Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Aποτελέσματα κλήρωσης – Υποβολή προγραμμάτων επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. από τα Κ.Σ.Ε.


Αποτέλεσμα εικόνας για τπε β επιπεδο
Γίνεται γνωστό ότι τα Κ.Σ.Ε., που υπέβαλαν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να υλοποιήσουν προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. κατά την 5η περίοδο επιμόρφωσης με προβλεπόμενη έναρξη στις αρχές του Απρίλη κτωβρίου 2018 στο πλαίσιο της σχετικής Πρόσκλησης Π1375/18.12.2018, μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής κλήρωσης, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) με χρήση των κωδικών τους.
Επίσης, καλούνται τα Κ.Σ.Ε. που κληρώθηκαν να υλοποιήσουν επιμορφωτικά προγράμματα, από σήμερα και
μέχρι και την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019
να καταχωρίσουν τα προγράμματα αυτά στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΕΔΩ).
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δομή και την κατηγορία - τύπο των προγραμμάτων (προγράμματα «παραδοσιακού μοντέλου» επιμόρφωσης ή προγράμματα με χαρακτηριστικά μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης), τη διεξαγωγή τους, καθώς και οδηγίες για την καταχώρισή τους στο MIS, τους ισχύοντες κανόνες κατάρτισης και περιορισμούς που αφορούν στην επιλογή των συντελεστών και των επιμορφωτών προκειμένου να θεωρηθούν έγκυρα και να διατεθούν στη συνέχεια στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, περιλαμβάνονται στο Εγχειρίδιο Χρήσης που έχει αναρτηθεί στη Βιβλιοθήκη Υλικού της παρούσας Πύλης, ΕΔΩ.
Η ημερομηνία έναρξης υλοποίησης των επιμορφωτικών προγραμμάτων, τα οποία είναι διάρκειας 36 διδακτικών ωρών και διεξάγονται εκτός σχολικού ωραρίου, προβλέπεται να είναι η Δευτέρα 1Απριλίου 2019.
Για την κατάρτιση ενός προγράμματος κάθε Κ.Σ.Ε. θα πρέπει να επικοινωνήσει και να συμφωνήσει τη διαθεσιμότητα και τη συνεργασία επιμορφωτή/ών, από το «Μητρώο Πιστοποιημένων Επιμορφωτών Β’ Επιπέδου Τ.Π.Ε.» και κατόπιν να καταχωρίσει το πρόγραμμα στο MIS. Οι επιμορφωτές στη συνέχεια, μέσω του MIS, θα πρέπει να καταθέτουν τη σύμφωνη γνώμη τους (επιλογή «Διαχείριση Επιμόρφωσης» -> «Αποδοχή συνεργασίας») για την ανάληψη των διδακτικών ωρών που έχουν δηλωθεί. Στοιχεία επικοινωνίας των επιμορφωτών που δραστηριοποιούνται τοπικά σε κάθε περιοχή ή από απόσταση πανελλαδικά, για απασχόληση σε προγράμματα με χαρακτηριστικά μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης, διατίθενται μέσω του MIS (επιλογή: «Διαχείριση πόρων Κ.Σ.Ε. -> Επιμορφωτές -> Διαχείριση επιμορφωτών ή Λίστα Επιμορφωτών ανά Νομό»).
Για τυχόν ερωτήματα σχετικά με την κατάρτιση και υποβολή προγραμμάτων μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία Help Desk, χρησιμοποιώντας το «Έντυπο Υποβολής Ερωτήματος» (http://e-pimorfosi.cti.gr -> επιλογή: «Υποστηρικτικές δομές» -> «Help Desk») στην παρούσα Πύλη Ενημέρωσης της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο,

Στις 12 Ιανουαρίου 2019 ξεκίνησαν τα μαθήματα που αφορούν στην Εκπαίδευση 300 νέων Επιμορφωτών Β’ επιπέδου ΤΠΕ σε Πανεπιστημιακά Κέντρα Επιμόρφωσης (ΠΑ.Κ.Ε.), στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου ΤΠΕ)», http://e-pimorfosi.cti.gr, του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης επιμορφωτών, 380 διδακτικών ωρών, εξάμηνης διάρκειας, υλοποιείται με βάση ένα μεικτό μοντέλο επιμόρφωσης, το οποίο περιλαμβάνει δια ζώσης συνεδρίες, που λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις των ΠΑ.Κ.Ε. (εν γένει σε μηνιαία βάση εντός σαββατοκύριακων), σύγχρονες εξ αποστάσεως συνεδρίες με χρήση ειδικής πλατφόρμας (2 φορές την εβδομάδα), ασύγχρονες δράσεις καθώς και πρακτική άσκηση σε σχολεία και Κέντρα Επιμόρφωσης.
Την εκπαίδευση των επιμορφωτών έχει αναλάβει ένωση εννέα (9) Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ): Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (συντονιστής φορέας), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ)
Η εκπαίδευση υλοποιείται σε 10-μελή, εν γένει, τμήματα εκπαιδευτικών ίδιων ή συναφών κλάδων, ομαδοποιημένων σε 12 «συστάδες»Φιλολογικά, Φυσικές Επιστήμες, Μαθηματικά, Πληροφορική, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Ξένες Γλώσσες, Καλές Τέχνες, Φυσική Αγωγή και Υγεία, Εκπαιδευτικοί Μηχανικοί, Οικονομία, Διοίκηση και Κοινωνικές Επιστήμες, Επαγγέλματα Γης, Ειδική Αγωγή.
Οι εκπαιδευόμενοι υποψήφιοι επιμορφωτές προέρχονται από όλη τη χώρα και με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και την πιστοποίησή τους, θα καλύψουν γεωγραφικά κενά και θα εμπλουτίσουν με νέους κλάδους και ειδικότητες εκπαιδευτικών το υφιστάμενο Μητρώο Επιμορφωτών Β’ επιπέδου ΤΠΕ που μέχρι σήμερα περιλαμβάνει επιμορφωτές μόνο των «βασικών» ειδικοτήτων.
Οι επιμορφωτές Β’ επιπέδου ΤΠΕ, αναλαμβάνοντας την επιμόρφωση συναδέλφων τους για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη, συμβάλλουν καθοριστικά στην ένταξη των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη δημιουργία της αντίστοιχης εκπαιδευτικής κοινότητας που ήδη αριθμεί πολλές χιλιάδες μέλη:
  • περισσότεροι από 27.000 εκπαιδευτικοί των «βασικών» κλάδων, που έχουν συμμετάσχει στην ολοκληρωμένη επιμόρφωση Β’ επιπέδου ΤΠΕ στο διάστημα 2008 – 2015,
  • περισσότεροι από 24.000 εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, που έχουν συμμετάσχει στην εισαγωγική επιμόρφωση Β1 επιπέδου ΤΠΕ από τον Μάιο 2017 μέχρι σήμερα.