Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Κοινωνικές δομές και δράσεις του ΕΣΠΑ στα Ιόνια Νησιά

Αποτέλεσμα εικόνας για περιφερεια ιονιων νησων

Στην εκδήλωση θα μετέχουν οι δομές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ειδικότερα από τη Ζάκυνθο το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, το Κοινωνικό παντοπωλείο και συσσίτιο, το Κοινωνικό φαρμακείο και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θυμάτων βίας. Επίσης θα παρουσιαστούν οι δράσεις “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” – Θέσεις φροντίδας βρεφών, νηπίων παιδιών (και ΑμεΑ) σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που υλοποιείται μέσω της ΕΕΤΑΑ καθώς και η δράση “Ειδική εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες” που υλοποιείται από την Επιτελική δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας.

Εκδήλωση με θέμα “Επενδύουμε στον άνθρωπο: Κοινωνικές δομές και δράσεις του ΕΣΠΑ στα Ιόνια Νησιά” διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης για τις ευρωπαϊκές πολιτικές συνοχής. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι κοινωνικές δομές που λειτουργούν σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και απευθύνονται σε ευάλωτες, ευπαθείς και λοιπές ομάδες πληθυσμού με στόχο την κοινωνική ένταξη, την παροχή ίσως ευκαιριών για όλους, την πρόσβαση σε προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, κοινωνικές υπηρεσίες, κλπ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 10.00-14.00 και 17.30-20.00: Εκθεση παρουσίασης των δράσεων των δομών με περίπτερα (stand) και υλικό από τη δραστηριότητά τους στο φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου & 18.00: Σύντομες παρουσιάσεις/ομιλίες στη Μικρή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου, προβολές βίντεο, φωτογραφιών, κάθε δομής αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις της. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό για τη λειτουργία των δομών, την αναγκαιότητα και την απήχηση των δράσεων σε πολλές ομάδες πληθυσμού (ευπαθείς ομάδες, ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, Ρομά, γυναίκες, άτομα σε συνθήκες φτώχειας), κ.α.

Στην εκδήλωση θα μετέχουν οι δομές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ειδικότερα από τη Ζάκυνθο το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, το Κοινωνικό παντοπωλείο και συσσίτιο, το Κοινωνικό φαρμακείο και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θυμάτων βίας. Επίσης θα παρουσιαστούν οι δράσεις “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” – Θέσεις φροντίδας βρεφών, νηπίων παιδιών (και ΑμεΑ) σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που υλοποιείται μέσω της ΕΕΤΑΑ καθώς και η δράση “Ειδική εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες” που υλοποιείται από την Επιτελική δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας. Όλες οι παραπάνω δράσεις χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020 (συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).


Πηγή: Εφημερίδα «Ημέρα τση Ζάκυθος»