Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ξεκινά επιμόρφωση για την περιγραφική αξιολόγηση των μαθητών

Αποτέλεσμα εικόνας για ιεπ


Την  πραγματοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος   διάρκειας 6 ωρών για τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (Στελέχη των ΠΕΚΕΣ) για την περιγραφική αξιολόγηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση στο τελικό αναμορφωμένο πλαίσιο με βάση τα πορίσματα της πιλοτικής εφαρμογής, αποφάσισε η διοίκηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).
Η επιμόρφωση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί διά ζώσης (Αθήνα ή και σε άλλες πόλεις της χώρας) ή/και εξ αποστάσεως για τις περιπτώσεις που δεν θα καταστεί δυνατή η διά ζώσης επιμόρφωση.
Οι επιμορφώσεις θα πραγματοποιηθούν από τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής    ενώ  εκπαιδευτικοί των πιλοτικών σχολείων θα παρουσιάσουν το έργο και την εμπειρία τους από την πιλοτική εφαρμογή.
Για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου Πακέτου Εργασίας προβλέπεται κάλυψη (από το ΠΕ5) των δαπανών για τις μετακινήσεις των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής, και των εκπαιδευτικών των πιλοτικών σχολείων που θα συμβάλουν υποστηρικτικά στις επιμορφώσεις καθώς και των επιμορφούμενων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου.
Στη συνέχεια, κατά τον Δ ́ Κύκλο επιμόρφωσης, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, πρόκειται να αναλάβουν την υλοποίηση επιμόρφωσης, 4 ωρών, στο τελικό αναμορφωμένο πλαίσιο με βάση τα πορίσματα της πιλοτικής εφαρμογής για τους/τις:
α) Προϊσταμένους/ες των Νηπιαγωγείων,
β) τους/τις Διευθυντές/-ντριες ή/και Υποδιευθυντές/-ντριες σχολικών μονάδων της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή/και
γ) εκπαιδευτικούς της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (σε περιπτώσεις είτε έλλειψης των ανωτέρω είτε αδυναμίας τους να συμμετέχουν).

με σκοπό τη διάχυσή του στη συνέχεια στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι επιμορφώσεις προβλέπεται να πραγματοποιηθούν διά ζώσης ή/και εξ αποστάσεως από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ή/και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής , εντός του χρονικού διαστήματος από την επόμενη ημέρα της επιμόρφωσής τους και έως τις 19 Απριλίου 2019.
Την ευθύνη της οργάνωσης και του προγραμματισμού των επιμορφώσεων έχουν τα αρμόδια ΠΕΚΕΣ βάσει των οδηγιών της Επιστημονικής Επιτροπής , η οποία και θα παρακολουθεί το Πακέτο Εργασίας.
Για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου Πακέτου Εργασίας προβλέπονται (στο ΠΕ5) δαπάνες για τις μετακινήσεις των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής.
Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται η κάλυψη των αμοιβών για τις επιμορφωτικές ώρες που θα πραγματοποιούνται.
Εκπαιδευτικοί απο τα παρακάτω σχολεία θα κληθούν από το ΙΕΠ, προκειμένου να παρουσιάσουν την εμπειρία τους και πρακτικές από την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος της περιγραφικής αξιολόγησης στο σχολείο τους
  • 3ο Γυμνάσιο Μεγάρων
  • 87ο Δημοτικό Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
  • 3 1ο 12/θέσιο Ραλλείων
  • Δημοτικών Σχολείων Πειραιά
  • 10ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας
  •  Γυμνάσιο Βουργαρελίου Άρτας
  • Γυμνάσιο Αγ. Βλασίου
  • Δημοτικό Χαβαρίου
  • Πειραματικό Δημοτικό Θεσ/νίκης
  • Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας
  • Ειδικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης
  •  Γυμνάσιο Φούστανης Πέλλας