έχουν προβεί μέχρι και τώρα σε ανακοινώσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ, γεγονός που επιφέρει ανισότητα στις διαδικασίες και δημιουργεί ψυχοπιεστικές καταστάσεις για τους συναδέλφους αναπληρωτές.

Επιπρόσθετα, ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που εντοπίσαμε και θεωρούμε ότι θα επιφέρει σοβαρές δυσλειτουργίες στις τοποθετήσεις είναι η απόφαση κάποιων διευθύνσεων να προχωρήσουν σε προσωρινή τοποθέτηση των αναπληρωτών στα σχολεία, διαδικασία η οποία δεν προβλέπεται από το ΦΕΚ B 3344 – 10.08.2020 υπ. αριθμ. 104627/ΓΔ5 απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως για τη ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).

Το πιεστικό χρονοδιάγραμμα του υπουργείου για την τοποθέτηση των προσληφθέντων αναπληρωτών σε σχολικές μονάδες της περιοχής πρόσληψής τους από  τους οικείους Διευθυντές Εκπαίδευσης εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης πρόσληψης, έχει ως συνέπεια οι διευθύνσεις να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο σύνολό τους, σε όλη αυτή τη διαδικασία και να εξυπηρετήσουν χιλιάδες αναπληρωτές.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής συντασσόμενος με το αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την Υπουργό Παιδείας, σας ζητά να κατανοήσετε τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει και να υποστηρίξετε τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, τους αναπληρωτές και τις σχολικές μονάδες, δίνοντας μικρή παράταση για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της τοποθέτησης αναπληρωτών. 
                         Η πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
                     
                         Τραγάκη Ευγενία                        Δεληγιάννης Γεώργιος