Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΣΕΕΠΕΒΠΑΜΘ:Συμπερίληψη των ΚΕΣΥ στο ΦΕΚ για την προστασία από τον κορωνοϊό


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ

 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 ΘΡΑΚΗΣ                                                    

Δ/νση: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής                                        

e-mail: syllogoseepevpamth@gmail.com                                     

                                                                   ΚΟΜΟΤΗΝΗ, 15/03/2020

                                                                                  Αρ. Πρωτ.: 15



ΘΕΜΑ: << Συμπερίληψη των ΚΕΣΥ στο ΦΕΚ για την προστασία από τον κορωνοϊό>>

     Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Β.Π. Α.Μ.Θ.,  εκφράζει την αντίθεσή του στην εξαίρεση των ΚΕΣΥ όλης της χώρας από τις αποφάσεις των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας σχετικά με τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας λόγω κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ B 783 – 10.03.2020  υπ. Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838 ΚΥΑ, ακολουθείται το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, όλης της χώρας για 14 ημέρες, λόγω κορωνοϊού και «το μέτρο αφορά σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται από το υπ. Παιδείας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια».
Διευκρινίζουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4547/2018, Άρθρο 7, παρ 1, η αποστολή και αρμοδιότητες των Κ.Ε.Σ.Υ. είναι: «η υποστήριξη των σχολικών μονάδων και των Ε.Κ. της περιοχής αρμοδιότητάς τους για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως  των  μαθητών  στην  εκπαίδευση  και  την  προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου. Για την εκπλήρωση της αποστολής τους, τα Κ.Ε.Σ.Υ. δραστηριοποιούνται στους τομείς της διερεύνησης εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών, της διενέργειας αξιολογήσεων, του σχεδιασμού και της υλοποίησης εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων, καθώς και δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού, της υποστήριξης του συνολικού έργου των σχολικών μονάδων ή των Ε.Κ., της διενέργειας ενημερώσεων και επιμορφώσεων και της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου». Επίσης στο Άρθρο 2 αναφέρεται ρητώς: «Οι αρμοδιότητες που ασκούν τα Κ.Ε.Σ.Υ. για την επίτευξη της αποστολής τους έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό ….».

Επίσης, στον Ενιαίο Κανονισμό λειτουργία των  Κ.Ε.Σ.Υ.,  Κεφ. Α ́Άρθρο 1, Παρ.4.: « Όλες οι πράξεις, ενέργειες και εισηγήσεις των Κ.Ε.Σ.Υ. έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό και αποσκοπούν στην πολυδιάστατη υποστήριξη του έργου των σχολικών μονάδων και του συνόλου του μαθητικού πληθυσμού της περιοχής ευθύνης του».
Αδυνατούμε λοιπόν να αντιληφθούμε την εξαίρεση των ΚΕΣΥ από τα ανακοινωθέντα μέτρα και εφιστούμε την προσοχή όλων των αρμοδίων για την συμπερίληψη των ΚΕΣΥ στο ΦΕΚ για την προστασία από τον κορονοϊό.

Στηρίζουμε αμέριστα όσους διευθυντές των ΚΕΣΥ επιλέγουν να μην διεξάγουν εκπαιδευτικές αξιολογήσεις και συμβουλευτική μαθητών ως τις 24/3/2020, καθώς οι παραπάνω υπηρεσίες απαιτούν φυσική παρουσία μαθητών. Απαιτούμε συγκεκριμένες διευκρινήσεις για την λειτουργία των ΚΕΣΥ, τα οποία πρέπει να παραμείνουν κλειστά ως εκπαιδευτική δομή του Υπουργείου Παιδείας για το χρονικό διάστημα που ορίζεται για τις σχολικές μονάδες.




                                               ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ
                                      ΣΕΕΠΕΒΠΑΜΘ

        Η  πρόεδρος                                           Η Γ.Γραμματέας
Παπαδοπούλου Χρυσούλα                       Γεωργιάδου Σαββατούλα