Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2Α - ΛΑΡΙΣΑ

e-mail: sevepeath@gmail.com



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 


Το ΔΣ του ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους ΕΕΠ και ΕΒΠ που υπηρετούν σ΄όλες τις δομές Ειδικής Αγωγής των νομών Θεσσαλίας, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της Τρίτης 9 Ιούνη 2020 με 3ωρη στάση εργασίας 8:00 πμ έως 11:00 πμ που καλύπτεται από το σωματείο μας και 3ωρη στάση από τις 11:00 πμ έως 14:00 μμ που καλύπτεται από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ.



Α Π Ε Ρ Γ Ω



·         Γιατί η Κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση ένα ακόμη αντιδραστικό – αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα των προηγούμενων κυβερνήσεων που τσακίζουν τα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

·         Γιατί δε δέχομαι να γίνω γρανάζι στα σχέδια της Κυβέρνησης να βάλει κάμερες στις αίθουσες, να παγιωθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Γιατί θέλω να προστατεύσω την παιδαγωγική σχέση με τους μαθητές μου, αλλά και τα προσωπικά μας δεδομένα. Η σχολική τάξη δεν είναι ριάλιτι!

·         Γιατί με τις διατάξεις για την κατά προτεραιότητα κάλυψη των κενών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Ε.Α.Ε.)  - άρθρο 48 - το Υπουργείο Παιδείας ομολογεί ότι δε θα υπάρχει από την αρχή της χρονιάς όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλες τις δομές (Σ.Μ.Ε.Α.Ε, ΚΕ.ΣΥ., Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη).

·         Γιατί οι διατάξεις για την Παράλληλη Στήριξη - άρθρο 51 – μετατρέπουν του συναδέλφους σε εργαζόμενους “πασπαρτού”. Ο αναπληρωτής/τρια που προσλαμβάνεται στην Παράλληλη Στήριξη θα μπορεί με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή (και πάντα με το επιχείρημα των έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών) να μετακινείται εντός Περιφέρειας σε οποιαδήποτε δομή ειδικής αγωγής που χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκά κονδύλια (δηλαδή παντού)! Ο εργαζόμενος γίνεται λάστιχο! Δεν ξέρει αν θα προσληφθεί, πού θα τοποθετηθεί, πόσο θα μείνει, σε τι δομή θα ξεκινήσει και πού θα καταλήξει στο τέλος της χρονιάς. Η απόλυτη ισοπέδωση κάθε έννοιας εργασιακών δικαιωμάτων.

·         Γιατί τιμωρούνται για ακόμα μια φόρα οι αναπληρωτές, που επί δεκαετιών έχουν πάρει στις πλάτες τους τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων. Αντί να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης της διαβίωσής τους εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, τιμωρούνται με διετή ή τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας.

·         Γιατί ΤΩΡΑ είναι αναγκαία η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Μόνιμοι διορισμοί εκπ/κών και Ειδικού Εκπ/κού Προσωπικού στα ΚΕΣΥ και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες των ΕΔΕΑΥ που στήριξαν, στηρίζουν και θα συνεχίζουν να στηρίζουν τους μαθητές και τις οικογένειες τους

·         Γιατί η «αριστεία» τους, αφορά τους λίγους, οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων.

·         Γιατί το «αποκεντρωμένο» σχολείο σημαίνει το ολοκληρωτικό πέρασμά του στους Δήμους, δηλαδή χειροτέρευση των όρων λειτουργίας των σχολείων αλλά και των εργασιακών μας σχέσεων.

·         Γιατί η αντιδραστική αξιολόγηση θέλει τον εκπαιδευτικό να υλοποιεί όλες τις παραπάνω κατευθύνσεις! Να δουλεύει για την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, να ψάχνει οικονομικούς πόρους για το σχολείο, να κρίνεται από τις επιδόσεις των μαθητών και την οικονομική συνδρομή των γονιών.



ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ, ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!



Απεργώ και συμμετέχω στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια γιατί εκεί είναι η δύναμή μου!





ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ



ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜEΙΟΥ ΣΤΙΣ 11πμ