Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ - ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ Ε.Β.Π. & ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ(ΠΕ25) ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ(ΠΕ23) ΣΕ ΕΠΑΛ


Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση που είχα από τη Διεύθυνση Ε.Α.Ε., αλλά και από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, για τις εναπομείνασες πιστώσεις για προσλήψεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., το καθηκοντολόγιο του Ε.Β.Π. και των Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) των Γενικών Σχολείων και τις προσλήψεις Ψυχολόγων(ΠΕ15) σε ΕΠΑΛ, προκύπτουν τα εξής:

ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π.
Απέμειναν 25 πιστώσεις για πρόσληψη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) και Σχολικούς Νοσηλευτές(ΠΕ25) σε Γενικά Σχολεία και αυτές θα μοιραστούν, ανάλογα με τα αιτήματα, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας, αφού κρατηθούν στη Δ/νση Ε.Α.Ε. 2-3 για έκτακτες ανάγκες. Να σημειωθεί πως τα αιτήματα είναι ήδη πολύ περισσότερα από τον συγκεκριμένο αριθμό πιστώσεων που απέμειναν.
Άλλες πιστώσεις για πρόσληψη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Ε.Ε.Π. σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ. δεν υπάρχουν. Αργότερα, ίσως από το νέο έτος, πιθανά να υπάρξουν προς διάθεση μερικές πιστώσεις που θα προκύψουν από το "συμμάζεμα" που θα κάνει το ΥΠ.Π.Ε.Θ.(παραιτήσεις, κ.λ.π).

ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ Ε.Β.Π. ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ(ΠΕ25) ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Η Τροπολογία που θα εξουσιοδοτεί τον Υπουργό Παιδείας να υπογράψει την Υπουργική Απόφαση για το καθηκοντολόγιο του Ε.Β.Π. και των Σχολικών Νοσηλευτών(πε25) των Γενικών Σχολείων, έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο: "Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών", το οποίο είναι έτοιμο για συζήτηση στη Βουλή για να ψηφισθεί, ώστε αμέσως μετά να εκδοθεί η Υ.Α. με τα καθηκοντολόγια, τα οποία σημειωτέον έχουν αποσταλεί στο Ι.Ε.Π. για γνωμοδότηση.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ(ΠΕ23) ΣΕ ΕΠΑΛ
Εντός των ημερών υπογράφεται η Υ.Α. για το πιλοτικό Πρόγραμμα ένταξης Ψυχολόγων(ΠΕ23) σε ΕΠΑΛ. Ο αριθμός των Ψυχολόγων(ΠΕ23) που θα προσληφθούν στην αρχή θα είναι πολύ μικρός. Με το νέο έτος μπορεί να προσληφθούν πολλοί περισσότεροι, με προοπτική το νέο σχολικό έτος να αναπτυχθεί πλήρως και με αρκετές προσλήψεις το εν λόγω Πρόγραμμα.

Για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα υπάρξει ενημέρωση από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., μετά την σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση που έχει με τον Διευθυντή Ε.Α.Ε. κο Π. Κασσιανό.

Βασίλης Βούγιας

Δευτέρα 20/11/2017