Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Συλλαλητήριο δημοσίων υπαλλήλων στο κέντρο της Αθήνας


Συλλαλητήριο των δημοσίων υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας με κύρια αιτήματα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθώς και την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης. Από τα βασικά τους συνθήματα, «Τσίπρα και Κουλη, ακούστε το καλά, οι συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά».
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους κατέθεσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους.
Το υπόμνημα υπογράφουν 8 Ομοσπονδίες, 125 Σωματεία, 7 Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και 4 Επιτροπές Αγώνα, και το υπέβαλαν σε όλα τα κόμματα πλην της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Η πρόταση που κατέθεσαν έχει ως εξής:
«Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
»Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».
Το υπόμνημα των διαδηλωτών
«Δώσαμε την πρόταση που είχαν αποφασίσει τα εκατοντάδες σωματεία, οι ομοσπονδίες. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτοί που θα αποφασίσουν σήμερα δεν είναι υπέρ της μονιμοποίησης των συμβασιούχων», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δήμου Πειραιά, Βασίλης Γκιτάκος.
«Το Σύνταγμα το φτιάχνουν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, το χρησιμοποιούν α λα καρτ, κατά το δοκούν, όπως τους συμφέρει. Η σημερινή κινητοποίηση θα πρέπει να σηματοδοτήσει καινούριους αγώνες, αποφασιστικούς αγώνες για μόνιμη και σταθερή εργασία κι ίσα δικαιώματα για όλους», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής, Βέτα Πανουτσάκου, ανέφερε:
«Δώσαμε το υπόμνημα όπως είπαμε και στις συγκεντρώσεις μας πρέπει να δώσουμε συνέχεια, αυτό είναι το σημαντικότερο που πρέπει να κρατήσουμε. Συνέχεια στους τόπους δουλειάς στα σωματεία μας, στις ομοσπονδίες μας με διαδικασίες με καθαρές κουβέντες χωρίς περιχαρακώσεις, πρέπει να συνεχίσουμε να παίρνουμε κι άλλες αποφάσεις και να πιέζουμε. Έτσι κι αλλιώς δίνουμε ραντεβού για το επόμενο συλλαλητήριο».