Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Τροπολογία για την Ειδική Αγωγή

Με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα, προς ψήφιση, στη Βουλή τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 6 παρ 1 του νόμου 3699/2008, σχετικά με τη δυνατότητα υποστήριξης μαθητών  με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδικότερα, προβλέπονται τα ακόλουθα:
α. Καθορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών ανά κλάδο, με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, οι οποίοι τοποθετούνται στα Τμήματα Ένταξης, με βάση τον αριθμό των μαθητών κάθε σχολικής μονάδας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Ο αριθμός των θέσεων κατά κλάδο και ειδικότητα που προκύπτει σύμφωνα με τα ανωτέρω, ισοδυναμεί με αριθμό οργανικών θέσεων.
β. Κατά την πρώτη εφαρμογή  των προαναφερόμενων διατάξεων, οι οργανικές θέσεις κατά κλάδο και ειδικότητα που προκύπτουν, διατίθενται καταρχάς για την εξέταση εμπρόθεσμων  αιτήσεων μετάθεσης σχολικού έτους 2018-19, οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν ως προς οποιαδήποτε επιλογή.
Οι εκπαιδευτικοί που μετατίθενται κατά τα ανωτέρω παραμένουν στη θέση που υπηρετούν έως και τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-20.
Οι οργανικές θέσεις που θα απομείνουν κενές μετά την εξέταση των ως άνω αιτήσεων μετάθεσης διατίθενται για διορισμό.
Δείτε περισσότερα εδώ: