Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ

Αθήνα, 31-5-2020
Αρ. Πρωτ: 729
Προς:
Τα μέλη του
ΣΕΕΠΕΑ Αττικής
(μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Αττικής)
ΘΕΜΑ: «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ »
Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής συμπορευόμενος με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ και τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε., καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν ενεργά στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 1η Ιουνίου και Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 7:00 μμ, με συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
Παράλληλα, το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Αρ. Πρωτ.:26/30-5-20), με έκτακτη σύγκληση του την Κυριακή 31-5-2020, αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας την ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή, Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 κατά τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού ωραρίου (από τις 08:00 έως τις 11:00 πμ) και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν και στην τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Αρ. Πρωτ.: 26/30-5-20) κατά την ίδια μέρα και ώρες: 11:00 έως 14:00,με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13:00 και πορεία προς στη Βουλή.
Απαιτούμε:
· Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», το οποίο είναι αντιεκπαιδευτικό, πλήττει τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, τα δικαιώματα μαθητών στη μόρφωση και τις εργασιακές συνθήκες εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.
· Κατάργηση της (ν)τροπολογίας για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, η οποία παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.
· Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης.
· Άμεση δρομολόγηση έκδοσης προκήρυξης για μόνιμους διορισμούς ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες των ΕΔΕΑΥ που τόσο στήριξαν, στηρίζουν και θα στηρίζουν τον μαθητικό πληθυσμό και τις οικογένειές τους σε όλες τις συνθήκες της σχολικής και κοινωνικής ζωής.
· Δημιουργία οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
· Σοβαρή και βασιζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα μέριμνα του Υπουργείου για τα φαινόμενα σχολικής βίας με την άμεση έναρξη διαλόγου με τις ομοσπονδίες και τα επιστημονικά τους όργανα.
· Άμεση απόσυρση του Άρθρου 38 του νομοσχεδίου για το Σύμβουλο Σχολικής Ζωής! Δεν θα επιτρέψουμε ο «σύμβουλος σχολικής ζωής» να υποκαθιστά τα καθήκοντα των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών που υπηρετούν στην εκπαίδευση και κατέχουν επαγγελματικά δικαιώματα μέσα από την άδεια άσκησης των επαγγελμάτων τους.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:00 ΜΜ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 13:00

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ε.ΤΡΑΓΑΚΗ                     Μ.ΚΟΠΑΝΑΚΗ