Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Υφ. Παιδείας: Σημαντική αύξηση οργανικών θέσεων θα φέρει το νομοσχέδιο για τις Δομές Εκπαίδευσης


Αποτέλεσμα εικόνας για τζουφη

“Για τη βελτίωση του σχεδίου νόμου οι υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ αποδελτίωσαν και αξιολόγησαν 4.500 περίπου σχόλια, δείγμα του ενδιαφέροντος της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις νέες δομές υποστήριξης”

Το νομοσχέδιο για τις Δομές Εκπαίδευσης θα αυξήσει  σημαντικά τις  προβλεπόμενες οργανικές θέσεις  στα ΚΕΣΥ, ανακοίνωσε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για την Ειδική Αγωγή. Μ. Τζούφη, απαντώντας στην   αναφορά Βουλευτών «Κατάργηση των ΚΕΔΔΥ-Επιστροφή στο παρελθόν».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υφ. Παιδείας:
Α. οι θέσεις των εκπαιδευτικών με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή ή Σχολική Ψυχολογία από 323 θα αυξηθούν σε 383 και
Β. οι θέσεις του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Λογοθεραπευτές κτλ), από 306 θα αυξηθούν σε 544.
Επιπλέον, τονίζει  η κ. Τζούφη, προβλέπονται 140 θέσεις εκπαιδευτικών με εξειδίκευση στη συμβουλευτική, στον επαγγελματικό προσανατολισμό και για πρώτη φορά η δραστηριότητα αυτή θα συνυπάρχει με τις ειδικότητες του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), κυρίως των ψυχολόγων, κάτι το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει θετικά για την υποστήριξη του μαθητικού πληθυσμού στον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Επίσης, θα ιδρυθούν 9 επιπλέον Κ.Ε.Σ.Υ. για να καλύπτονται από 2 Κ.Ε.Σ.Υ. οι ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού των μεγάλων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
Έτσι ο αριθμός των Κ.Ε.Σ.Υ. σε όλη τη χώρα, θα αυξηθεί σε 71, αντί των 62 ΚΕΔΔΥ που λειτουργούν σήμερα.
Τέλος, η υφ. Παιδείας επισημαίνει,  ότι για τη βελτίωση του σχεδίου νόμου οι υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ αποδελτίωσαν και αξιολόγησαν 4.500 περίπου σχόλια, δείγμα του ενδιαφέροντος της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις νέες δομές υποστήριξης. Τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας αποτέλεσαν βάση προβληματισμού, για την οριστικοποίηση των άρθρων του σχεδίου νόμου, προς όφελος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.