Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΠΕΑΝΔ: Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Σχολικών Νοσηλευτών για το ΣΔΤ1 : Δηλώσεις συμμετοχής έως 13 Δεκεμβρίου 2017

Η "ΠΕΑΝΔ", με αφορμή την ανάγκη υποστήριξης των μαθητών με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 (ΣΔΤ1), σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής  του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την  αιγίδα της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη-ΕΛΟΔΙ, διοργανώνει  Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα  Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Σχολικών Νοσηλευτών για το ΣΔΤ1.


  Παρακαλούνται οι γονείς παιδιών με Διαβήτη, που έχουν Σχολικό Νοσηλευτή, όπως μεριμνήσουν για την άμεση ενημέρωση του, προκειμένου να επωφεληθεί απο το πρόγραμμα και να βοηθηθεί κατ' επέκταση το παιδί τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε σχολικούς νοσηλευτές που έχουν διοριστεί το τρέχον σχολικό έτος σε μαθητές με ΣΔΤ1, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Είναι συνολικής διάρκειας 68 εκπαιδευτικών ωρών, περιλαμβάνει 30 ώρες θεωρίας και 38 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης και οι εισηγητές είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες στο Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, όπως ο καθηγητής παιδιατρικής Χρήστος Μπαρτσόκας. Επιστημονικά υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η κ. Βασιλική Μάτζιου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τμήμα Νοσηλευτικής.

Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2018, με τις παραδόσεις των διαλέξεων να πραγματοποιούνται Παρασκευές απόγευμα (4-8μμ), Σάββατα (9-3μμ) και δύο Κυριακές (επισυνάπτεται το πρόγραμμα). Σε ότι αφορά το θεωρητικό τμήμα των 30 ωρών, θα πραγματοποιηθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Νίκης 4, 10563, Σύνταγμα, Αθήνα) με δυνατότητα παρακολούθησης μέσω τηλεδιάσκεψης που παρέχεται από το Επιμελητήριο, για τους νοσηλευτές που διαμένουν εντός ή εκτός Αττικής και έχουν δυσκολία παρακολούθησης με φυσική παρουσία. Σε ότι αφορά την πρακτική εκπαίδευση, θα πραγματοποιηθεί στη  Θεσσαλονίκη (27 & 28 Ιανουαρίου 2018) και στην Αθήνα  (3 & 4 Φεβρουαρίου 2018) με υποχρεωτική φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.



Οι στόχοι του προτεινόμενου προγράμματος είναι :

  1. Η επιστημονική και κλινική εκπαίδευση των σχολικών νοσηλευτών στη φροντίδα παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.
  2. Οι σχολικοί νοσηλευτές να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν, υπηρεσίες ενημέρωσης και διαχείρισης του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1, βασισμένες σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα 
  3. Η μείωση των άμεσων και απώτερων επιπλοκών, η επίτευξη μέγιστου θεραπευτικού αποτελέσματος μέσω της συμμόρφωσης στη θεραπευτική αγωγή, η βελτίωση της ποιότητας ζωής του παιδιού και την ομαλή προσαρμογή του στην καθημερινότητα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ. 
Τις μέρες των κλινικών φροντιστηρίων, θα προσφερθεί στους συμμετέχοντες μεσημεριανό γεύμα και 2 coffe-break.


Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα επιχορηγείται οικονομικά απο το Σύλλογο της "ΠΕΑΝΔ". 


Σε όλους τους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί  CD με τις παρουσιάσεις power point, ενδεικτική βιβλιογραφία σύμφωνα με το περιεχόμενο μάθησης του Αναλυτικού Προγράμματος, πιστοποιητικό παρακολούθησης, έντυπο ενημερωτικό υλικό και αναλώσιμο υλικό για την πρακτική εκπαίδευση, το κόστος των οποίων είναι συμβολικό και καθορίζεται στο ποσό των τριάντα ευρώ (30,00€) ανά συμμετέχοντα.  


Δηλώσεις συμμετοχής έως 13 Δεκεμβρίου 2017 ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 

  1. Αίτηση εγγραφής εδώ
  2. Αντίγραφο του τίτλου σπουδών
  3. Βεβαίωση ή έγγραφο που πιστοποιεί την ιδιότητά σας ως σχολικός νοσηλευτής σε μαθητή με ΣΔΤ1
  4. Κατάθεση του αντιτίμου 30€ με το όνομα του συμμετέχοντα στο λογαριασμό: GR53 0110 6940 0000 6944 8000 955-Εθνική, Δικαιούχος "ΠΕΑΝΔ"
  5. Όλα τα παραπάνω 4 έγγραφα να αποσταλούν μαζί έως τις 13/12/17 στο e-mail: peand@live.com (θα λάβετε απαντητικό e-mail επιβεβαίωσης της λήψης των εγγράφων)