Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017





Συνάδελφοι αιρετοί του ΚΥΣΕΕΠ ,
Με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σας αλλά και στο θεσμό του αιρετού , θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις όσον αφορά την απόφαση αποσπάσεων . Επιτρέψτε μου σαν αιρετός κι εγώ στο ΠΥΣΕΕΠ Θεσσαλίας , να επισημάνω δύο ή μάλλον τρεις αποσπάσεις που στην περιφέρειά μας είναι πλήρως αδικαιολόγητες και να μην πω εριστικές για τον κλάδο μας , και μερικές επαναλαμβανόμενες τα τελευταία χρόνια παρόλο την προφορική επισήμανση που σας έκανα κατ'ιδίαν. Αναφέρομε στις δύο αποσπάσεις ΕΒΠ από δύο σχολικές μονάδες που αποδυναμώθηκαν πλήρως  και αποσπάσθηκαν σε σχολική μονάδα που ήδη υπηρετεί μόνιμη συνάδελφος ΕΒΠ , με συνέπεια τώρα να υπηρετούν τρεις συναδέλφισσες ΕΒΠ σε μία σχολική μονάδα, και να απογυμνώνονται δύο σχολικές μονάδες.
Επίσης συνάδελφος ΕΕΠ , ΠΕ 23 , αποσπάται σε σχολική μονάδα με υπάρχουσα μόνιμο συνάδελφο , άρα γίνονται δύο με την απόφασή σας , και φυσικά απογυμνώνεται μία σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας με σοβαρές ανάγκες χρησιμότητας της συγκεκριμένης ειδικότητας.
Φυσικά δεν λαμβάνεται υπόψιν δύο , τρεις παραμέτρους. Όπως π.χ. ότι με την απόφασή σας δεσμεύετε αριθμό πιστώσεων στις τις τοποθετήσεις αναπληρωτών και την κατανομή των πιστώσεων από το ΠΥΣΕΕΠ Θεσσαλίας με υποχρέωση από το συμβούλιο για άμεση τοποθέτηση αναπληρωτών στις κενές θέσεις , επίσης θα χρειαστούν άλλες τρεις πιστώσεις για τις σχολικές μονάδες που έχουν ανάγκη των τριών ειδικοτήτων , επειδή δεν έχουν συναδέλφους μόνιμους, σύνολο έξη πιστώσεις αναπληρωτών με την δική σας απόφαση πάνε χωρίς καμία αιτιολόγηση και καμία εύλογη κρίση του υπάρχοντος περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου, μόνο με την δική σας απόφαση. Συνεχίζοντας κατά πρώτον δεν έχω κάτι προσωπικό με τους συγκεκριμένους συναδέλφους και κατά δεύτερον, φυσικά τα νόμιμα δικαιώματα των συναδέλφων πρέπει να διεκδικούνται  και φυσικά τα αιτήματα των συναδέλφων πρέπει να ικανοποιούνται , ο νομοθέτης δίνει την δυνατότητα να αποσπασθούν συνάδελφοι σε δεύτερες και τρίτες επιλογές, σε σχολικές μονάδες που δεν έχουν μόνιμο προσωπικό, που οι ανάγκες είναι επίσης υπαρκτές. Πιστεύω ότι οι συνάδελφοι εκτιμούν τις ανάγκες των σχολικών μονάδων , αλλά όταν ακούνε από εσάς τους ίδιους "κάνε την αίτησή σου και μην ανησυχείς", τότε βάζουν μία μόνο προτίμηση με όποιες συνέπειες κι αν προκύπτουν. 
Ξέχασα να αναφέρω έτσι για την ιστορία , ότι μία περασμένη σχολική χρονιά στην επίμαχη σχολική μονάδα είχαν αποσπασθεί πάλι δύο συνάδελφοι ΕΕΠ και φτάσαμε στον Δεκέμβριο της ιδίας χρονιάς με παρέμβαση τότε του Περιφερειακού Διευθυντή Θεσσαλίας να ανακαλεστεί η απόφαση και οι δυο αποσπασμένοι συνάδελφοι να αποσπασθούν σε σχολικές μονάδες που είχαν επίσης ανάγκη.
Τέλος , δεν θα μιλήσω για άλλο συνάδελφο που για χρόνια αποσπόταν σε υπηρεσία , και φέτος ξαφνικά τον βλέπουμε σε σχολική μονάδα και την θέση του ως εκ θαύματος την παίρνει συνάδελφος από την ίδια σχολική μονάδα που για χρόνια διαμαρτύρονταν για το προηγούμενο καθεστώς. Και για άλλη μια χρονιά η σχολική μονάδα αποχώρησης μένει χωρίς συνάδελφο ΕΕΠ για να την υποστηρίξει. 
Αναγκάστηκα να καταθέσω τα παραπάνω γιατί "η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως" , κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει για το ΚΥΣΕΕΠ σύμφωνα με την κατ' επανάληψιν, απόφαση αποσπάσεων.
Πάντα με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Αιρετός στο ΠΥΣΕΕΠ Θεσσαλίας.
ΥΓ. Είναι παρατηρήσεις μου και τις εκφράζω πλέον και δημόσια αφού δεν εισακούστηκαν μιλώντας ιδιωτικά.