Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Τι πρέπει να κάνουν οι αναπληρωτές τις επόμενες ημέρες για σύμβαση, επίδομα, μισθό, ΟΑΕΔ .


Αποτέλεσμα εικόνας για αναπληρωτες
Οι αναπληρωτές εργάζονται μέχρι και 21 Ιουνίου (στην πρωτοβάθμια).
22 Ιουνίου εκδίδεται με τη λήξη σύμβασής τους η απόλυση.
Όλοι οι αναπληρωτές πρέπει να την παραλάβουν μαζί με κάποια άλλα έγγραφα από την πρωτοβάθμια, από 22 Ιουνίου και μετά (ανάλογα την Δνση), όποτε το επιθυμούν. Κάποιες πρωτοβάθμιες δέχονται να τα στείλουν και στον τόπο μόνιμης κατοικίας ταχυδρομικώς με έξοδα του παραλήπτη.
Αυτό πρέπει να γίνει όμως με προηγούμενη συνεννόηση και αίτηση από τον αναπληρωτή.
Μέχρι 28 Ιουνίου πρέπει να γίνει η εγγραφή στον ΟΑΕΔ (μόνο στο ΚΠΑ2 αρμοδιότητας της περιοχής στην οποία υπάγεται ο άνεργος σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του) με τα έγγραφα της απόλυσης (Καταγγελία σύμβασης & Βεβαίωση εργοδότη) και φωτοτυπίες από:
1. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος – Ε1

2. Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, για την απόδειξη τόπου κατοικίας
3. Δελτίο ταυτότητας
4. Πρώτη σελίδα βιβλιαρίου Εθνικής τράπεζας προκειμένου ο αναπληρωτής να παραλάβει την κάρτα ανεργίας και αν πληρεί και τις προϋποθέσεις να λάβει νέο επίδομα ανεργίας ή συνέχεια του προηγούμενου ή τρίμηνο βοήθημα.
Κάθε μέρα καθυστέρησης μετά την 28η Ιουνίου, μεταθέτει και αργότερα την καταβολή του επιδόματος.
Η συνολική προθεσμία είναι 2 μήνες. Η πληρωμή του μισθού του Ιουνίου (21 ημέρες) για όλες τις πράξεις ΕΣΠΑ, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5-6 Ιουλίου και η πληρωμή της αποζημίωσης μη ληφθείσας άδειας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17-18 Ιουλίου, ενώ για του Τακτικού στις 10 Ιουλίου.
Το ποσό της αποζημίωσης (μη ληφθείσας άδειας) υπολογίζεται περίπου στα 60-70 ευρώ (ανάλογα με το ΜΚ) για κάθε μήνα εργασίας, αφαιρώντας 30-35 ευρώ (ανάλογα με το ΜΚ) για κάθε μέρα κανονικής άδειας που έλαβε ο αναπληρωτής.
Δεν ισχύει αυτή η περικοπή και στις υπόλοιπες άδειες (αιμοδοτική, αναρρωτική κλπ.).

ΠΗΓΗ: http://www.alfavita.gr/