Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Κατεπείγουσα επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων μεταθέσεων και οριστικών τοποθετήσεων βάση της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ Αρ. Πρωτ. 43223/Ε4/ 3-4-2020 και γνωστοποίηση των αναγκών

Αθήνα, 07/04/2020
Αρ. Πρωτ.:16
Προς:
-Την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ Ζαχαράκη
- Τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα. Α. Γκίκα
- Την προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Ε.Ε.Π. Ε.Β.Π  
 κα. Ν. Φυτουράκη

ΘΕΜΑ: «Κατεπείγουσα επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων μεταθέσεων και οριστικών τοποθετήσεων βάση της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ Αρ. Πρωτ. 43223/Ε4/ 3-4-2020 και γνωστοποίηση των αναγκών»

Αξιότιμες κυρίες,
Σας γνωρίζουμε ότι η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π., καλύπτει συνδικαλιστικά το Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π. που υπηρετεί με μόνιμο διορισμό ή ως αναπληρωτές στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση καθώς και στα Κ.Ε.Σ.Υ..

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και οι αιρετοί του ΚΥΣΕΕΠ ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επιδείξει κατανόηση και να αποφασίσει την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων μεταθέσεων και οριστικών τοποθετήσεων βάση της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ Αρ. Πρωτ.42223/Ε4/3-4-2020.

Οι λόγοι τους οποίους επικαλούμαστε είναι: 
1. Οι αλλαγές που έχουν επέλθει κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων μετά την ισχύ του άρθρου  66 του Ν.4653/2020. 
2. Λόγω των  περιοριστικών  μέτρων εξαιτίας  του  κορωνοϊού, οι διευθύνσεις εκπαίδευσης λειτουργούν με περιορισμένο αριθμό υπαλλήλων, γεγονός που δυσχεραίνει την ενημέρωση των μελών ΕΕΠ ΕΒΠ και την έγκαιρη διεκπεραίωση των αιτήσεων, όπως ορίζεται.
3. Κατά την ημέρα έναρξης υποβολής των αιτήσεων στις 6/4/2020 οι διευθύνσεις ενημερώθηκαν για την εγκύκλιο την ίδια ημέρα, αφού είχε μεσολαβήσει Σαββατοκύριακο από την έκδοσή της, ως εκ τούτου στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι σχολικές μονάδες και τελευταίοι οι ενδιαφερόμενοι με συνέπεια να χαθούν δύο ημέρες από τις αιτήσεις. 
4. Πολλοί συνάδελφοι διαμένουν σε τόπους μακριά από το προσωπικό αρχείο αυτών που περιέχει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
5. Πολλοί συνάδελφοι έχουν ποικίλες απορίες για τη συμπλήρωση των αιτήσεων και παρόλες τις επίμονες προσπάθειες τους δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με τις αρμόδιες  διευθύνσεις εκπαίδευσης. 

Δεδομένων των συνθηκών για όλους, ζητάμε όπως εξετάσετε το αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για παράταση των προθεσμιών που αφορούν στην εγκύκλιο μεταθέσεων και οριστικών τοποθετήσεων για το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ ΕΒΠ).

Επιπρόσθετα  θα θέλαμε να ενημερωθούμε για τα συνολικά οργανικά κενά ανά ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ για τα οποία έχει γνώση η υπηρεσία του Αυτοτελούς Τμήματος ΕΕΠ ΕΒΠ του ΥΠΑΙΘ, δεδομένου ότι για πρώτη φορά τα μέλη ΕΕΠ ΕΒΠ καλούνται να αιτηθούν μετάθεσης χωρίς να γνωρίζουν τα κενά σε ΣΜΕΑΕ – ΚΕΣΥ τα οποία υφίστανται μετά και τους διορισμούς.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση