Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΗΣ 1ΕΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΗΣ 1ΕΑ

Κατόπιν αιτημάτων μελών του ΕΒΠ για τη μοριοδότηση της δεύτερης ξένης γλώσσας στην προκήρυξη 1ΕΑ διερευνήσαμε το ζήτημα αρχικά μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με υπεύθυνη του ΑΣΕΠ.

Η απάντηση που μας δόθηκε είναι ότι το ανώτατο όριο των μονάδων που περιγράφεται  στην προκήρυξη 1ΕΑ:  Εξήντα τέσσερις (64) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο για τους κατόχους τίτλου Δ/βάθμιας Εκπ/σης και ενενήντα έξι (96) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο για τους κατόχους τίτλου Μεταδ/βάθμιας Εκπ/σης είναι το πλαφόν που μπήκε σε συμφωνία του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας κι όχι το άθροισμα των συνολικών μονάδων που μπορεί να κατέχει ο υποψήφιος, όπως ισχύει και με την προϋπηρεσία. Επίσης στους τίτλους σπουδών της ίδιας προκήρυξης αναφέρεται: Β) Η γνώση ξένης γλώσσας αποδεικνύεται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ΄ της παρούσας. Η γνώση περισσότερων των δύο (2) ξένων γλωσσών δεν μοριοδοτείται.

 Σε περίπτωση κατοχής περισσότερων του ενός τίτλων της ίδιας ξένης γλώσσας μοριοδοτείται μόνο ο ανώτερος. Από το παραπάνω συμπεραίνεται ότι μετρούν και οι δύο γλώσσες. Επίσης στο άρθρο 61 του νόμου των διορισμών 4589/2019 που ισχύει για όλους τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ ΕΒΠ αναφέρεται ότι η γνώση περισσότερων των δύο (2) ξένων γλωσσών δεν μοριοδοτείται.

Ως προς την ερώτησή μας ότι υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στην 1ΕΑ και στην 2ΕΑ ως προς το επίπεδο κάθε γλώσσας δηλ στο άρθρο 60  αναφέρεται: γγ) Άριστη γνώση μίας (1) ξένης γλώσσας: οκτώ (8) μονάδες. δδ) Πολύ καλή γνώση μίας (1) ξένης γλώσσας: έξι (6) μονάδες. εε) Καλή γνώση μίας (1) ξένης γλώσσας: τέσσερις (4) μονάδες, το ΑΣΕΠ απάντησε ότι για κάθε επίπεδο στη μεν 1ΕΑ μετράει μία ξένη γλώσσα, ενώ για το ΕΕΠ στη 2ΕΑ  μπορεί να μοριοδοτούνται έως δύο για το ίδιο επίπεδο.  

Θεωρούμε ότι το τελευταίο δεν ήταν σαφώς διασαφηνισμένο από την προκήρυξη. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να κατατεθούν ενστάσεις έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ για όσους θίγονται.