Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Απεργία την Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2019 με 3ωρη στάση από το σωματείο από τις 8:00 πμ έως τις 11:00 πμ. και 3ωρη στάση από τις 11:00 πμ. έως τις 14:μμ από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2Α - ΛΑΡΙΣΑ

e-mail: sevepeath@gmail.com          

                                                                          Λάρισα:26/11/2019
Αρ. Πρωτ.: 33





Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



Το ΔΣ του ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους ΕΕΠ και ΕΒΠ που υπηρετούν σ΄όλες τις δομές ειδικής αγωγής των νομών Θεσσαλίας, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία την Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2019 με 3ωρη στάση από το σωματείο μας από τις 8:00 πμ έως τις 11:00 πμ. και 3ωρη στάση από τις 11:00 πμ. έως τις 14:μμ από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ.



Συνάδελφισσες και συνάδελφοι

Κυριολεκτικά το σύστημα προσλήψεων – διορισμών 4500 συναδέλφων δεν είναι τίποτα άλλο από έναν μηχανισμό απόλυσης αυτών που χρόνια τώρα υπηρετούν την γενική και ειδική εκπαίδευση ανά την Ελλάδα, με προσωπικό και οικογενειακό κόστος για ν΄αναπληρώνουν τον εαυτόν τους.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις, αρχής γενομένης από τις ανακατατάξεις στους πίνακες, παραλήψεις και λάθη (μοριοδότηση προσόντων, απορριφθέντες λόγο παράβολου, βγάζει εκτός οργανικές θέσεις στον ευαίσθητο και δύσκολο φορέα του ΚΕΣΥ κλπ) έρχεται τώρα και η κατανομή διορισμών στις βαθμίδες α/θμιας, β/θμιας και σε ΕΕΠ-ΕΒΠ, να πυροδοτήσει το αλληλοφάγωμα, την «ανθρωποφαγία» μεταξύ μας.

Μην πέσουμε σ΄αυτή την παγίδα του «διαίρει και βασίλευε». Αυτό τους βολεύει!!!

Δεν πρέπει να γίνουμε εμείς, αυτοί που θα διώξουμε συναδέλφους γιατί δεν χωράνε στους δικούς τους πίνακες. Πίνακες που στήθηκαν με προσωπική αφαίμαξη συναδέλφων κυνηγώντας έναν τίτλο μεταπτυχιακού παραπάνω, ένα πτυχίο μιας ακόμα ξένης γλώσσας κλπ για να περάσει έστω και μια θέση παραπάνω.

Δεν πρέπει να γίνουμε εμείς που θα πούμε π.χ. ότι είσαι ο χιλιοστός πρώτος (1001) στον πίνακα, άρα δεν θα διοριστείς και θα παραμείνεις στην ανεργία (με τριετές κλείδωμα των πινάκων), που για τους δικούς του αντικειμενικούς λόγους (προσωπικούς, οικογενειακούς ή οικονομικούς) δεν μπόρεσε να πάρει έναν τίτλο παραπάνω.

Ο ανταγωνισμός, η απαξίωση των πτυχίων και των σπουδών, η εμπορευματοποίηση της ίδιας μας της ζωής, δεν είναι αυτό που μας αξίζει! Δεν είναι αυτό που χρειάζονται τα παιδιά μας!

Συνάδελφοι, χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι όλοι είμαστε απαραίτητοι στην εκπαίδευση. Όλοι που μέχρι τώρα όλα τα χρόνια δουλεύουν σε όλες της δομές της εκπαίδευσης, στα γενικά και ειδικά σχολεία, είτε δάσκαλοι, είτε καθηγητές, είτε ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές κα.

 

Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες και το δίκιο μας!



Η μοναδική λοιπόν λύση είναι να ενωθούμε σ΄έναν κοινό αγώνα για:

-Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ που δουλεύουν  τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

-Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

-Κατάργηση του ν.4589/2019 (Γαβρόγλου) και όλου του νομοθετικού πλαισίου που απαξιώνει το πτυχίο και την προϋπηρεσία και εισάγει το ατελείωτο κυνηγητό προσόντων!

-Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών στη στέγαση, τη σίτιση και την μετακίνηση τους.

-Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.

-Αύξηση των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού για μόνιμους διορισμούς, υλικοτεχνικές υποδομές και λειτουργία των σχολείων.

-Να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος από τους πίνακες του ΑΣΕΠ.



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.