Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
τηλ.: 6972056448
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr


ΑΘΗΝΑ, 17/12/2018
                                                                                  Αρ. Πρωτ.: 218
                                                      ΠΡΟΣ: Τους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη τους


ΘΕΜΑ: «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ»
            Με αφορμή τις συνεχόμενες προσβλητικές αναρτήσεις του Αιρετού Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής κου Δημήτρη Αρβανίτη κατά του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποκορύφωμα τις πιο πρόσφατες που αναδημοσιεύουμε αυτούσιες: «Η συνεδρίαση των Προέδρων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ δεν νομιμοποιείται να λάβει αποφάσεις σχετικά με τα κριτήρια διορισμού του εεπ και εβπ. Η διαδικασία καταγγέλλεται ως αντικαταστατική αφού αποκλείστηκαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των περιφερειακών Συλλόγων και ιδιαίτερα της Αττικής που εκπροσωπούν το 40 - 50 % των συναδέλφων!» και «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΜΙΑΣ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ...ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!!! ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ» η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α βρίσκεται για άλλη μια φορά στη δυσάρεστη θέση να απαντήσει για αυτονόητα θέματα.
            Υπογραμμίζουμε λοιπόν στην εμμονική και ιδεοληπτική επιχειρηματολογία του κυρίου Αρβανίτη κατά του νόμιμα εκλεγμένου Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. τα παρακάτω σημεία:
1.      Είναι κρίμα κύριε Αρβανίτη να υπολείπεστε του ρόλου σας του αντιπροσώπου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και του Αιρετού, βγάζοντας κρίση για θέματα πέραν των αρμοδιοτήτων σας όντας μη ορθά ενημερωμένος.
2.      Με τις παρατηρήσεις σας αυτές θίγετε και προσβάλλετε το Σύλλογο που ανήκετε καθώς επίσης διαχωρίζεται τους συλλόγους σε μεγάλους και μικρούς με ανισοβαρή συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.
       3.  Σας ενημερώνουμε τέλος το τι προβλέπει το καταστατικό της Ομοσπονδίας για το συγκεκριμένο ζήτημα που θίγετε:

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ (ΑΡΘΡΟ 41)
1. Εκτός από τα παραπάνω όργανα που είναι η Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο και η Ελεγκτική Επιτροπή, θεσμοθετείται η ΟΛΟΜΕ­ΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ των Συλλόγων-μελών.
2. Η Ολομέλεια συγκαλείται με απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ή αν το ζητήσει το 1/3 των συλλόγων μελών με σχετική αίτηση προ το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., που θα περιλαμβάνει και τα προς συζήτηση θέματα.
3. Η Ολομέλεια των Προέδρων αποφασίζει για όλα τα θέματα της Ημε­ρήσιας Διάταξης που καταρτίζεται από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Την η­μέρα συνεδρίασης της Ολομέλειας μπορεί με απόφασή της κατά πλειοψηφία να εγγράψει και άλλο θέμα για συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης.
4. Η Ολομέλεια συγκροτείται από τους Προέδρους όλων των συλλόγων μελών της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. εφ' όσον έχουν εκλέξει ένα τουλάχιστον αντι­πρόσωπο στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Κλά­δου. Μπορεί να συμμετέχει και Πρόεδρος συλλόγου που δεν έχει εκλέξει αντι­πρόσωπο, μόνο όμως με δικαίωμα λόγου και όχι ψήφου. Αν ο Πρόεδρος κω­λύεται ο σύλλογος εκπροσωπείται από τον Αντιπρόεδρο ή άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ύστερα από σχετική εξουσιοδότηση του Δ. Σ. του Συλλόγου.
5. Η Ολομέλεια των Προέδρων αποφασίζει για την εξειδίκευση των α­ποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., με κύριο στόχο να γίνει αποτελεσματικότερη η παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος των υπαλλήλων που εκπροσωπεί. Αποφασίζει για κυρίαρχα και σημαντικά ζη­τήματα τόσο στη διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου, ιεράρχηση στόχων, πρόταξη αιτημάτων και προσδιορισμό μορφών δράσης, αποφασίζει για έκτα­κτα θέματα που είναι ενδεχόμενα να προκύψουν στο μεσοδιάστημα μεταξύ δύο Γενικών Συνελεύσεων των αντιπροσώπων της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., σε κα­μιά όμως περίπτωση δεν μπορεί να ανατρέψει αποφάσεις των Γενικών Συνε­λεύσεων.
6. Η Ολομέλεια των Προέδρων είναι δυνατόν, αν απαιτηθεί από τις ανά­γκες, να συντάξει Εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας του Οργάνου, που πρέπει να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των συλλόγων με­λών της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
    Στην παράγραφο 5 ορίζεται σαφώς  ότι η Ολομέλεια των Προέδρων αποφασίζει για έκτακτα θέματα που ενδεχόμενα να προκύψουν όπως είναι αυτό των κριτηρίων και των διορισμών.


Κλείνοντας, δηλώνουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι αυτή θα είναι η τελευταία ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για παρόμοια ζητήματα όσο και αν προκληθούμε από ανθρώπους που «υποσκάπτουν» διαρκώς την ενότητα των κλάδων μας, που δεσμευόμαστε ότι  θα τη διαφυλάξουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας ως «κόρη οφθαλμού» κινώντας τις καταστατικές διαδικασίες όπου χρειαστεί. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα και φλέγοντα ζητήματα που απαιτούν άμεση  εγρήγορση και κινητοποίηση κάτι που αποτελεί χρέος και καθήκον μας ως μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Άλλωστε ο θεσμικός μας ρόλος ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο είναι να ακούμε τη βάση μας  (τους Περιφερειακούς Συλλόγους) να θέτουμε στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία τα αιτήματά τους και να τα διεκδικούμε.