Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10:00 Π.Μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


                                                                                                                  
                                                Î‘ποτέλεσμα εικόνας για σεεπεα κεντρικης μακεδονιας                                                                                                  

                                                                                                                   Θεσσαλονίκη,  13/11/2018                                                  
                                                                                                                                                             
                                                                                                                                                                                                                                14 Νοεμβρίου Απεργούμε!
Όλοι στην απεργία (ΑΔΕΔΥ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και στις απεργιακές συγκεντρώσεις!
Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες στη Μόρφωση,
στη Δουλειά και τη Ζωή!
Απέναντι στην κοροϊδία της «εξόδου» από τα μνημόνια και τη δήθεν «κανονικότητα», που ισχυρίζεται η κυβέρνηση, φέρνουμε στο προσκήνιο τις δικές μας αγωνίες, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την κάλυψη των αναγκών μας.
  • Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοί συμβασιούχοι – αναπληρωτές ΕΕΠ -ΕΒΠ, που, πολλοί απ’ αυτούς για πάνω από 10 χρόνια γυρίζουν όλη τη χώρα χωρίς να έχουν δικαίωμα να αρρωστήσουν, να κάνουν οικογένεια και παιδιά, να σχεδιάσουν τη ζωή τους. Απεργούμε για να μπει τέρμα στο αίσχος της αναπλήρωσης, για να γίνουν εδώ και τώρα μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή, συνολικά στην Εκπαίδευση.
  • Απεργούμε γιατί αρνούμαστε να «παίξουμε» το παιχνίδι «των καλύτερων κριτηρίων», στο οποίο προσπαθούν να μας εμπλέξουν, προκειμένου να «φαγωθούμε» μεταξύ μας. Αντί γι’ αυτό, επιλέγουμε να διεκδικούμε συλλογικά μαζικούς διορισμούς.
  • Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε να κοντεύουν τα Χριστούγεννα κ ακόμη να υπάρχουν εκατοντάδες κενά, ακάλυπτες ανάγκες σε παράλληλη στήριξη και ΕΒΠ, μη στελεχωμένες ΕΔΕΑΥ και ΚΕΔΔΥ, ΣΜΕΑΕ με ελλείψεις.
  • Απεργούμε γιατί θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα να επανέλθει με ευθύνη της κυβέρνησης ο 13ος και 14ος  μισθός.
Απεργούμε γιατί θέλουμε να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια στην Ειδική Αγωγή,


  • απέναντι στους μαθητές μας με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες, και όχι να δουλεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  
  • Απεργούμε γιατί υπάρχει άμεση ανάγκη να χρηματοδοτηθούν οι σχολικές επιτροπές από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών και όχι με ψίχουλα. Για να ζεσταθούν όλα τα παιδιά τον χειμώνα, για να γίνουν άμεσες επισκευές και να αντιμετωπιστούν λειτουργικά προβλήματα. Για να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης των σχολείων.
  • Απεργούμε γιατί οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα από κοινού με τους μαθητές μας και τους γονείς, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το Λύκειο και την πλήρη μετατροπή του σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο. Γιατί ο ρόλος μας είναι να παλεύουμε κάθε παιδί να έχει το δικαίωμα στη μόρφωση, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που θα ακολουθήσει.
  • Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε η χώρα μας να μετατρέπεται σε μια απέραντη Νατοϊκή βάση, να εμπλέκεται στους επικινδύνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που εξελίσσονται στη περιοχή μας. Δε δεχόμαστε να δίνονται κάθε χρόνο 4 δις € για Νατοϊκούς εξοπλισμούς και την ίδια στιγμή, όταν διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς ή χρηματοδότηση για την Παιδεία, να μας λένε ότι υπάρχει «δημοσιοοικονομική στενότητα».

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!
10 Π.Μ. Άγαλμα Βενιζέλου


                                                                                           
                                                                         Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                           Η Γ. Γραμματέας


     Αθανάσιος Λασιόπουλος                                               Άννα Μπαξεβάνη