Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΙΣΟΤΙΜΗ ΘΕΣΗ & ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Β.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
τηλ.: 6972056448
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr
                                                                                                                           ΑΘΗΝΑ, 22/02/2018
                                                                    Αρ. Πρωτ.: 32
                                                                                                                      
                                                                                                                         ΠΡΟΣ
                          -Τους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη τους


ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α  ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΙΣΟΤΙΜΗ ΘΕΣΗ & ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Β.Π.»



Συνάδελφοι
Επειδή τις τελευταίες μέρες αναπτύσσεται  μια ιδιαίτερα έντονη και κλιμακούμενη παραπληροφόρηση που αφορά τη στάση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. απέναντι στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, και επίσης διαπιστώνεται μια ιδιαίτερη κινητικότητα των αποφοίτων των Ι.Ε.Κ., έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
H Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. δημιουργήθηκε για να καλύψει συνδικαλιστικά το Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π., χωρίς διαχωρισμούς, δίχως διακρίσεις και με τη θέση  όλοι μαζί,  να αποτελέσουμε μια κοινή ομάδα διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι κλάδοι μας στο χώρο της εκπαίδευσης.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια  μέχρι και σήμερα, η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. έκανε τεράστιες προσπάθειες για την προστασία των δικαιωμάτων του Ε.Β.Π., αντιμετωπίζοντάς το ως ισότιμο μέλος και με ενιαία δομή,  όπως όριζε και η σχετική νομοθεσία  που προέβλεψε τη σύσταση των κλάδων μας με τους Ν. 2817/2000 και 3699/2008 αντίστοιχα.
Ουδέποτε δημιουργήθηκε η παραμικρή υπόνοια της παραμέλησης ή εγκατάλειψής του  και μάλιστα σε όλες τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία ή τις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας ήταν σε προτεραιότητα  και δόθηκαν πολλοί αγώνες για να αναγνωριστεί ως κλάδος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και να αντιμετωπιστεί με τον απαιτούμενο  σεβασμό.
Παλέψαμε για να εξειδικευτεί το καθηκοντολόγιο, να αντιμετωπίζεται ως ισότιμο μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας (οι παλαιοί  συνάδελφοι κατανοούν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό) και έγιναν παρεμβάσεις σε όλες τις περιπτώσεις που κάποιος συνάδελφος του Ε.Β.Π. αντιμετώπιζε προβλήματα στον εργασιακό του χώρο.
Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με απόφασή της αποφάσισε να υποστηρίξει δυναμικά την ισότιμη αντιμετώπιση του Ε.Β.Π. με τους άλλους εκπαιδευτικούς με τα ίδια τυπικά προσόντα και για το θέμα αυτό έχει καταθέσει υπομνήματα , έχει κάνει παραστάσεις στο Υπουργείο Παιδείας και μάλιστα πολύ πρόσφατα κατέθεσε  και σχετική τροπολογία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Επίσης, έγινε μεγάλη προσπάθεια για την αύξηση των πιστώσεων ώστε να μη μείνει κανένας συνάδελφος εκτός πρόσληψης και δυναμικά διεκδικείται ο μόνιμος διορισμός των συναδέλφων του Ε.Β.Π.
Είναι λάθος και μεγάλη απρέπεια να κυκλοφορεί η φήμη ότι η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. δεν υποστηρίζει την επανακατάταξή του Ε.Β.Π. από κλάδο ΔΕ01 σε κλάδο ΤΕ01, τη στιγμή που με ενέργειές μας έγινε εισήγηση από βουλευτή στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι σήμερα, εκτός από την συμμετοχή μέλους Ε.Β.Π. στο Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, υπάρχουν Περιφερειακοί Σύλλογοι που τα Δ.Σ. τους αποτελούνται στην πλειοψηφία τους από μέλη του Ε.Β.Π., με τα οποία το Δ.Σ της Ομοσπονδίας συνεργάζεται πολύ στενά.
Είναι λάθος να καλλιεργείται κλίμα πόλωσης μεταξύ του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π.,  που είναι βέβαιο ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον διεκδικητικό μας αγώνα.
Είναι λάθος σε αυτή την περίοδο που διαφαίνεται λύση στο θέμα της επανακατάταξης του Ε.Β.Π., να δημιουργούνται αντιπαλότητες μεταξύ των πτυχιούχων των Ι.Ε.Κ. και των Ε.Π.Α.Λ., οι διαφορές των οποίων  μπορούν να επιλυθούν μέσα από την υποβολή ουσιαστικών προτάσεων και την έναρξη ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου.
Είναι λάθος να θεωρείται στην προκειμένη περίπτωση ο αυξημένος αριθμός  προσλήψεων του Ε.Β.Π. ικανός από μόνος του να ασκήσει πίεση στην πολιτική ηγεσία  για επίλυση των προβλημάτων ή τη διαφοροποίηση του κλάδου του Ε.Β.Π. σε δύο κατηγορίες.
Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο αν είμαστε όλοι μαζί, με δυναμική παρουσία αλλά και τεκμηριωμένες προτάσεις. Όποιος νομίζει ότι ο καιρός που διανύουμε είναι κατάλληλος για διασπαστικές κινήσεις κάνει μεγάλο λάθος.
Η Ομοσπονδία προσπαθεί ενωτικά και με συνδιαμορφωμένες με τους Περιφερειακούς συλλόγους θέσεις και προτάσεις να πετύχει λύση στα φλέγοντα προβλήματα του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π., χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις.
Ο κάθε συνάδελφος θα πρέπει να συμβάλει  στον αγώνα που κάνουμε καθημερινά με τη θετική του στάση. Σε διαφορετική περίπτωση, ας αφήσουμε τις διαφορές μας να κυριαρχήσουν και ας «μετρήσουμε τα κομμάτια μας». Η ευθύνη πρέπει να γνωρίζει ο καθένας ότι είναι συλλογική, είτε συμμετέχουμε στην πρώτη γραμμή, είτε στην οπισθοφυλακή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δείξουν νηφαλιότητα και ψυχραιμία, να συμμετέχουν με θετικές θέσεις και προτάσεις και να είναι μπροστάρηδες στους διεκδικητικούς αγώνες.