Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Σε καλό κλίμα η συνάντηση υπουργού με τους Σχολικούς Συμβούλους μετά τις δηλώσεις ότι “Πολλοί δεν δουλεύουν”

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τους Σχολικούς Συμβούλους (ΠΕΣΣ), η οποία έγινε υπό τη “σκιά” τωνπροχθεσινών δηλώσεων ότι “Πολλοί Σχολικοί Σύμβουλοι δεν δουλεύουν”.
Μάλιστα το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοινωθέν με το οποίο χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική.
Η συνάντηση με τον υπουργό έγινε σε δύο δόσεις.
Η πρώτη συνάντηση που έγινε σε “παγωμένη” ατμόσφαιρα σε αίθουσα στον 3ο όροφοκράτησε μόνο για 5 λεπτά και στη συνέχεια ο υπουργός αποχώρησε, αφήνοντας τοΝ Διευθυντή Ειδικής Αγωγής Παναγιώτη Κασσιανό για να συνεχίσει τη συζήτηση, η οποία κράτησε περίπου  20 λεπτά .
Στη συνέχεια οι  Σχολικοί Σύμβουλοι ειδοποιήθηκαν ότι τους περιμένει ο υπουργός στο γραφείο του.
Ακολούθησε η δεύτερη “δόση” της συνάντησης η οποία κράτησε για 40 λεπτά περίπου και έγινε σε πολύ καλό κλίμα.
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι έθεσαν εμμέσως στον υπουργό το θέμα των προχθεσινών δηλώσεων περί Σχολικών Συμβούλων που δεν δουλεύουν.
Ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει  λέγοντας ωστόσο ότι “Εμπιστεύεται τον θεσμό του Σχολικού Συμβούλου και στόχος είναι η αναβάθμισή του.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου , είπε ο Κ. Γαβρόγλου, και τόνισε πως ακόμη ακόμη δεν είναι έτοιμος να   ανακοινώσει κάποιο Σχέδιο για το νέο θεσμικό πλαίσο του Σχολικού Συμβούλου.
Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε επίσης ότι πιέζεται   από τους θεσμούς να ενσωματωθεί η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πολιτική (σ.σ. αξιολόγηση)  
Ο Κ. Γαβρόγλου για τις συνεχείς παρατάσεις της θητείας των Σχολικών  Συμβούλωνυποστήριξε πως “είναι πολιτικό λάθος δικό μας”.
O κ. υπουργός χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα των Σχολικών Συμβούλων για επαρκή αποζημίωση των μετακινήσεών γιαν να μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους.
Ο υπουργός πρότεινε και η Ένωση Σχολικών Συμβούλων δέχθηκε την οργάνωση επιστημονικής ημερίδας εντός του Οκτωβρίου, όπου με βάση τις προτάσεις του υπουργείου θα γίνει η σύνθεση των απόψεων που θα οδηγήσει στη θεσμοθέτηση της υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου.
Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως “ στη συνάντηση   συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν στην υποστήριξη και αναβάθμιση τόσο του εκπαιδευτικού έργου όσο και του ρόλου των Σχολικών Συμβούλων”.
Δήλωση υπουργού Παιδείας
Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: «Στη σημερινή συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων μπήκαν οι βάσεις για έναν χρήσιμο διάλογο που θα συνεχιστεί σε επιστημονικό επίπεδο και μέσα από την ημερίδα που διοργανώνουμε. Το εθνικό σχέδιο για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αναβάθμιση της λειτουργίας του θεσμού του σχολικού συμβούλου αποτελούν τους δύο πυλώνες της μεταρρύθμισής μας για το σχολείο. Οφείλουμε όλοι να δούμε ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν και να βρούμε λύσεις που θα είναι εφαρμόσιμες με ρεαλιστικούς  όρους . Συζητήσαμε εκτενώς τα θέματα αυτά, συμφωνώντας ότι στη θεσμοθέτηση της υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, ο θεσμός του σχολικού συμβούλου θα είναι παρών».
Ο Πρόεδρος της ΠΕΣΣ
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων Γιώργος Αλεξανδράτος δήλωσε: «Συζητήσαμε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα, γενικότερα θέματα της Εκπαίδευσης και κυρίως αναφερθήκαμε στον θεσμό του Σχολικού Συμβούλου, στις αρμοδιότητες και στις διαδικασίες αναβάθμισης του θεσμού. Ο υπουργός αναγνώρισε τη σημαντικότητα του ρόλου μας και συναποφασίσαμε η σημερινή συνάντηση να είναι η απαρχή για έναν κύκλο συναντήσεων και συζητήσεων».
ΠΗΓΗ: ESOS